Skip to main content

Slik oppretter du automatisk spillelister i Windows Media Player 12

Slik oppretter du automatisk spillelister i Windows Media Player 12

Geoffrey Carr

Blir du lei av de samme gamle spillelistene i Windows Media Player? I dag viser vi deg hvordan du lager dynamiske automatisk spillelister basert på kriterier du velger i WMP 12 i Windows 7.

Automatisk spillelister

I Bibliotek-visning klikker du på Opprett spilleliste-rullegardinpilen og velger Opprett automatisk spilleliste.

Skriv inn et navn på spillelisten i tekstboksen i vinduet Ny automatisk spilleliste.

Nå må vi velge våre kriterier for å filtrere spillelisten din. Å velge Klikk her for å legge til kriterier.

For eksempel vil vi lage en spilleliste med sanger som ble lagt til i biblioteket i forrige uke fra alternativ sjangeren. Så, vi vil først velge Dato lagt til fra rullegardinlisten.

Mange kriterier vil ha tilleggsalternativer for å konfigurere. I eksemplet nedenfor ser du at vi har noen muligheter til å finjustere.

Vi vil filtrere alle sangene som er lagt til i biblioteket de siste 7 dagene. Vi vil velge Er etter fra den første rullegardinlisten.

Velg deretter Siste 7 dager fra den andre rullegardinlisten.

Du kan legge til flere kriterier for ytterligere å filtrere spillelisten din. Hvis du ikke finner kriteriene du leter etter, velger du «Mer» nederst i rullegardinlisten.

Dette vil trekke opp et filtervindu med alle kriteriene. Velg et filter, og klikk deretter OK når du er ferdig.

Fra rullegardinmenyen Genre velger vi Alternativ.

Hvis du vil legge til bilder, videoer eller tv-programmer i dine auto spillelister, kan du gjøre det ved å velge dem fra rullegardinlisten under Og inkluderer også.

Du vil da kunne velge kriterier for bilder, videoer eller TV-programmer fra rullegardinlisten.

Til slutt kan du også legge til begrensninger for musikken din, for eksempel antall elementer, varighet eller total størrelse. Vi vil begrense varigheten av spillelisten til en time ved å velge Begrens total varighet til

Skriv deretter inn en time ... Klikk på OK.

Vårt bibliotek blir automatisk filtrert og en spilleliste er opprettet basert på kriteriene vi valgte.

Når flere sanger blir lagt til i Windows Media Player-biblioteket, blir alle nye sanger som passer til kriteriene automatisk lagt til i spillelisten Nye sanger.

Du kan også lagre en kopi av en automatisk spilleliste som en vanlig spilleliste. Bytt til spillelistervisning ved å klikke Spillelister fra enten toppmenyen eller navigasjonsfeltet.

Velg Play-fanen, og klikk deretter på Tøm liste for å fjerne spor fra listefeltet.

Høyreklikk på spillelisten du vil lagre, velg Legge til, og deretter Spilleliste.

Sangene fra automatisk spilleliste vises som en ikke-lagret liste i listefeltet. Klikk på Lagre liste.

Skriv inn et navn for spillelisten din.

Din automatisk spilleliste vil fortsette å endres etter hvert som du legger til eller fjerner elementer fra Media Player-biblioteket ditt som oppfyller kriteriene du opprettet. Den nye lagrede spillelisten vi nettopp har opprettet, vil bli som den er for øyeblikket.

Det er enkelt å redigere en automatisk spilleliste. Høyreklikk på spillelisten og velg Rediger.

Nå er du klar til å nyte spillelisten din.

Konklusjon

Automatiske spillelister er flott måte å holde spillelistene dine friske i Windows Media Player 12. Brukere kan bli kreative og eksperimentere med det brede spekteret av kriterier for å tilpasse lytteopplevelsen.

Hvis du er ny på spillelister i Windows Media Player, vil du kanskje se vårt forrige innlegg om hvordan du oppretter egendefinerte spillelister i Windows Media Player 12. Ser du etter å få bedre lyd fra WMP 12? Ta en titt på hvordan du kan forbedre avspillingen ved hjelp av forbedringer i Windows Media Player 12.

Link
Plus
Send
Send
Pin