Skip to main content

Slik administrerer du oppstartsprogrammer i Windows 10 Innstillinger App

Slik administrerer du oppstartsprogrammer i Windows 10 Innstillinger App

Geoffrey Carr

Innstillingsprogrammet for Windows 10 lar deg nå deaktivere programmene som kjøres automatisk når du logger på datamaskinen. Den samme funksjonaliteten ble tidligere skjult i Windows 10s oppgavebehandling, og ble skjult under MS Config i tidligere versjoner.

For å administrere oppstartsprogrammene dine, gå til Innstillinger> Apper> Oppstart.

Denne funksjonen ble lagt til i Windows 10s april 2018-oppdatering. Hvis du ikke ser startalternativet i appen Innstillinger, har du ikke installert oppdateringen ennå.

Du får se en liste over programmene som er konfigurert til å starte opp når du logger på. Dette inkluderer apper som starter bakgrunnsoppgaver, programmer som vises i systemstatusfeltet og programmer som dukker opp vinduer når du logger på. Det inkluderer ikke Windows-tjenester som kjører i bakgrunnen.

Bare noen få biter av informasjon vises her: Programmets navn, navnet på utvikleren, om automatisk oppstart er aktivert, og "innvirkning" den har på oppstartstidspunktet. Et "High Impact" -program tar lengre tid å starte og senker innloggingsprosessen med mer enn et "Low Impact" -program, som er raskt å starte. Du kan bruke "Sorter etter" -alternativet øverst i vinduet for å sortere etter "Startup impact" og se de tyngste programmene først, hvis du vil.

For å deaktivere et program fra å kjøre ved oppstart, bare skift det til "Av" her. Hvis du vil aktivere programmets mulighet til å starte automatisk med Windows, kan du vende tilbake til "On" -posisjonen.

Vær forsiktig når du deaktiverer oppstartsprogrammer. Hvis du slår av en oppstartsprogram, starter den ikke opp og utfører bakgrunnsoppgaver hvis det normalt skulle. Hvis du for eksempel deaktiverer Dropboxs oppstartsprogram, synkroniseres ikke filene dine automatisk i bakgrunnen. Hvis du deaktiverer en oppdateringskontroll som Oracles Java Update Scheduler, vil verktøyet ikke automatisk sjekke og varsle deg om viktige oppdateringer. Hvis du deaktiverer Plexs oppstartsprogram, kjøres ikke Plex media server automatisk og deler mediebiblioteket ved oppstart.

Men selv om du deaktiverer noe viktig, kan du alltid komme tilbake hit og aktivere det i fremtiden med ett enkelt klikk.

Link
Plus
Send
Send
Pin