Skip to main content

Sett inn en spesiell karakter med en enkelt tastetrykk

Sett inn en spesiell karakter med en enkelt tastetrykk

Geoffrey Carr

Har du noen gang prøvd å sette inn et spesialtegn som sentskilt eller opphavsrettssymbolet, bare for å innse at denne nøkkelen ikke er tilgjengelig på ditt vanlige tastatur? Slik gjør du et AutoHotkey-skript som lar deg enkelt sette inn et hvilket som helst tegn du vil ha.

Problemet

Spesialtegn kan ofte være irriterende å bruke. Det er mange forskjellige måter å sette inn spesialtegn, og mange programmer har bestemte måter å sette inn. For eksempel, i Microsoft Word kan du sette inn et spesialtegn fra symbol knappen på Sett inn fane i båndet.

Word har også spesialiserte hurtigtaster for mange av de vanlige spesialtegnene. For eksempel kan du sette inn det registrerte varemerkesymbolet ® ved å trykke på Alt + Ctrl + R.

Det er en ganske uhåndterlig snarvei, men det er bedre enn standard Windows-snarveien for det symbolet. Hvis du åpner tegnkartet og velger symbolet Registrert varemerke, ser du at du kan skrive inn ®-symbolet ved å trykke på Alt + 0174. Nå er det en vanskelig snarvei å huske.

Løsningen

Takket være AutoHotkey kan vi løse dette problemet og lage våre egne hurtigtaster for favorittsymbolene våre. AutoHotkey er et flott verktøy som vi ofte nevner her, men hvis du ikke allerede har det installert, last det ned på linken under og sett opp som normalt.

Når AutoHotkey kjører, kan du høyreklikke på ikonet i skuffen og velge Rediger dette skriptet å legge til din spesielle tegngenvei til skriptet ditt.

Legge til en spesialtastatur

Her er hva du må skrive inn i AutoHotkey-skriptet ditt for å lage en snarvei for spesialkarakteren din. Dette vil la deg trykke Alt + tegnet du ønsker å angi et spesialtegn. Erstatning your_hotkey med tegnet du vil bruke som snarvei, og your_special_character med spesialtegnet du vil skrive inn:

!your_hotkey:: { SendInput {your_special_character} } return

For å finne spesialtegnet du må skrive inn, åpne tegnkartet i Windows, finn tegnet, og velg deretter Kopiere. Lim inn dette i stedet for Your_special_character.

For eksempel vil vi legge inn gradersymbolet ved å trykke på Alt + o. Så, vi skrev inn følgende i AutoHotkey:

!o:: { SendInput {°} } return

Trykk på Lagre i Notisblokk, og last deretter om AutoHotkey-skriptet fra oppgavelinjen.

Nå kan vi bare trykke på Alt + o for å gå inn i °. Det var lettere å skrive inn temperaturen!

Du kan erstatte! for ^ hvis du vil bruke Ctrl i stedet for Alt for snarveiene dine. Vær også oppmerksom på at mange programmer har tastatursnarveier ved hjelp av Ctrl og Alt, og til og med mange standard Windows snarveier som Klipp og lim bruker Ctrl, så sørg for ikke å lage en snarvei som overstyrer disse.

Her er noen skript for vanlige spesialtegn som vi ønsket å bruke dette med. Merk at du kan ha så mange av disse i en skriptfil som du vil.

cent:

Euro:

Registrert varemerke:

Opphavsrett:

ñ:

! C :: { SendInput {¢} } komme tilbake ! E :: { SendInput {€} } komme tilbake ! R :: { SendInput {®} } komme tilbake ! P :: { SendInput {©} } komme tilbake ! N :: { SendInput {ñ} } komme tilbake

Konklusjon

Enten du prøver å skrive inn et tegn fra et annet språk eller bare må sørge for at du viser at produktnavnet ditt er opphavsrettsbeskyttet hver gang du har rett, vil dette enkle trikset hjelpe deg med å finne og skrive inn det du trenger raskere. Selv om det kan ta et minutt å sette opp, når det er gjort, kan du bare forlate det og bare huske den nye snarveien. Hvis du finner at snarveien din interagerer med et annet program, kan du også enkelt endre det når som helst.

link

Last ned AutoHotkey

Link
Plus
Send
Send
Pin