Skip to main content

Hva er forskjellen mellom data og informasjon

Hva er forskjellen mellom data og informasjon

Geoffrey Carr

Data og Informasjon synes å være veldig mye overlappende vilkår. Vi bruker dem mye. Noen ganger bruker vi dem for hverandre. Men alt avhenger av konteksten av hva du sier, hva meningen med det respektive ordet er. Likevel er det en stor forskjell mellom dem begge.

Forskjellen mellom data og informasjon

Data er den laveste abstrakte eller rawestformen av biter. Dette er ikke noe annet enn den enkleste formen for de umodifiserte, uutviklede biter. Det kan også refereres til som afaktum.Det er et godt poeng å være oppmerksom på atdata har ingen mening.For eksempel kan vi vurdere noen tilfeldig tall som423876 som data.

Mens derimot, Informasjon er enbehandlede data.Dette betyr at informasjon er en data med en mening. For eksempel er 110011 et tilfeldig tall, men når det behandles som en PIN-kode, forvandles det til informasjon.

Snakker om Data igjen, det kan aldri stimulere andre til å gi et svar. Dette skyldes det faktum at det fortsatt er meningsløst.

Og informasjon, derimot, kan stimulere andre mennesker til å gi et svar. Når du sier "Jeg bruker 40 minutter daglig, gjør yoga øvelser." Nå, som svar på det, kan du alltid si om vaner. Derfor kan informasjon gi svar og data kan aldri gjøre det.

Også nye data kommer stadig og endres. Derfor fortsetter det å endre informasjonen vi har. Derfor, hvis vi ikke oppdaterer informasjonen basert på de konstante datainngangene vi mottar, kan det bevises at informasjonen vi hadde, er feil.

Disse tilfeldige dataene er oppnådd som følge av opptak eller observasjoner til et bestemt emne. Og til slutt blir disse dataene behandlet og omgjort til informasjon. For å konvertere disse dataene til informasjon, må en person manuelt inspisere og registrere alle dataene og må utlede meningsfull informasjon.

For eksempel i en dagligvarebutikk holder lederen et spor av salg av ulike produkter gjennom uken. Det han kan observere er at salget av øl øker på fredag, lørdag og søndag. Dette gir ham en informasjon som han må holde lageret fullt ut i helgene eller fredag, lørdag og søndag i hver uke.

Derfor, for å oppsummere, her er de viktigste punktene som markerer forskjellen mellom data og informasjon:

  • Data er det laveste og rawestnivået av kunnskap. Mens informasjon er andre nivå, over data av kunnskap - det er behandlet data.
  • Dataene er ubetydelige, og på den annen side er informasjonen signifikant.
  • Observasjoner og opptak er gjort for å skaffe data, og det må gjøres analyser for å få informasjon.

Håper dette forklarer ting!

Relaterte innlegg:

  • Hva er Batch-filer i Windows? Morsomme og kule Batch-filer triks
  • Big Data 3 Vs - Konsepter og modeller
  • Hvorfor samler selskaper, selger, kjøper eller lagrer personopplysninger
  • DuckDuckGo Search Tips og triks for å få det beste ut av det
  • Hva er store data? Grunnleggende - Betydning og bruk

Link
Plus
Send
Send
Pin