Skip to main content

Mac-nybegynnere: Komme i gang med Adium IM for OS X

Mac-nybegynnere: Komme i gang med Adium IM for OS X

Geoffrey Carr

Adium er et fantastisk multiklient-IM-program som er bygget fra libpurble-kjerne, som er den samme kjernen som Pidgin er bygget av. Som med de fleste ting Mac, er Adium pent da de fleste IM-klienter.

Merk: Denne artikkelen antar at du er en nylig bytter fra Windows til OS X og er ikke helt kjent med territoriet ennå.

Starter

Etter at du har lastet ned Adium og montert .dmg installerer du ved å dra ikonet til applikasjonsmappen.

Åpne Adium for første gang, presenteres introduksjonen og informasjon om import fra andre chatprogrammer. For nå kan vi starte fra bunnen av. Klikk Fortsett.

Nå blir du bedt om å velge protokollen du vil bruke. For dette eksempelet bruker vi AOL Instant Messenger.

Skriv inn vittig og / eller kreativt skjermnavn og passord, på dette tidspunktet kan du klikke på Legg til et annet for å legge til en annen chat-protokoll og brukernavn, eller enda flere AIM-navn.

Denne siden gir deg en liten nedlasting av alternativer du har, samt å fortelle deg om de Xtras som er tilgjengelige.

Hvis du nettopp har opprettet en ny konto, vil du bli presentert med en tom venneliste, men hvis du bruker et tidligere eksisterende brukernavn, ser du vennene dine her.

Å legge til en kompis eller kontakt er enkelt, bare klikk på Kontakt-menyen, og klikk deretter Legg til kontakt. Alterenitivly kan du bruke nøkkelkommandoen til kommando + D for å hente vinduet Add Contact.

I vinduet Legg til kontakt kan du velge protokollen du bruker, selv om Kontakttype, samt legge til et alias for dem, forutsatt at brukernavnet er for vittig for at du skal huske det din mor, eller noe sånt. Du kan også sortere dem selv om gruppene du vil beholde dem i, så vel som å velge hvilken konto du vil legge til dem også.

Som du tror, ​​dobbeltklikk på kontaktnavn for å starte en samtale med dem. Den grunnleggende lay-out er fin, enkel og ren.

Graver dypere

En av de fantastiske funksjonene som Adium har over iChat og til og med Pidgin, som den deler samme kodekjerne med, er tilpasningen av omtrent alt. Buddy-listen har flere innebygde stiler som kan redigeres.

Dette utseendet kan gjøres ved å endre fargetema og listeoppsett for å decay 2.0, i Tilpass ... innstillingene for Listeoppsett viser tomgang og status ved siden av navnet og deretter under avstandsfanen, snu alt til 0px. Så går vi tilbake i Utseende-vinduet og setter Opacity ned til 0%. Du kan endre skrifttyper som skal leses på hvilken bakgrunn du bruker, og ganske mye har vennelisten din å blande deg i bakgrunnen.

Meldingsvinduet kan tilpasses på samme måte ved å velge Gone Dark Message Style, varianten av ditt valg og gjøre den tilpassede bakgrunnen ugjennomsiktig til din smak.

En av de kule funksjonene på Adium Xtras nettsted er at hvis du finner noe du liker, kan du installere det direkte fra nettsiden.

Douglas Adams Quotes-skriptet er ganske kult, hvis du skriver inn / adams i en chat og trykker på enter ...

Du får et sitat fra en av de største science fiction / humor forfattere.

Samfunnet for Adium er godt etablert og vet hva de gjør med søknaden, de har også det gøy med det de gjør. Det er så mange alternativer med denne klienten fra Twitter til Facebook chat. Den mest populære chatprotokollene er alle her i en pent bygget pakke.

link

Last ned Adium

Link
Plus
Send
Send
Pin