Skip to main content

Løs Oculus Rift feil og problemer

Løs Oculus Rift feil og problemer

Geoffrey Carr

Oculus rift er et av de mest populære virtuelle virkelighetssystemene i dag. Det lar deg nyte alt, hvor som helst med kraften i den virtuelle virkeligheten. Mens enheten tar deg dypt inne i den virtuelle virkelighets verden, er det noen vanlige problemer som ofte rapporteres av brukerne. I dette innlegget vil vi lære om de mest rapporterte problemene og deres rettelser. VRHeads har publisert en utmerket Oculus Rift Feilsøkingsveiledning, og vi vil se på noen av sine løsninger her som kan hjelpe deg med å fikse Oculus Rift-feil.

Løs Oculus Rift feil og problemer

Windows mislykkes i å oppdage Oculus Rift

Din Windows PC Å unnlate å oppdage Oculus Rift er en av de vanligste problemene som brukere står overfor. Problemet oppstår i utgangspunktet på grunn av USB-huben og kan løses veldig enkelt. Når USB-porten ikke oppdager ditt VR-utstyr, vil du ikke se Oculus Rift i listen over enheter som er koblet til PCen. Vel, dette er en vanlig feil og kan løses veldig enkelt via Enhetsbehandling.

For å åpne Enhetsbehandling-

 • Høyreklikk på Start-knappen og velg Enhetsbehandling.
 • Velg Universal Serial Bus Controllers fra rullegardinmenyen.
 • Velg USB-driveren du bruker, og åpne egenskapene.
 • Åpne strømstyringsfanen og fjern merket i avkrysningsruten og si "Tillat denne datamaskinen å slå av denne enheten for å spare strøm".
 • Klikk på OK for å lagre innstillingene, og du er ferdig.

Oculus viser problemer

Skjermproblemene oppstår på grunn av årsakene som løse tilkoblinger, utdaterte drivere eller på grunn av kompatibilitetsproblemer. Du kan prøve tre forskjellige løsninger for å løse skjermproblemer med Oculus Rift-

Kjør Oculus-kompatibilitetsverktøyet

Oculus Rift krever

 • Videokort: NVIDIA GTX 970 / AMD R9 290 ekvivalenter eller høyere
 • Prosessor: Intel i5-4590 ekvivalent eller høyere
 • Minne: 8 GB RAM
 • Video Utgang: Kompatibel HDMI 1.3 video-utgang
 • USB-porter: 3x USB 3.0-porter og 1x USB 2.0-port
 • OS: Windows 7 SP1 64 bit eller nyere

Oppdater driverne- Oppdater alle grafikkortdriverne på PCen og oppdatere dem. Du kan oppdatere driverne dine via støttesidene på NVIDIAs nettside eller AMDs nettsted.

Sjekk om alle tilkoblingene er sikre og rene- Trekk ut Oculus Rift og se om støpselene er rene. Sjekk også om noen av kablene dine er skadet; det er også en mulig årsak til skjermen. Riktig tilkobling er viktig. Hvis HDMI-kabelen er koblet til hovedkortporten i stedet for grafikkortporten, vil det gi deg skjermproblemer.

Sjekk om din Rift jobber på noen andre PC- Hvis du fortsatt står overfor utstillingsproblemene, kan problemet være med Rift. Sjekk om det fungerer med en annen PC.

Hodetelefonens HDMI-kabel leser ikke

Kontroll av tilkoblingen er den første tingen å gjøre i dette tilfellet. For det andre, sjekk om HDMI-kabelen er skadet. Hvis kabelen er i orden, må du kontrollere at den ikke er koblet til hovedkortets USB-port. Dette kan hjelpe deg med å løse feilen, men hvis ikke, sjekk den andre enden av kabelen nå som er koblet til Rift.

 • Trekk forsiktig opp skumdelen og fjern ansiktsgrensesnittet til hodesettet.
 • Trekk ut kabelen og kontroller om det er noen skader.

Noen ganger er de feilaktige USB-tilkoblingene også misforstått som et HDMI-problem. Så sjekk USB-tilkoblingene for å fikse HDMI-kabelfeilene.

Venstre skjerm skjære ut i Oculus Rift

(Bilde kilde - VRHeads)

Denne feilen rapporteres vanligvis mens du spiller Robo Recall og SUPERHOT VR, to av de beste populære spillene på Oculus Rift. Igjen, dette problemet oppstår på grunn av USB-kabelen. Normalt står brukerne som bruker et USB-hub overfor dette problemet. Hvis du i det hele tatt trenger å utvide USB-kabelen, anbefales det å bruke den enkle USB 3.0-utvidelseskabelen i stedet for et hub. Det er også en god ide å utvide tastaturet og skjermkablene i stedet for USB-kabelen til Oculus Rift.

Svart skjerm med timeglassfeil

(Bilde kilde - VRHeads)

Har du noen gang opplevd denne spoiler mens du spiller spill på Oculus Rift? Mange brukere har rapportert at i midten av spillesesjonen blir skjermen svart og viser en timeglass som tvinger deg til å starte spillet på nytt. Brukere som har valgt SteamVR og Steam Beta Update, står angivelig overfor dette problemet. Så, å velge ut Beta-oppdateringen, er det beste alternativet for å kvitte seg med denne feilen.

For å bli kvitt Beta Update-

 • Åpne Start-menyen og start Steam.
 • Klikk på dampknappen og velg Innstillinger.
 • Fra rullegardinmenyen klikker du IKKE på NONE - Ikke bruk alle beta-programmer.
 • Klikk på OK og start på nytt

Feil - Systemtråd unntak håndteres ikke

Hvis du får denne feilen "Systemtråd unntatt ikke håndtert", mens du kobler sammen kontrollenhetene dine eller når du kjører oppsettet, må du deaktivere den feilbehandlede USB-kontrolleren fra BIOS, installer driveren på nytt og sett på USB-kontrolleren igjen. Pass på at tastaturet og musen er koblet til USB 20-porten og ikke andre.

Oculus Rift-kalibreringsfeil

(Bilde kilde - VRHeads)

Denne feilen oppstår på grunn av temperaturen på Rift. For å fikse denne feilen må du koble fra Rift og la den kjøle seg over natten. Pass på at du holder Rift opp ned på et kjølig og tørt sted. Hold også dine andre elektroniske enheter vekk fra Rift mens det er nedkjøling. Lukk Oculus-appen på PCen.

Du må også laste ned og kjøre IMU-kalibreringsverktøyet.Trekk ut og kjør det på din PC. Sett inn USB-kabelen og HDMI-kabelen til PCen, og last ned verktøyet. Å kjøre kompatibilitetsverktøyet og kjøle ned Rift kan løse kalibreringsfeilene dine.

Oculus Rift USB-problemer

Denne feilen kommer vanligvis opp på grunn av hovedkortet. Mens Oculus foreslår at du kjøper et USB-utvidelseskort eller oppdaterer driverne for denne feilen, men et nytt hovedkort kan bare løse denne feilen. Nedenfor er de fem anbefalte hovedkortene.

 • Gigabyte Z170 ATX Gaming 7
 • ASUS Z170 DELUXE
 • ASUS Z97 PRO GAMER
 • MSI Pro Solution Z170A
 • ASUS ROG MAXIMUS VIII FORMULA

Rift-hodetelefonen virker ikke

Det kan være maskinvareproblemet, men det anbefales å sjekke lydinnstillingene før du får en ny hodetelefon. For å sjekke lydinnstillingene, gå til systemstatusfeltet og høyreklikk høyttalerknappen. Gå til Avspillingsenhetene og velg Hodetelefon-Rift-lyd og sett den som Standard enhet. Klikk på OK, og du er ferdig.

Runtime Service Utilgjengelig Feil

For å fikse Runtime Service-feilen i Oculus Rift-

 • Start Run-vinduet ved å trykke Win + R på PCen.
 • Skriv services.msc.
 • Velg Oculus VR Runtime Service og klikk på Start tjenesten.

Dette er noen av de vanlige feilene og rapportene som er publisert av Oculus Rift Users.

Kilde: vrheads.com. Ekstra ressurs: oculus.com.

Link
Plus
Send
Send
Pin