Skip to main content

BitTorrent for nybegynnere: Få mest mulig ut av Internett-tilkoblingen din

BitTorrent for nybegynnere: Få mest mulig ut av Internett-tilkoblingen din

Geoffrey Carr

Har du nettopp begynt å bruke BitTorrent og vil at den skal laste ned torrents raskere? Med litt enkel konfigurasjon kan du bruke båndbredden til sitt aller beste, selv om du ikke har fettrør hjemme.

Dette er den femte artikkelen i serien som forklarer BitTorrent. Vær sikker og sjekk vår nybegynners guide, hvordan du lager dine egne torrenter, beskytter personvernet ditt og hvordan du deler private filer med dine venner privat.

Bilde av The Planet

Test forbindelsen først

For at dette skal være best mulig, bør du få testet tilkoblingshastigheten, og du kan også ønske å se om Internett-leverandøren din smelter (kunstig reduserer) BitTorrent-overføringer, slik at du kan justere innstillingene for å prøve å komme seg rundt.

Begge disse kan oppnås ved å bruke Glasnost ISP Traffic-Shaping Test, som bruker Java Runtime Environment til å teste en rekke ting. Når du vet hva du jobber med, kan du bruke noen av tipsene nedenfor for å få mest mulig ut av båndbredden din.

Hvis du får en feilmelding om "manglende plugin", har du kanskje ikke JRE installert. Følg instruksjonene for nettleseren din for å installere Java, og ta testen.

Optimalisering av tilkoblinger og hastighetsgrenser

Fordi BitTorrent fungerer ved å skape flere tilkoblinger ut for hver torrent du laster ned, kan ting bli skrudd ned. Avhengig av hvor mange torrenter du aktivt laster ned av gangen, kan du endre maksimalt antall utgående og innkommende tilkoblinger, og sette opp noen regler for å administrere hastighetene dine.

I uTorrent, gå til Valg> Innstillinger, og klikk deretter på Båndbredde-fanen.

Global Upload / Download Rate Limiting lar deg sette "fartsgrenser" for overføringer. Alternativet Alternativ opplastingshastighet gjør det mulig å endre overføringshastigheten når du ikke laster ned, så du kan angi en grense for mens du laster ned, og når den er ferdig, bytter den til en andre rate. Dette er flott for de med lavere båndbredde, da du kan angi en høyere seeding rate når du er ferdig med å laste ned. Dette bidrar til å opprettholde et godt forhold uten å ofre nedlastingshastigheten for mye.

Endring av antall tilkoblinger endrer maksimale tilkoblinger som er samlet (Global) eller av hver torrent. Du kan også endre hvor mange personer du skal laste opp til samtidig. Hvis du har en god båndbreddeforbindelse, eller du først og fremst skal spole for en stund, kan du øke opplastingssporene. I tillegg, hvis båndbredden din er lav, kan du redusere antallet tilkoblinger som er gjort for å strømlinjeforme og få bedre hastigheter, eller for å komme seg rundt ISP-gasspjeldingen.

Velge en god klient

Vi hater å fortsette å fokusere på dette, men hvis du ikke allerede, begynner å bruke uTorrent (på Windows) eller Transmission (på Linux og Mac OS). Begge klientene støtter bruken av avanserte tilkoblingsstyringssystemer som DHT og PEX (peer exchange), så vel som mye mer, og har dem slått på som standard. Andre kunder, som Vuze, støtter ikke begge typer PEX, og det er fortsatt andre som er tunge på ressurser eller slippe tilkoblinger. Uansett hvilken klient du bruker, lærer du innspillene til kunden din og bruker det til din fordel.

Hvis du trenger å deaktivere eller reaktivere DHT eller PEX i uTorrent, går du til Valg> Innstillinger, og klikker deretter på BitTorrent-fanen.

Enkelte private trackers foretrekker DHT og / eller PEX deaktivert (av personvernsgrunner), så vær sikker på at du leser regler-delen av din valgte tracker.

Forhold og nedlastingskøen

Mange trackers-spesielt private trackers-operere basert på et minimumsforhold av opplastet beløp til nedlastet beløp for å fortsette å bruke dem. For eksempel, la oss si at trackeren har et minimumsforhold på .75. For å unngå å bli utestengt må du laste opp minst 75% av det du laster ned, etter filstørrelse. Dette fungerer basert på et samlet gjennomsnitt av de totale dataene lastet ned og lastet opp, så det spiller ingen rolle hvor mange individuelle torrenter du laster ned eller seeding, eller hva forholdene mellom bestemte torrenter er.

Disse reglene er en måte å sikre at du gir tilbake til samfunnet, og for å forplikte det, samtidig som du hindrer deg i å måtte bekymre seg for båndbredde, er det muligheter i uTorrent til å frø opp til et brukerdefinert forhold før lukking av torrenten .

Gå til Valg> Innstillinger, og klikk deretter på køen (sic) -fanen.

Her kan du angi forholdet opp til hvilket uTorrent vil gi seeding en prioritet. Hvis du justerer alternativene under det, vil du kunne begrense hastigheten for opplastinger etter at minimumsforholdet er nådd.

Du vil også legge merke til køinnstillingene øverst i denne ruten. Du kan endre maksimalt antall aktive nedlastinger og overføringer, slik at du ikke kveler Internett-tilkoblingen din, eller slik at du bruker den i full grad.

Overfør Capping

Hvis du har en månedlig cap for båndbredden din, kan du sette opp uTorrent for å ikke overstige en konfigurert mengde, slik at du ikke trenger å administrere den hele tiden.

Åpne fanen Transfer Cap i uTorrents innstillinger.

Sjekk alternativet Aktiver overføringsskap og sett opp kriteriene dine, slik at du ikke trenger å se dine torrents som en hauk lenger.

Bruk disse triksene for å få mest mulig ut av en lavbåndsforbindelse eller for å automatisere en rask en. Du fyller opp diskplass i løpet av kort tid! Husk å sjekke ut våre andre artikler i denne serien, og dele dine egne tips og triks i kommentarene.

  • BitTorrent for nybegynnere: Hvordan komme i gang Last ned Torrents
  • Hvordan lage dine egne torrenter Bruke uTorrent
  • BitTorrent for nybegynnere: Beskyttelse av personvernet ditt
  • BitTorrent for nybegynnere: Del store filer ved hjelp av din egen Private Tracker

Har du gode tips om bruk av BitTorrent? Del din ekspertise med medleserne dine i kommentarene.

Link
Plus
Send
Send
Pin