Skip to main content

Cipher kommandolinjeverktøy i Windows 10/8/7

Cipher kommandolinjeverktøy i Windows 10/8/7

Geoffrey Carr

Cipher.exe er et innebygd kommandolinjeverktøy i Windows-operativsystemet som kan brukes til å kryptere eller dekryptere data på NTFS-stasjoner. Dette verktøyet lar også å slette data på en sikker måte ved å overskrive den.

Cipher.exe kommandolinjeverktøy

Når du lager tekstfiler og krypterer dem til en tid som krypteringsprosessen er fullført, vil Windows opprette en sikkerhetskopi av filen, slik at hvis noe skulle gå galt under krypteringsprosessen, vil dataene fortsatt kunne gjenopprettes ved hjelp av dette fil. Når krypteringsprosessen er fullført, slettes sikkerhetskopien. Men igjen kan denne slette backupfilen bli gjenopprettet ved hjelp av datagjenopprettingsprogramvaren, til den er overskrevet av andre data.

Når du bruker dette innebygde verktøyet, oppretter det en midlertidig mappe med navnet EFSTMPWP på systempartisjonen. Det er så flere midlertidige filer i den mappen, og skriver tilfeldige data som består av 0, 1 og andre tilfeldige tall til disse filene.

Cipher.exe gjør at du ikke bare kan kryptere og dekryptere data, men også å slette data på en sikker måte. Dermed bruker mange det til å slette filer permanent også.

For å overskrive slettede data kan man bruke / w bytte om.

Åpne WinX-menyen på Windows 10 og velg Kommandoprompt. Skriv inn følgende og trykk Enter:

cipher /w:driveletter:foldername

Her må du spesifisere stasjonsbokstaven og mappens navn eller sti.

Cipher kan også brukes til å vise eller endre kryptering av mapper og filer. Hvis den brukes uten parametere, vil den vise krypteringstilstanden til gjeldende mappe og eventuelle filer den inneholder.

Cipher.exe bytter

/? : Viser hjelp ved ledeteksten.

/ e : Krypterer de angitte mappene. Mapper er merket slik at filer som legges til mappen senere, også krypteres.

/ d : Dekrypterer de angitte mappene. Mapper er merket slik at filer som legges til mappen senere, også krypteres.

/ w : StiNavn - Fjerner data på ubrukte deler av et volum. StiNavn kan angi hvilken som helst katalog på ønsket volum.

For en fullstendig liste over Cipher kommandolinjebrytere og parametere, besøk TechNet.

På grunn av selve verktøyets natur, er du sikker ved å bruke den til å slette data på en sikker måte, da den aldri vil overskrive de aktive filene dine. Det vil bare overskrive data som er slettet av deg.

Microsoft SysInternals har også et kraftig verktøy som lar deg slette filer permanent. Med SDelete verktøy fra Microsoft, som du kan laste ned gratis, kan du overskrive innholdet i ledig plass på disken din for å hindre at slettede eller krypterte filer gjenopprettes.

Link
Plus
Send
Send
Pin