Skip to main content

Eksporter og sikkerhetskopier dataene dine fra Google Wave før den avsluttes

Eksporter og sikkerhetskopier dataene dine fra Google Wave før den avsluttes

Geoffrey Carr

Vil du lagre alle dine samtaler og mer fra Google Wave før den slås av? Her er noen måter du kan eksportere Waves i dag, slik at laget ditt kan bytte til andre samarbeidsplattformer.

Google annonserte nylig at de har opphørt utviklingen av Google Wave, en av de mer ambisiøse og forvirrende samarbeidsplattformene. Wave kjører fortsatt, men kan bli stengt i nær fremtid. Google har lovet å lage en måte å få dataene dine ut av Wave før de lukker det, men hva hvis du vil fortsette og lagre Waves andre steder, slik at du kan bytte til en annen samarbeidsplattform i dag? Det er ingen direkte vei akkurat nå for å redde alle dine bølger, men her er noen måter å lagre bølgene på, og komme tilbake til jobb.

Eksporter Google Waves til Google Dokumenter

En av de beste måtene å eksportere dataene dine fra Wave er å sende den til Google Docs. Google Dokumenter er allerede en god samarbeidsplattform, og du kan live-redigere dokumentene dine med venner og kolleger på samme måte som Wave. Slik kan du gjøre det ved å bruke Ferry bot.

Først, logg inn på Wave, og velg en bølge du vil eksportere.

Klikk på pluss-knappen ved siden av deltakernes ikoner.

Skriv inn nå [email protected] i boksen, og klikk Legg til i bølge å la den få tilgang til dataene dine.

Dette vil legge til en ny Ferje blip til din bølge. Velg om du vil eksportere hele bølgen eller bare roten, og klikk deretter på bunnen. Vær oppmerksom på at ferge automatisk synkroniserer nye data i denne Wave til Docs, selv om du kan velge Håndbok å slå den av hvis du vil.

Klikk på linken for å gi ferger tilgang til Google-kontoen din.

Google Dokumenter åpnes nå i en ny kategori, og spør om du vil tillate det Ferje Å ha tilgang til kontoen din. Klikk Gi tilgang å fortsette.

Bot kan automatisk omdirigere deg til Google Dokumenter for å se den eksporterte bølgen din, men hvis ikke, gå til Docs.Google.com og du vil se ditt nye dokument fra Wave øverst. Velg den for å vise.

Her er en av våre eksporterte bølger i Dokumenter. Legg merke til at tekstformatering og koblinger er bevart, men ekstra Wave-innhold som avstemninger og noen bilder vil ikke bli opprettholdt i konverteringen. Det er også vanskelig å følge det som ble sagt, da teksten fra hvert blip ikke er utpekt av forfatteren eller innrykket som om den var i Wave.

Det gode er at du kan dele Google Doc med venner og kollegaer, eller last ned en kopi som PDF, Word-format eller mer. På denne måten kan du fortsette å bruke dataene dine fra Wave, selv om den lukkes.

Merk at du må gjenta dette med hver bølge du vil eksportere, så det kan være tidkrevende hvis du har brukt Wave en stund. Det gode er at eventuelle ekstra data som legges til Wave av kollegaer og venner automatisk blir lagt til i Google Dokumenter, så du vil ikke bekymre deg for å gå glipp av eller miste noe.

Kopier dataene dine direkte

En annen måte å få dataene dine ut av Google Wave, er å kopiere den direkte og lime den inn i et annet program. Klikk nær toppen av bølgen og dra ned for å velge alt innholdet.

Sett inn det i din favoritt tekstbehandler. Her har vi lagt inn innholdet i Word 2010. Dette bevarte mye mer innhold fra vår bølge, selv om det tok noen minutter å laste inn alle dataene. Legg merke til at avatarer og navn er bevart, noe som gjør det mye lettere å vite hvem som sa hva. Det kan skape en enorm dokument med alle bilder og mellomrom, men det blir nesten alt fra din bølge.

Hvis du ender med et stort dokument, vil du kanskje bruke bildeplassholdere til å vise dokumentet raskere.

Dessverre må du kopiere hver bølge manuelt på denne måten, så det kan ta lang tid hvis du har mye bølger. Men det opprettholder innholdet i bølgen din veldig pent.

Konklusjon

Selv om Ferry bot ikke er den ideelle måten å eksportere data fra Google Wave, er det en ganske god måte å sørge for at du beholder dataene dine fra Wave sikkerhetskopiert på nettet. Legge inn innholdet av bølgen din i Word er en annen god løsning, spesielt hvis du er sikker på at ingen av kontaktene dine vil legge til noe annet i eksisterende bølger. Vi leter etter flere løsninger for å flytte dataene dine fra Wave, og vil gi deg beskjed hvis vi finner noe annet; til da er det noen løsninger som kan hjelpe deg med å fortsette å jobbe uten å investere mer tid i Wave.

Vil du prøve et alternativ til Google Wave? Sjekk ut vårt utseende på Shareflow, som er en enkel rett fremover samarbeidstjeneste. Hvis du vil sikkerhetskopiere Google Dokumenter, kan du se vår artikkel om hvordan du eksporterer dokumentene dine fra Google Dokumenter.

lenker

Logg inn på Google Wave-kontoen din

Ferry Wave bot info

Finn ut mer om hvordan du får data ut av andre Google-tjenester

Link
Plus
Send
Send
Pin