Skip to main content

Optimaliser og fart på SSD-stasjonen ved hjelp av Tweak-SSD for Windows 10

Optimaliser og fart på SSD-stasjonen ved hjelp av Tweak-SSD for Windows 10

Geoffrey Carr

Kom datamaskinen med en av de fancy SSDene? Selv om SSD-er er ment å være raske og gi rask lese- og skrivehastighet, kan det være noen ganger når du kanskje ikke får samme hastighet og ytelse. Hver SSD har noe liv, og det kan bare ta et fast antall lese- og skrive-sykluser. Selv om det er mange verktøy som lar deg evaluere helse og fart på SSD. I dette innlegget har vi dekket en gratis SSD optimaliseringsverktøy kalt Tweak-SSD som lar deg optimalisere din SSD ytterligere slik at du får det beste ut av det.

Tweak-SSD for Windows

Tweak-SSD er et gratis SSD-optimaliseringsverktøy for Windows som lar deg justere, optimalisere og øke hastigheten på Solid State Drive ved å konfigurere de beste innstillingene og redusere lese- og skrivetilgangen til SSD-en.

Tweak-SSD tilbys i både gratis og premium varianter, og dette innlegget dekker den gratis varianten. Verktøyet kommer med et veiviserlignende grensesnitt, og det er super enkelt å bruke. Den første eller første skjermen viser deg noen viktige detaljer om SSD installert på systemet. Det vil vise deg den eksisterende optimaliseringsstatusen sammen med spesifikasjoner for ditt nåværende system. Du kan klikke på Start SSD-optimaliseringsveiviseren knappen for å starte med optimaliseringsprosessen.

Optimaliser SSD-stasjonen

Windows Prefetcher og indekseringstjeneste

Det anbefales å deaktivere prefetch på SSD-stasjoner som det ikke er nødvendig. SSD-er er også raske nok, og filindeksering er ikke nødvendig. Deaktivering av filindeksering kan spare deg for mange skrivecykluser. Men hvis du bruker Cortana, bør du ikke deaktivere filindeksering på SSD eller Cortana vil ikke kunne finne filer. For å aktivere anbefalte systeminnstillinger klikker du på Foreslå innstilling (er) knappen og Tweak-SSD håndterer alt for deg.

Minneoptimalisering

Du kan lagre Windows-systemfiler i minnet som vil spare mye lese- og skrive-sykluser og gjøre datamaskinen din litt raskere. Men denne funksjonen anbefales kun hvis du har mer enn nok RAM på datamaskinen. Du kan også tvinge Windows til å bruke ledig RAM for diskbufring, slik at du kan lagre lese og skrive tilgang til SSD.

Dvalemodus

For å redusere skriveadgang må dvalemodus være deaktivert på Windows. Fordi når en datamaskin går i dvalemodus, går den fremdeles til SSD-en. Så deaktivering av dvalemodus kan kutte på denne tilgangen og kan også spare litt diskplass.

File date stempling og Boot tid defragmentering

Du må ha lagt merke til Dato endret Tilordne med hver fil på Windows. For å opprettholde egenskapen må Windows skrive noen data til disken hver gang du får tilgang til eller endrer filen. Dette kan reduseres ved å deaktivere prøvetaking av filer på datamaskinen. Det anbefales også å deaktivere boot-defragmentering for SSD-er, da SSD-er ikke kreves defragmentert.

Side fil

Hvis du har mye RAM på datamaskinen, trenger du ikke en sidefil som Windows bruker når RAM er nesten full. Dessuten blir sidefilen fjernet ved hver avslutning, noe som betyr noen ekstra skriveadgang til SSD.

Så disse var noen av optimaliseringene som tilbys av Tweak-SSD. Bortsett fra disse funksjonene, er det noen flere ting som Trim Performance Optimization som er en del av den betalte versjonen. Programmet er ganske enkelt å bruke. Det veiviserlige grensesnittet vil lede deg gjennom trinnene og på hver side, det er et alternativ å konfigurere anbefalte beste innstillinger.

Klikk her å laste ned Tweak-SSD til din Windows PC.

SSD Tweaker er en annen lignende app som kan interessere deg.

Link
Plus
Send
Send
Pin