Skip to main content

Hvordan sjekke om e-postadressen din har blitt lekket / eller solgt

Hvordan sjekke om e-postadressen din har blitt lekket / eller solgt

Geoffrey Carr

Spam og Internett-type går hånd i hånd. Jeg er sikker på at de fleste av oss er syke og lei av spam som internett har å tilby. Til tross for alle spambeskyttelsesforanstaltninger er min personlige e-postboks oversvømmet med minst 80 prosent spam i motsetning til de nyttige e-postene. Jeg har personlig prøvd å avbryte, prøver å kontakte administrasjonen for å fjerne e-postadressen min fra databasen og også bruke andre webtjenester. Dessverre har alle dem mislyktes så langt. I dette segmentet får vi se nærmere på "HaveIBeenSold"En tjeneste som lar deg sjekke om e-postadressen din har blitt bundet.

Hvordan bruke HaveIBeenSold

Å bruke Haveibeensold er veldig enkelt. Alt du trenger å gjøre er å gå over til deres nettside og sjekke om e-post-IDen din har blitt oppført med noen av de ulovlige databasen hoarders. Hvis e-post-IDen din er solgt, kan du velge å fjerne den fra databasen. Jeg prøvde ut med min personlige e-post-ID, og ​​i følge appen har jeg ikke solgt e-postadressen min.

Videre kan brukerne også registrere seg, og med dette, på plass, vil du få e-postvarsling når og når adressen din oppdages i noen av databasene.

Virker det?

Vel, for å være ærlig, ventet jeg at e-postadressen min skulle bli solgt siden jeg fikk tonnevis med spammeldinger for en stund. Tjenesten var ganske ubrukelig for meg siden mitt hovedmål om å bekrefte om e-posten min hadde blitt solgt eller ikke, ble ikke oppfylt. Jeg får tonn søppel - men dette nettstedet sa at e-posten min ikke ble pwned.

Så dette virker, folkene på hasibeensold kjøper "ulovlige" databaser fra leverandørene og matcher e-postadressen din mot sine lister. De oppdaterer tilsynelatende listerne veldig jevnlig og informerer om navnet ditt kaster opp.

Slik sørger du for at e-posten din ikke blir solgt

Nå bringer dette oss til neste del, er det mulig å sikre at e-post-IDen din ikke blir solgt? Vel, dette er kanskje ikke mulig i sin helhet, men du kan alltid ta noen skritt for å redusere mulighetene. Den beste måten å håndtere dette på er å kjøpe et egendefinert domene og bruke det samme mens du registrerer deg for tjenester. Alternativt kan du også gjøre bruk av engangs e-posttjenester.

Hørt om fangst-all adresse? Catchall-adressefunksjonen kan brukes til å fange alle e-postene som er adressert til domenet, men eksisterer ikke i hovedsak på e-postserveren. Som et ledd i neste trinn sette opp et filter med en bestemt regel. For eksempel kan du spesifisere at "alle e-postmeldinger som starter med felle, skal gå til mappen" Trap "."

I tillegg kan du også gi ut egendefinert e-post hver gang du deltar i en konferanse eller en bestemt begivenhet. Du kan legge til bestemte søkeord som "felle" til e-post-IDen slik at du kan fange kilden som er ansvarlig for å lekke den. Med dette i hånden har du et bevis på at e-postadresser ulovlig kjøper e-post-id-database.

Takket være GPDR-reglene kan du rapportere et brudd på GPDR-myndighetene. Så nå har du ikke bare funnet ut hvem som er ansvarlig for å lekke din epost-ID, men du har også gjort din del ved å rapportere et brudd.

Link
Plus
Send
Send
Pin