Skip to main content

Fix: Windows 10 fullskjermproblemer og problemer

Fix: Windows 10 fullskjermproblemer og problemer

Geoffrey Carr

Noen programmer ser bare bra ut når de kjøres i fullskjerm. Hvis du ser på en film eller spiller et spill, vil du bruke hele skjermrommet til appen. Noen av brukerne av Windows 10 OS klager imidlertid over at de møter forskjellige typer Windows 10 fullskjermproblemer og problemer. Noen ganger vant det, ikke gå fullskjerm; noen ganger dekker fullskjermen bare en del av skjermen, mens det til andre ganger bare går til et maksimert vindu i stedet. La oss se noen trinn som kan hjelpe deg med å feilsøke problemet.

Windows 10 fullskjerm problemer

Bekreft at innstillingen for helskjermbildet er slått på

Oppgradering av operativsystemet er noen ganger en forferdelig oppgave, og visse ting går galt. Hvis du ikke klarer å kjøre spillene fullskjerm, kan du sjekke spillinnstillingene. De fleste spillene har en innstilling for å slå PÅ / AV i fullskjermmodus. Se statusen for fullskjermmodus i spillene som ikke kan spille fullskjerm. Hvis den er AV, slå den på PÅ.

Merk at ikke alle spill gir innstillingen, men de fleste spill gjør. Mens du er i det, kan du også sjekke oppløsningen. Prøv å endre spilloppløsningen fra innsiden av spillinnstillingene et par ganger for å se om det fungerer. Prøv å øke oppløsningen først, og se om Windows 10 fullskjermproblemer og problemer går bort. Hvis økende eller standardoppløsning ikke fungerer, kan du prøve å redusere oppløsningen litt for å se hvordan det påvirker fullskjermproblemet. Hvis du ser noen forbedringer, kan du redusere det litt lenger for å se om du kan spille det fullskjerm uten å miste på detaljer.

Kontroller egenskaper for Windows 10 Display

Hvert operativsystem har en standardoppløsning. Når du oppgraderer til forrige oppløsning, overføres oppløsningen allerede satt videre til nye installasjoner. Ved rene installasjoner, bestemmer operativsystemet den beste oppløsningen for skjermen og setter den til det som synes det er best. Når denne skjermoppløsningen er i konflikt med spillene, kan det hende du ikke kan spille spill fullskjerm.

For å kjenne minimumsoppløsningen som støttes av et spill, sjekk ut systemkravene. Det kan skrives ut på spill DVD. Hvis du lastet ned spillet, sjekk for e-post som bekrefter kjøpet ditt. Hvis du fortsatt kan finne systemkravene, sjekk med kundesupport.

Denne delen er en oversikt over at hvis du står overfor Windows 10 fullskjermsproblemer og problemer, må du kontrollere at Windows 10 støtter oppløsningen som spillet krever. Anta at spillet krever 360p og Windows 10 er 780 (som standard, Windows 10 er 1024 ved 768 for vanlige skjermer), vil det være konflikt. Du må da se om din kopi av Windows 10 kan senke oppløsningen til 360. Hvis ikke, vil du alltid få spillet i en vindusmodus. Du kan eller ikke kan maksimere vinduet.

En annen takeaway fra denne delen er at de fleste spill må oppgraderes ettersom de fortsatt kjører på lavere oppløsninger, mens de fleste av dagens operativsystemer, som Windows 10, støtter mye høyere oppløsninger. Det kan være en grunn til at du ikke kan spille spill fullskjerm i Windows 10.

Oppgrader grafikkortdrivere

Du må kanskje oppdatere grafikkdriveren. Når du oppgraderer via en ren installasjon, installerer Windows 10 generiske drivere for det meste av maskinvaren din. Du kan prøve å installere den originale enhetsdriverprogramvaren hvis du fortsatt har den. Det har hjulpet noen brukere. Hvis det ikke hjelper å installere originale enhetsdrivere, kan du også prøve lykken ved å oppgradere til den nyeste programvareprogramvaren som er tilgjengelig på produsentens nettsted.

Windows 10 Tekst og skriftstørrelse

Dette kan ikke gjøre noen forskjell hvis ingenting fungerer, kanskje du vil prøve dette. Jeg tror ikke dette kommer til å gjøre noen forskjell. Hvis skriftstørrelsen på Windows 10-datamaskinen er satt til mer enn 100%, har noen brukere rapportert at det skaper Windows 10 fullskjermproblemer og problemer.

Mange brukere øker ofte skriftstørrelsen ved å bruke glidebryteren i Skjermegenskaper for å skalere den litt, slik at den nye GUI ikke er vanskelig på øynene. Klikk på innstillinger og deretter i vinduet som vises, klikk System. Det aller første alternativet i venstre rute kalles Vise. Når du velger det alternativet, ser du i høyre rute for å kontrollere om skjermen skaleres opp eller ned. Den skal vise 100. Hvis ikke, flytt glidebryteren for å sikre at skjermfonter er satt til 100% og ikke mer.

Du kan også prøve å endre standardvisning hvis du bruker mer enn én.

Gi oss beskjed hvis noen av de ovennevnte løser problemene i Windows 10 med fullskjerm.

Se dette innlegget hvis Windows-datamaskinen din krasjer mens du spiller spill.

Link
Plus
Send
Send
Pin