Skip to main content

Hva er .recent-used.xbel og Hvordan sletter jeg det for godt?

Hva er .recent-used.xbel og Hvordan sletter jeg det for godt?

Geoffrey Carr

Hvis du leser denne artikkelen, har du sannsynligvis lagt merke til filen .recently-used.xbel i roten til brukermappen din, og du lurer på hvorfor det hele tiden kommer tilbake selv om du gjentatte ganger sletter det.

Så hva er det?

Det raske svaret er at det er en del av GTK + -biblioteket som brukes av en rekke tversplattformsprogrammer, kanskje den mest kjente som er Pidgin instant messenger-klienten.

Som navnet antyder, brukes filen til å lagre en liste over de sist brukte filene. I tilfelle av Pidgin kommer dette til spill når du overfører filer over chat, og det er da filen vil vises igjen.

Merk: dette er faktisk a kjent og rapportert feil i Pidgin, men dessverre er utviklerne ikke veldig følsomme når det gjelder irritasjoner. Pidgin ser ut til å gå i lange perioder uten noen oppdateringer, men vi bruker det fortsatt fordi det er åpen kildekode, kryssplattform, og fungerer bra.

Hvordan blir jeg kvitt det?

Dessverre er det ingen måte å enkelt kvitte seg med, bortsett fra å bruke en annen applikasjon. Hvis du trenger å overføre filer over Pidgin, kommer filen til å vises igjen ... men det er en rask løsning!

Den generelle ideen er å sette filegenskapene til skjult og skrivebeskyttet. Du tror du kan bare sette den til Skjult og gjøres med det, men Pidgin vil gjenskape filen hver gang, så i stedet forlater vi filen der og hindrer at den blir tilgjengelig.

Du kan også helt fjerne tilgangen via fanen Sikkerhet hvis du vil, men dette fungerte bra for meg ... som du kan se, ikke flere filer i mappen.

Selvfølgelig kan du ikke ha de skjulte filene og mappene alternativet slått på, eller filen fortsetter å dukke opp. Vil du bli veldig geeky? Du kan bytte skjulte filer med en snarvei.

Link
Plus
Send
Send
Pin