Skip to main content

iCloud vs OneDrive - som er bedre? En sammenligning.

iCloud vs OneDrive - som er bedre? En sammenligning.

Geoffrey Carr

iCloud kommer som et tilbud fra Apple. Fem GB lagringsplass i skyen tilbys gratis til alle eiere av Apple-kontoer, under navnet iCloud. Hvis brukerne trenger mer plass i skyen, må de kjøpe mer plass ved å betale penger. Spørsmålet oppstår da, hvilken sky lagringstjeneste er best, eller i det minste bedre enn iCloud. Selv om det er mange navn som kommer til sinnet, blinker OneDrive fra Microsoft og Google Drive brightly. Google Disk har sine egne ulemper når sammenlignet med Microsoft OneDrive. Google Disk er bedre sammenlignet med iCloud, men ikke bedre enn OneDrive, ifølge min erfaring. La oss se årsakene til at OneDrive er bedre enn iCloud og Google Drive begge - selv om du er på en Mac.

iCloud vs OneDrive sammenligning

OneDrive vs iCloud Pricing

Prissetting er en av de viktigste faktorene vi sjekker når vi sammenligner ulike tjenester, andre er fleksibilitet, ekstra muligheter, etc. Før du sjekker ut OneDrive, la oss sjekke ut iCloud som er priset i juli 2018 som følger.

  1. 5 GB - gratis med hver Mac-konto. Det betyr at hvis du bruker en iPhone og en Mac-basert datamaskin, kan du dele 5 GB lagringsplass mellom enhetene. Det er ikke spesifikt for antall enheter som er tilkoblet, men til Apple ID: ligner på bilder, iTunes og lignende Apple-tilbud.
  2. Det er ingen oppgradering i gradvise trinn på 5 GB eller 10 GB, slik det er tilfellet med mange andre cloud computing-tjenester. Det neste trinnet tilgjengelig for iCloud er 50 GB, og det koster $ 0,99 per måned i USA (tilsvarende Rs. 75 i India). Det er ingen årlig betalingsplan som andre som tilbyr rabatt. Så i et år må du fortsette å betale $ 0,99 per måned, som ligger nær $ 12 per år. Hvis det var noen årlig plan, kan de ha gjort det $ 10 eller så, og dermed gi noen rabatt til brukerne.
  3. Det er ingen trinn tilgjengelig mellom 50 GB og 200 GB. Hvis du trenger mer enn 50 GB, må du gå for 200 GB ved å betale $ 2,99 per måned. Igjen er det ingen årlig plan og dermed ingen rabatt.
  4. I motsetning til OneDrive tilbyr iCloud ikke 1TB lenger. Hvis du trenger mer enn 200 GB, må du gå for en 2TB-plan som koster $ 9,99 per måned. Ingen årlig plan her også.

Det handlet om iCloud. La oss nå sjekke opp OneDrive prissetting som i juli 2018.

  1. Som med iCloud får alle 5 GB lagringsplass gratis når de lager en Microsoft-konto. Som det er tilfelle med iCloud, er OneDrive også relatert til Microsoft-konto og ikke med Microsoft-enheter. En Microsoft-konto gir deg dermed gratis 5 GB OneDrive som du kan bruke på Windows-maskiner, Android-telefoner og til og med på MacOS. Du må bare laste ned OneDrive-appen som synkroniserer lokale mapper til Microsofts servere.
  2. Fortsett, du får 50 GB lagringsplass alternativ på ca. $ 1,99 per år. Dette er kostbart i forhold til iCloud som bare er $ 0,99 for 50 GB. Det er ingen årlig plan for 50 GB blokk, så du må betale månedlig og ikke få rabatt.
  3. For over 50 GB lagringsplaner, må du velge 1 TB plan som kommer til $ 6,99 per måned. Det er også en årlig plan for $ 69,99 per år. Det høres ikke ut som en stor sparing, men det er mange flere funksjoner som følger med denne planen, så du vil ikke føle deg utro. Jeg vil forklare disse funksjonene i neste avsnitt - når jeg er ferdig med prisingen av iCloud og OneDrive lagringsrom.
  4. Deretter er det et 5 x 1 TB lagringsplass alternativ hvor en konto kan kjøpe 1 TB lagringsplass for opptil 5 brukere / kontoer. Det er nyttig når flere brukere fra en liten organisasjon eller en familie vil bruke OneDrive. Opptil 5 medlemmer, inkludert kontoen som kjøper abonnementet, kan bruke 1 TB med OneDrive-lagring hver. Igjen har du flere funksjoner som ikke vil angre på å kjøpe pakken. Denne pakken kommer på $ 9,99 per måned eller $ 99,99 per år.

Dette handlet om standard prisalternativer blant iCloud vs OneDrive.

La oss nå sjekke ut funksjoner som gjør at OneDrive skiller seg ut blant alle skygtjenesteleverandører.

iCloud vs OneDrive-funksjoner

Først, la oss se på iCloud - som fungerer akkurat som lagringsplass på skyen. Ved anledninger kan du sette den til synkronisering av lokale mapper ved å dra og slippe lokale mapper til en iCloud-mappe på din Mac eller iOS-enhet. Du kan ikke gjøre noe mer.

Som jeg sa tidligere, Google Disk er bedre enn iCloud, men ikke bedre enn OneDrive. Det er fordi Google Disk lar deg opprette, samarbeide og dele filer du har lagret på Google Disk. Men det er ikke så fleksibelt som OneDrive fordi filformatene er et problem. Du kan få tilgang til og redigere elektroniske dokumenter, men filformatene endres. Hvis du ikke bruker Microsoft Office, kan du og dine medarbeidere ganske enkelt bruke Google Dokumenter til å åpne og samarbeide på dokumentet. Det er en ulempe med Google Dokumenter. Prosessen er litt kjedelig. Det finnes denne Google Disk Plugin for Office som hjelper deg med mange Office-relaterte oppgaver, men det innebærer å installere flere gjenstander til datamaskinen din.

Kommer til OneDrive, integrering er enklere. Du finner sky-apper som Word, Excel, PowerPoint og OneNote med den gratis versjonen og lagringsversjonen, noe som betyr at du fortsatt kan opprette, redigere og dele filer direkte fra OneDrive-lagringsenheten.Med 1TB og 5 x 1 TB-systemene (begge blir solgt som Office 365-planer), kan du laste ned de nyeste versjonene av Microsoft Office.

Brukere kan laste ned disse appene direkte til datamaskinene sine - det være seg Windows eller MacOS eller iOS for full redigering. Dette betyr også offline redigering som ikke er tilgjengelig med Google Dokumenter. iClouds gir ikke noe for å redigere filer. Når du bruker iCloud, må du åpne filer ved hjelp av programvare eller programmer som støtter formatet. Det fungerer på en måte som først en kopi lastes ned til den lokale maskinen, endringer gjøres lokalt, og den endelige filen blir deretter lastet opp til iCloud.

Når du bruker sky, mobil eller skrivebordsprogrammer tilgjengelig fra OneDrive-planer, lagrer du direkte på OneDrive. Det kan eller ikke være en lokal OneDrive-mappe, avhengig av om du installerte OneDrive-synkroniseringsappen. Ellers kan du åpne filer direkte fra OneDrive, redigere dem, lagre dem til OneDrive direkte, og deretter dele dem hvis du ønsker det.

I motsetning til iCloud er OneDrive bygget for å fungere enkelt med Microsoft Office-programmer - enten i skyen, på mobilen eller på skrivebordet. Alle av dem opererer direkte på elektroniske filer. Disse funksjonene gjør OneDrive bedre enn iCloud. Derfor er OneDrive, etter min mening, mye bedre enn iCloud når det gjelder skylagring for ethvert operativsystem. Å bruke iCloud på Windows er ganske tøft og har ikke innebygde redigeringsfunksjoner.

iCloud er integrert i MacOS og iOS, men er fortsatt bare en utvidet lagringsplass. Siden nesten alle har en tendens til å bruke Microsoft Office, bør OneDrive være standardvalg for skylagring, da prosessene er bygd inn i Office-appene.

Link
Plus
Send
Send
Pin