Skip to main content

Slik bruker du webkamera til å ta opp video og ta bilde i Windows 10

Slik bruker du webkamera til å ta opp video og ta bilde i Windows 10

Geoffrey Carr

Et webkamera er en viktig maskinvare hvis du er i videosamtaler for arbeidet ditt eller bare for å holde kontakten med venner og familie. Mens de fleste webkameraene, enten innebygd eller eksternt, kan oppdages som plug-and-play-enhet, hvis du vil at webkameraet skal ta opp video og ta bilder i Windows 10, følg vår ledelse.

Nesten alle webkameraer OEM ruller ut programvare for sitt kamera. Appen lar deg ta bilder, spille inn videoer og også legge til effekter mens du er på en videosamtale. Du kan alltid laste ned programvaren fra deres nettside eller stasjonen som fulgte med boksen.

Hvis programvaren ikke er din ting, og alt du vil, er vanlig, pek og skyt video og bilder, den innebygde Kameraapp i din Windows 10/8 OS burde være i stand til å få det gjort ganske enkelt.

Hvordan bruke webkamera til å ta bilde

Windows 10 har en Kamera-app som kan få tilgang til webkameraet ditt. Søk etter Kamera-appen og start den. Det gir deg mulighet til å gjøre følgende:

  • Ta bilde
  • Skyt video
  • Tidsavbrudd
  • Konfigurer innstillinger for videooppløsning, og størrelsen på bildet.

Klikk på ikonet som sier ta et bilde. Det vil ta et bilde, og lagre det i Camera Roll-mappen i mappen Bilder i brukerkontoen din - dvs. i C: Users Bilder Kamera Roll mappe. Den tilbyr også en tidsurfunksjon og fotobrystmodus.

Slik bruker du webkamera til å ta opp video

For å ta en video, se etter et videokameraikon, like over bildeikonet. Velg for å bytte. Klikk nå på det ikonet, og det vil starte opptaket. Bare når du trykker på igjen på videokameraikonet, stopper den.

I både video- og kameramodus kan du få tilgang til sett med ikoner øverst på midten av appen, slik at du kan justere eksponeringen og fokuseringen. For å åpne innstillingene klikker du på hjulikonet øverst til høyre.

Hvis du fortsatt er på Windows 8.1 / 8, inkluderer den også en Kamera-app, og den fungerer akkurat som Windows 10. Bare start kamerapappen, og du kan begynne å ta bilder og videoer som er lagret i kameravalsmappen i din kontoer bilder mappe.

Windows 7-brukere kan være pålagt å bruke et programvare for innspilling av webkameraer.

Link
Plus
Send
Send
Pin