Skip to main content

State Repository Service høy CPU bruk problem i Windows 10

State Repository Service høy CPU bruk problem i Windows 10

Geoffrey Carr

Hvis du nettopp har installert Windows 10, og står overfor fryseproblemet etter å ha åpnet Microsoft Edge, kan det skyldes at Statlig Repository Service bruker mye CPU-ressurser om gangen. Dette er et vanlig problem blant nyinstallerte Windows 10-brukere. På grunn av dette problemet kan datamaskinen fryse, og du kan ikke være i stand til å jobbe på PCen jevnt. Det kan også skje når du åpner en kobling i Microsoft Edge etter at du har installert Windows 10. Denne tjenesten kan utnytte opptil 90% CPU-ressurser, og på grunn av dette kan datamaskinen ha et høyt CPU-bruksproblem.

State Repository Service høy CPU bruk

Statens Repository Service hjelper brukerne med å ta et øyeblikksbilde av en surfesesjon slik at personen kan komme tilbake til den økten på en annen nettleser på en annen enhet. Her er noen løsninger som kan hjelpe deg med å løse problemet.

1] Start omstart av statstjeneste

State Repository Service er slått på som standard, og du bør holde den på, slik at du kan få funksjonaliteten som nevnt ovenfor. For å bli kvitt problemet kan det hende at du starter opp Windows-tjenesten. For å gjøre dette, Kjør services.msc for å åpne Service Manager og finn Statlig Repository Service. Høyreklikk på den og velg Start på nytt.

Hvis Restart-alternativet er uttonet, dobbeltklikker du på Tjenesten, trykker på Stoppe knappen først og når tjenesten er stoppet, trykk på Start knappen for å starte den igjen.

2] Deaktiver / Stopp State Repository Service

Hvis det ovennevnte forslaget ikke hjelper deg, kan du midlertidig deaktivere State Repository Service fra Service Manager selv. Bare stopp den og fortsett å jobbe på PCen. Det vil ikke påvirke arbeidet ditt. Alternativt kan du åpne oppgavebehandling, lokalisere Service Host State Repository Service under prosesser fanen, kontroller CPU-bruken, og hvis den viser seg å være høy, høyreklikk den og velg Sluttoppgave.

3] Reparer eller tilbakestill Microsoft Edge

Noen ganger kan en skadet fil i Microsoft Edge opprette et slikt problem. Du kan derfor velge å reparere eller tilbakestille Edge-nettleseren. Microsoft har inkludert et alternativ i Windows Innstillinger-panelet, under> Apper> Apper og funksjoner. Lokaliser Microsoft Edge og klikk på Avanserte instillinger.

Deretter klikker du på Reparere knapp. Det tar et par øyeblikk å få alt gjort. Hvis dette ikke hjelper, bruk tilbakestille alternativ.

4] Installer UWP-apper på nytt

Hvis problemet ikke er begrenset til Microsoft Edge, og noen andre apper som Innstillinger-appen får CPUen til å spike, vil du kanskje vurdere å installere alle de innebygde UWP-appene på nytt. Du kan bruke vår 10AppsManager. Det lar deg enkelt avinstallere og installere Windows Store-apper i Windows 10 enkelt.

Beste ønsker!

Les neste: Hva er svchost.exe i Windows? Flere forekomster, høy CPU, diskforbruk forklart.

Relaterte innlegg:

  • Edge Browser Tips og triks for Windows 10
  • Fix: Windows Driver Foundation bruker høy CPU
  • Løs Audiodg.exe Høy CPU bruk i Windows 10
  • Feilsøk WMI Provider Host High CPU-bruksproblem i Windows 10/8/7
  • Hva er WSAPPX og hvordan å fikse sitt problem med høydiskbruk

Link
Plus
Send
Send
Pin