Skip to main content

Slik får du Windows 10s april 2018-oppdatering nå

Slik får du Windows 10s april 2018-oppdatering nå

Geoffrey Carr

Windows 10-april 2018-oppdateringen er nå tilgjengelig, men det kan være noen måneder før hver PC får den. Hvis du ikke vil vente, kan du laste ned oppdateringen fra april 2018 fra Microsoft akkurat nå.

En advarsel om oppgradering tidlig

Det kan være irriterende å vente måneder for en stor Windows 10-oppdatering for å nå PCen din, men det er en grunn til forsinkelsen. Microsoft sørger normalt for oppdateringsarbeidene på maskinens maskinvare og vil ikke forårsake noen problemer før du tilbyr den til deg via Windows Update. Hvis det ser ut til å være et problem på enkelte PCer, kan Microsoft pause oppdateringen for disse PCene og jobbe med reparasjon før du fortsetter.

Hvis du velger å hoppe over den ordnede utrullingen, kan det hende du støter på problemer med operativsystemet Windows 10 på maskinens maskinvare. Du installerer et stabilt operativsystem, så det er mye mindre risikabelt enn å bli med i Insider Preview-programmet og bruke en ustabil versjon av Windows. Det er imidlertid en risiko for at du kan støte på feil eller andre problemer på PCen.

Pass på at du forstår og aksepterer disse risikoene før du velger en tidlig oppgradering. Microsoft sier at triksene nedenfor er for "avanserte brukere".

Alternativ 1: Sjekk etter oppdateringer ved hjelp av Windows Update

Fra og med Windows 10s april 2018-oppdatering kan du nå starte oppdateringen uten å laste ned programvare.

For å gjøre det, gå til Innstillinger> Oppdater og Sikkerhet> Windows Update. Klikk på knappen "Søk etter oppdateringer" her.

Windows 10 vil se etter oppdateringer og begynne å laste ned "Funksjonsoppdatering til Windows 10, versjon 1803." Dette er oppdateringen fra april 2018.

Hvis du ikke kontrollerer manuelt for oppdateringer i Windows Update, vil du motta oppdateringen når Microsoft bestemmer det passer for PCen. Hvis du kontrollerer manuelt for oppdateringer, mottar du det umiddelbart.

Alternativ 2: Last ned Microsofts oppdateringsassistent

Microsoft tilbyr et verktøy for oppdateringsassistent når det løser en av disse store oppdateringene i Windows 10. Du kan laste ned dette verktøyet for å manuelt velge inn i april 2018-oppdateringen, selv om Microsoft ikke har presset det til enheten din ennå. Microsoft har notert at dette verktøyet er for avanserte brukere ved hjelp av en offisielt lisensiert eller "ekte" versjon av Windows 10.

Gå til Last ned Windows 10-siden og klikk "Oppdater nå" -knappen for å laste ned oppdateringsassistenten. Kjør det, og du får beskjed om at PCen ikke kjører den nyeste versjonen av Windows 10.

Denne dialogen er litt uklar hvis du ikke er kjent med Windows 10-versjonsnumrene. Hvis du bruker Fall Creators Update, blir du fortalt at PCen kjører "versjon 1709". Verktøyet vil tilby å oppgradere deg til versjon 1803, som er den endelige stabile versjonen av oppdateringen fra april 2018.

Klikk "Oppdater nå", og oppdateringsassistenten laster ned og installerer oppdateringen for april 2018 for deg. Du kan fortsette å bruke PCen din normalt og til og med minimere vinduet, hvis du vil. Den fortsetter å løpe i varslingsområdet mens den laster ned oppdateringen.

Hvordan nedgradere hvis du har et problem

Hvis det er et problem, kan du rulle tilbake til forrige versjon av Windows 10 du hadde installert. Bare hodet til Innstillinger> Oppdater og sikkerhet> Gjenoppretting og klikk på "Komme i gang" -knappen under "Gå tilbake til forrige versjon av Windows 10".

Du kan bare nedgradere innen de første ti dagene. Du vil heller ikke kunne nedgradere hvis du sletter Windows.old-mappen eller bruke et program som sletter det for deg, som det nye "Free Up Space" -verktøyet eller Diskopprydding. Etter ti dager fjerner Windows automatisk Windows.old-mappen for å frigjøre plass, slik at du ikke har mulighet til nedgradering uten å installere Windows på nytt.

Når du har nedgradert, vent bare til Microsoft gir deg oppdateringen via Windows Update. Problemet bør løses når PCen mottar oppdateringen normalt.

Få tidlige oppdateringer neste gang med insiderforhåndsvisningene

Hvis du kjører en Insider Preview-versjon av Windows 10, er det nå en god tid å forlate insiderbyggene bak. Hvis du blir på "Fast Ring", vil Microsoft snart begynne å presse deg svært ustabile versjoner av neste Windows 10-oppdatering. Du vil kanskje bytte til "Slow Ring", "Release Preview", eller til og med la Insider Preview bygge bak for nå, og bruk den stabile versjonen av April 2018 Update. Gå til Innstillinger> Oppdater og Sikkerhet> Windows Insider Program for å velge Innstillinger for Innsideforhåndsvisning.

Hvis du imidlertid ønsker å få oppdateringer tidligere neste gang, kan du aktivere Insider Previews for å få et pre-release-blikk på disse funksjonene. Spesielt, "Release Preview" -sporet av Windows 10 er ganske bra, siden det er mye mer stabilt enn Rask og Langsom ringene, og får deg nye oppdateringer uten å vente på utrullingen. Det er fortsatt teknisk en Insider Preview-en som holder deg på den stabile byggingen av Windows 10, men gir deg Windows-oppdateringer, driveroppdateringer og Microsoft-appoppdateringer tidlig for nedlasting på egen risiko. Men i vår erfaring er Release Preview et relativt stabilt spor med raske oppdateringer, noe som er flott.

Link
Plus
Send
Send
Pin