Skip to main content

Automatiser Windows 7 vedlikeholdsoppgaver for å holde PCen din som ny

Automatiser Windows 7 vedlikeholdsoppgaver for å holde PCen din som ny

Geoffrey Carr

Med en Windows-datamaskin er det flere vedlikeholdsoppgaver du bør kjøre regelmessig, selv om de fleste av oss glemmer. Slik automatiserer du de viktigste vedlikeholdsoppgaver i XP, Vista og Windows 7 og holder PCen i gang som ny.

Vi tar en titt på å automatisere noen av de vanligste oppgavene, og mens det tar litt tid å sette hverandre opp, når du har det, har du ro i tankene at systemet er rent og oppdatert.

Automatiser rydde opp harddisken

Hvis du vil sørge for at du har god plass på harddisken, og bli kvitt gamle filer du ikke lenger trenger, kan du planlegge Diskopprydding for å kjøre i Windows 7 eller Vista, som blir kvitt mange midlertidige filer og andre ting som ikke trenger å være rundt lenger.

Du kan sette opp Diskopprydding i XP, samt en planlagt oppgave. Prosessen er enkel ved å følge Planlagt oppgaveveiviser i XP.

Hvis du virkelig vil beholde systemet automatisk, kan du imidlertid konfigurere freeware CCleaner-verktøyet til å kjøre automatisk hver kveld, noe som vil rydde opp mer enn bare de vanlige midlertidige filene. CCleaner kan til og med rydde ut nettleserens historie, programmer caches og mer.

Merk: du vil sørge for at du ikke velger noen verktøylinjer under CCleaner-installasjonen, eller får den smale nedlastingen fra delen for valgfrie nedlastinger.

Automatiser sikkerhetskopier for å holde dataene dine sikre

Den viktigste oppgaven Windows-brukere må gjøre, er at dataene dine er sikkerhetskopiert. På den måten, uansett hva som skjer med PCen, kan du alltid komme til filene dine, selv fra en annen PC. Hvis PCen er helt død, kan du gjenopprette disse filene på den nye datamaskinen og komme tilbake til det du gjorde.

Lokale sikkerhetskopier

Windows 7 inneholder et brukervennlig, veiviserdrevet sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsverktøy i alle versjoner, som inkluderer å opprette et systembilde. For mer om hvilke filer som skal sikkerhetskopieres, sjekk ut The Geeks guide til hvilke filer du bør sikkerhetskopiere på Windows-PCen.

Backup & Restore-verktøyet som følger med i Windows 7, lar deg sette en tidsplan fra daglig, ukentlig eller månedlig. Valget er opp til deg, men hvis du sikkerhetskopierer med jevne mellomrom, vil du være glad du gjorde.

Hvis du har Windows Home Server, er det enkelt å konfigurere og automatisere sikkerhetskopiering av datamaskinene dine. Du kan sette den til sikkerhetskopiering på en vanlig tidsplan, og har også WHS våkne maskinen for å sikkerhetskopiere den om natten.

Online Backup Services

Hvis du vil være veldig grundig med i backup-strategien din, er det en god ting å ha overflødige sikkerhetskopier på stedet og offsite. Det er mange kommersielle sikkerhetstjenester, som Mozy og Carbonite. De arbeider begge på samme måte, driver dataene dine til serverne og gjør det tilgjengelig for nedlasting fra en annen PC, eller lar deg gjenopprette individuelle filer som du kanskje har slettet.

Automatiser diskdefragment for å holde disken jevn

Den kule tingen med Vista og Windows 7 er at Disk Defragmenter er planlagt til å kjøre som standard klokken 1 hver onsdag, så det er noe du ikke lenger trenger å håndtere. Du kan tilpasse defragmenteringsplanen hvis du vil, men det er sannsynligvis ingen grunn til å endre det.

Hvis du fortsatt er i Windows XP, kan du få den samme funksjonen ved å lage din egen automatisk defragmentering av Windows 7-stil ved hjelp av Oppgaveplanlegger. Det er ingen grunn til å huske å gjøre det manuelt, og egentlig ingen grunn til å kaste bort penger på et kommersielt defragverktøy som gjør det automatisk når du kan sette det opp selv.

Hvis du har flere harddisker i din XP-maskin, kan du også sette opp en batchfil som defragmenterer flere harddisker samtidig.

Automatiser diskkontroll

De Chkdsk.exe verktøyet i Windows lar deg skanne harddisken din for feil og fikse dem også, og denne oppgaven kan automatiseres med kommandolinjen og oppgaveplanleggeren også, selv om det kommer til å kreve omstart av PCen for at den skal fungere, så det er sannsynligvis best å bare utløse denne manuelt hver så ofte.

Hvis du vil planlegge det for å kjøre automatisk, kan du bare opprette en ny oppgaveplanleggerjobb som kjører chkdsk.exe med parameterne fra vår guide for å sjekke disken.

Deretter går du til Handlinger-fanen i jobben i Oppgaveplanlegger, og legger til en annen handling for å kjøre etter chkdsk-kommandoen, og angi avslutning som kommando. Dette vil kjøre chkdsk-kommandoen, og deretter kjøre en nedleggelse etterpå. Pass på å bruke / R som argumentet slik at Windows vil starte og kjøre chkdsk, og ikke bare slå av.

Du kan også sjekke boksen for å forsikre deg om at Windows ikke starter på nytt mens du gjør noe. Du kan gå til fanebladet Forhold, og gjør det bare start hvis PCen har vært i tomgang en stund.

Merk: Windows oppdager automatisk når stasjonen din har mange problemer og ber deg om å sjekke disken, men det betyr ikke at du kjører det manuelt, er en dårlig ide en gang i mellom.

Hvis du vil utføre en diskkontroll manuelt for neste gang du starter på nytt, høyreklikker du på den lokale stasjonen din og velger Egenskaper. Velg deretter fanen Verktøy og under Feilsøking, klikk på Sjekk nå-knappen.

Pass på at du velger begge Sjekk diskalternativer, og klikk Start.

Dessverre kan det ikke starte mens du bruker PCen, men du kan planlegge det for å kjøre under neste omstart.

Neste gang maskinen starter på nytt, kjøres kontrolldisken og oppdager og retter feil automatisk. Husk at denne prosessen kan ta en stund, avhengig av størrelsen på stasjonen og mengden data på den. For mer, sjekk ut The Geeks guide for å sjekke disk i Windows.

Automatiser Windows-oppdateringer for å holde PCen oppdatert

Selv om det skal si utenom det, er en viktig oppgave du kan kjøre automatisk, Windows Update. Du kan konfigurere Viktige og anbefalte oppdateringer for å laste ned og installere automatisk, eller bare laste ned og du velger hvilke som skal installeres.

For mer, se hvordan du gjør Windows 7 Update-skjermen anbefalt og viktige oppdateringer.

Automatiser Antivirus for å sjekke definisjoner og skann datamaskinen

En annen viktig sikkerhetsoppgave er å sørge for at antivirusbeskyttelsen din er oppdatert og kjører automatisk. Hvert program er annerledes, men de fleste gir muligheten til å holde definisjonsfilene oppdatert og skanne automatisk. For eksempel er det enkelt å sette opp i vår favoritt Microsoft Security Essentials.

Merk: Selvfølgelig er de fleste anti-virusprogrammer satt til å automatisk oppdatere sine virusdefinisjonsfiler, men du bør dobbeltsjekke for å være sikker.

Anti-Spyware

Hvis du bruker et annet Antimalware-verktøy for å komplimentere Antivirus-programvaren, må du sørge for at du finner de nyeste definisjonsfilene og skanner automatisk. Vær imidlertid oppmerksom på at du, med de fleste av de gratis versjonene av Antispyware apps, trenger å kjøpe en lisens for å få sanntidsbeskyttelse, automatiske oppdateringer og skanning.

Hold automatisk drivere og tredjeparts programvare oppdatert

En annen viktig oppgave å automatisere, er å sjekke etter den nyeste maskinvaredriveren og andre appoppdateringer. Det er noen gode programmer som vil gjøre det som vi tidligere har dekket, for eksempel Secunia Personal Software Inspector. Den vil automatisk sjekke om programvareoppdateringer ved oppstart og gir kontinuerlig overvåkning.

For å automatisk holde maskinvaredriverne oppdatert, kan du prøve et program som Device Doctor, Slimdrivers, eller noen av de andre ikke-gratis verktøyene der ute. De vil fullføre driveren skanninger og sørge for at driverne dine er oppdatert.

Merk: En ting å huske på med Device Doctor (eller egentlig noe program) under installasjonen, er å hoppe over å installere den verdiløse Ask-verktøylinjen.


Denne veiledningen bør definitivt komme i gang med å finne ut hvilke vedlikeholdsoppgaver du vil sette opp for å kjøre automatisk. Selv om det ser ut til å være mye å holde tritt med om du er en Windows-bruker, vil innstillingene for å kjøre automatisk frigjøre litt tid, slik at du får jobb og får ting gjort.

Hva med dere? Hvilke oppgaver konfigurerer du for å kjøre automatisk og hvilke metoder bruker du? Legg igjen en kommentar nedenfor og la oss få vite det!

Link
Plus
Send
Send
Pin