Skip to main content

Slik Batch Rediger Bilder med Phatch

Slik Batch Rediger Bilder med Phatch

Geoffrey Carr

Hvis du noensinne har behov for å redigere en hel mappe med bilder med samme effekt eller må gjentatte ganger beskjære, legge til vannmerker, eller slippe skygger til bilder på nettet, er Phatch verktøyet for jobben. Phatch er et bilde batch editor skrevet i python, så det fungerer på alle operativsystemer.

Installer Phatch

Phatch er tilgjengelig i pakkeleder for de fleste Linux-distribusjoner. Hvis det ikke er tilgjengelig, kan du laste ned installasjonsfiler fra Phatch-nettsiden eller kildekoden fra launchpad. I Windows og OS X er det litt annerledes, og du må installere alle avhengigheter og starte phatch.py-skriptet manuelt. Lenker og laste ned zip med alle avhengigheter for Windows finner du nedenfor.

Bruk Phatch til å redigere bildene dine

Når Phatch åpnes, ser det ut som et vennelistevindu enn en fotoredigerer. Det første du må gjøre er å klikke på plustegnet for å legge til en handling.

Den første tiltak som skal legges til, må alltid lagres. Det er viktig å sørge for at lagre er på bunnen av listen fordi handlinger går i rekkefølge fra topp til bunn.

Når lagring er lagt til i handlingslisten, vil det være flere alternativer for filnavn, type og plassering. Noen filformater vil legge til flere alternativer til lagringsaksjonen hvis de er tilgjengelige.

Selv om bildet ikke trenger redigering, er Phatch fortsatt et flott konverteringsverktøy med en mengde tilgjengelige filformater som den kan lese og skrive.

Nå som lagringsaksjonen er på listen, klikker du på plustegnet igjen for å legge til mer i handlingslisten. Hver fotoredigering er sin egen handling, så hvis bildet trenger et vannmerke og en dråpeskygge, må separate handlinger legges til.

Bruk opp- og nedpilene til å endre rekkefølgen handlingene skal kjøre, og sørg for at det er minst en lagringshandling nederst i listen. Phatch kan også bruke eksterne programmer som Blender og Imagemagick hvis disse programmene er installert.

Merk: Hvis du trenger flere kopier av samme fil (for eksempel webminne og full størrelse), kan du ha flere lagre handlinger hvor som helst på listen. Men husk at handlingslisten behandles fra topp til bunn. Så ikke opprett og lagre miniatyrbildet ditt før bildet i full størrelse.

Klikk på handlingsmenyen for å lagre og gjenta disse trinnene senere på noen bilder. Handlingsliste lagres i .phatch-filer som kan åpnes på hvilken som helst plattform for å ha identiske fotoredigeringer hver gang.

Hvis en handling må være midlertidig deaktivert, høyreklikker du på handlingsobjektet og deretter deaktiverer det. Deaktivering hopper over denne handlingen når du behandler listen. Dette kan være nyttig hvis et bilde allerede har et vannmerke eller en skygge og ikke trenger å bli behandlet igjen.

For å kjøre handlingslisten, klikk på tannhjulikonet eller trykk Ctrl + Return, og en annen dialogboks vil dukke opp for en plassering av filer eller mapper og alternativer for å overskrive bilder, inkludere undermapper og hvilke filtyper som skal behandles. Klikk Batch og handlingslisten vil kjøre og lagre på stedet du angav.

Her er noen eksempler på fotoredigeringer vi opprettet raskt med et bilde av en vennebil.

Phatch Image Inspector

Phatch kommer også med en bildeinspektør som kan vise EXIF- og IPTC-informasjonen fra bildet. For å starte bildeinspektøren, klikk på forstørrelsesglasset i hovedfaksvinduet.

Dra et bilde til vinduet for å se dets attributter og tagginformasjon.

Phatch er et kraftig bilderedigeringsverktøy som kan gjenta felles fotoredigeringer på et øyeblikk. Det er også gratis og kryssplattform som gjør den enda mer verdifull når du arbeider med nettet fra flere maskiner.

link

Gå til Phatch hjemmeside

Phatch på launchpad

Last ned Phatch med avhengigheter for Windows XP

Link
Plus
Send
Send
Pin