Skip to main content

Slik installerer du Vim Text Editor på Windows 10/8/7

Slik installerer du Vim Text Editor på Windows 10/8/7

Geoffrey Carr

IDEer har omgitt utviklere siden lenge, men den eldre generasjonen av utviklere pleide å skrive sin kode rett fra terminalvinduet. Selv om IDE-er øker produktiviteten og gjort det enklere å kode med funksjoner som auto-complete og IntelliSense. Bruke en bare-bein tekstredigerer som Vi / Vim har sine egne fordeler. Du kommer til å skrive koden fra grunnen av da det ikke er noen maler. Den utdyper din kunnskap om et programmeringsspråk og sørger for at du forstår hver bit av koden. Hvis du er i programvareutvikling, må du ha hørt og fryktet om den gode gamle Vim. I dette innlegget har vi dekket hvordan du installerer og installerer Vim Tekst Editor på Windows 10/8/7.

Installere Vim Text Editor på Windows

De fleste av de spirende utviklerne er redd for å bruke Vim, selv om jeg er. Men når du blir vant til det, innser du at du har en bedre kommando over tastaturet og programmeringsspråket. Selv om Vim ble introdusert i UNIX-systemer som Vi-tekstredigerer, er det en løsning for å installere den på Windows også.

For alle de som er nye for Vi / Vim, må jeg fortelle deg at dette er en av de eldste og en av de mest stabile tekstredaktørene. Den går i terminalvinduet og leveres med kraftige funksjoner som multi-level undo tree, omfattende pluginsystem og integrering med mange andre verktøy. Hvis du var / er en Linux-bruker og ønsker å installere Vi / Vim på Windows, er du på riktig sted.

Trinn 1: Du må laste ned Vim Text Editor Windows installer for å komme i gang. Gå over til denne lenken og last ned installasjonsprogrammet for Windows.

Steg 2: Åpne nå oppsettfilen og følg instruksjonene på skjermen. I trinnet der oppsettet ber deg om installasjonstypen, velger du Full og slå neste.

Trinn 3: Når installasjonen er fullført, åpne et CMD-vindu og skriv inn vim og trykk enter. Voila, nå er du inne i Vim Text Editor. Å skrive noe vil ikke fungere fordi å bruke Vim er ikke så enkelt som det er.

Lære Vim

En av de beste måtene å lære Vim er å gå gjennom den offisielle dokumentasjonen. Denne linken tar deg til dokumentasjonen som kan navigere deg videre til de beste kildene for å lære vim. Hvis du er ute etter noe raskere, skriv bare :hjelp inne i vim vindu, og du kan gå gjennom den innebygde guiden.

Dette kan virke ubrukelig, men den riktige måten å slutte vim er ved å skrive : q og ikke ved å trykke på den nære knappen på vinduet.

Hvis du allerede har brukt Vim Text Editor på UNIX-systemer, bør dette føles likt. Alle kommandoene skal fungere som det er, og det er ikke mange ting som er forskjellige. Hvis du vil konfigurere Vi / Vim på Windows, må du redigere konfigurasjonsfilen.

På UNIX kalles konfigurasjonsfilen .vimrc mens i Windows heter det _vimrc.

Konfigurasjonsfilen kan plasseres i din $ VIM-mappe, noe som ikke er noe annet enn C: Programfiler (x86) Vim _vimrc.

Du kan redigere denne filen hvis du vil legge til noen egendefinert konfigurasjon.

Så, dette handlet om å installere og kjøre Vim på Windows. Du kan også starte Vim direkte fra Start-menyen. Redaktøren assosierer seg også med tekstfiler, slik at du kan velge det som et standardprogram for å åpne tekstfiler. Denne Vim-installasjonen leveres også med gVim, noe som er noe annet enn en Vim med noen GUI. Du kan bruke gVim hvis du ikke er komfortabel med Vim. gVim kan konfigureres separat, og den går forskjellig fra Vim.

Hvis du møter eventuelle problemer i installasjonen, må du dele dem i kommentarene. Del også din erfaring med å bruke Vim Text Editor på Windows i kommentarene nedenfor.

Link
Plus
Send
Send
Pin