Skip to main content

Slik viser og fjerner du aktivitetshistorikk på Windows 10 PC

Slik viser og fjerner du aktivitetshistorikk på Windows 10 PC

Geoffrey Carr

Windows 10-tidslinje-funksjonen sporer alt du gjør på PCen din, dvs. programmer du åpner, filer du har fått tilgang til. Alle dataene er lagret på din Windows 10-PC og med Microsoft under kontoen din. Dette gjør det enkelt å få tilgang til dem, og begynner å jobbe fra venstre. Dette er kjent som Aktivitetshistorikk.

Aktivitetshistorikk i Windows 10

Når du holder Windows 10-personvern i bakhodet, tilbyr Microsoft deg å administrere aktivitetsloggen din, og begrense Windows 10-PCen for å holde sporet. Like før vi starter, er det få ting du bør vite om Tidslinje og Aktivitetshistorie:

  • Den samler aktiviteter fra PCen du bruker.
  • Det kan synkronisere aktivitetene dine fra denne PCen til skyen.
  • Du kan få tilgang til denne historikken når du bytter PC

Alle disse er knyttet til Microsoft-kontoen du logger på på PCene.

For å administrere alt, gå til Innstillinger> Personvern> Aktivitetshistorikk.

Slik fjerner du kontoen din fra aktivitetsloggen

Under Aktivitetshistorikk, se etter delen som viser alle kontoene som er tilgjengelige på den PCen. Det er en veksleknapp, velg å slå den av. Windows 10 vil ikke spore noen aktivitet og opprette en tidslinje for den kontoen.

Slik fjerner du aktivitetshistorikk fra Windows 10 PC

Under delen Slett aktivitetshistorikk, kan du velge å fjerne historikken for kontoen din. For å administrere og fjerne all din historie, klikk på linken som sier "Administrer mine Microsoft-kontoaktivitetsdata". Dette tar deg til nettstedet Microsoft Privacy, som kan be deg om å logge inn. Når du er på kontoen din, bytt til aktivitetshistorikk siden.

Her kan du se de innsamlede dataene basert på Apps, og Tjenester, Stemme, Søk, Bla gjennom, Media og steder. Når det er sagt, kan du alltid gå til Microsofts personverninnstillinger for kontoen din, og gjør det direkte derfra, selv når du ikke er på PCen. Personvernsdelen av Microsoft-kontoen din kan nås ved å følge denne linken.

Microsoft har tydelig sagt her at informasjonen som vises på den siden, representerer de mest relevante personopplysningene de lagrer med MS-kontoen din, for å gjøre din erfaring med produkter og tjenester bedre. Så hvis du bruker Timeline, og har flere PCer, leverer det faktisk en flott opplevelse.

Siden denne siden er relatert til deg, er dataene bare synlige for deg, og du kan rydde det når som helst du vil, ved å velge en datatype fra filtre som er tilgjengelige på siden. Personverns Dashboard gir deg også mulighet til å laste ned dataene dine, få tilgang til Cortana's notatbok, endre annonsens innstillinger og så videre.

Link
Plus
Send
Send
Pin