Skip to main content

Konverter MBR til GPT Disk uten datatap i Windows 10

Konverter MBR til GPT Disk uten datatap i Windows 10

Geoffrey Carr

De GUID-partisjonstabell (GPT) ble introdusert som en del av Unified Extensible Firmware Interface (UEFI). GPT gir flere alternativer enn den tradisjonelle MBR-partisjoneringsmetoden som er vanlig i PCer. Hvis du har en stor harddisk, kan du det konvertere MBR til GPT. Dette skyldes at MBR-disker støtter bare fire partisjonstabelloppføringer. Hvis man ønsker flere partisjoner, må man opprette en sekundær struktur kjent som en utvidet partisjon.

Så for en harddisk over 2TB må vi bruke GPT-partisjonen. Hvis du har en disk som er større enn 2TB, vil ikke resten av diskplassen brukes, med mindre du konverterer den til GPT. Antall partisjoner på en GPT-disk er ikke begrenset av midlertidige ordninger, slik som containerpartisjoner som definert av MBR Extended Boot Record (EBR).

Her er et bilde av grunndisken som forklarer GPT-formatet.

Husk at det også vil være beskyttende MBR-område for bakoverkompatibilitet. For mer informasjon om GPT, se kapittel 5 i UEFI-spesifikasjonen for Unified Extensible Firmware Interface (versjon 2.3) definerer GPT-formatet.

Konverter MBR til GPT

En av de største utfordringene som vi møter når vi konverterer MBR til GPT, er at konvertering er mulig fra MBR til GPT, bare hvis det ikke finnes partisjoner eller volumer på disken - noe som gjør det umulig å konvertere uten datatap. Jeg vet fortsatt ikke hvorfor Microsoft ikke har tilbudt en enklere løsning på dette problemet. Heldigvis finnes det noen løsninger som hjelper deg med å konvertere MBR til GPT, uten tap av data.

Før du begynner, er det i alle fall alltid en god ide å TILBAKE DIN DATA først til et trygt sted.

1. Konverter MBR til GPT ved hjelp av Diskpart

Sikkerhetskopier alle dataene dine og bruk deretter Diskpart kommando.

  • Åpne ledetekst og skriv inn Diskpart og trykk på Enter
  • Skriv deretter inn liste disk (Merk ned tallet på disken du vil konvertere til GPT)
  • Skriv deretter inn velg disk antall disker
  • Til slutt skriver du inn konvertere gpt.

2. Konverter MBR til GPT uten tap av data ved hjelp av Gptgen

Du kan konvertere MBR til GPT uten å miste data - ved hjelp av et kommandolinjeverktøy kalt gptgen. Gptgen er et verktøy utviklet for å konvertere harddisker som ikke er destruktivt delt opp i det vanlige MBR-systemet "MSDOS-stil" (inkludert utvidede partisjoner) for å bruke en GUID-partisjonstabell (GPT).

Det er et veldig omfattende verktøy, men litt komplisert å løpe. I følge verktøyets 'les meg' -fil er syntaksen til verktøyet "gptgen [-w] . physicaldriveX ", hvor X er stasjonsnummeret som er rapportert av Disk Management-konsollen eller"liste disk"Kommando av Diskpart nytte. De -w bytte gjør gptgen skrive genererte GUID partisjonstabeller til disken - ellers vil hovedtabellen bli skrevet til en fil med navnet "primary.img", Og den sekundære tabellen til"secondary.img", I katalogen som programmet ble påkalt fra. Du kan da bruke dd å skrive tabellene til disken.

3. Konverter MBR til GPT uten å miste data ved hjelp av partisjonsassistent

Den siste metoden bruker et verktøy som heter AOMEI Partition Assistant Lite Edition. Det er en gratis multifunksjonell partisjonstyringsprogramvare. Dette verktøyets funksjon kan hjelpe deg med å konvertere en disk med data til GPT eller MBR-stil uten tap av data.

MERK: Det ser ut som at den gratis versjonen av partisjonsassistent ikke tillater å konvertere MBR til GPT.

Slik konverterer du en disk til MBR / GPT-disk:

  • Velg disken som skal konverteres;
  • Høyreklikk på disken og velg Konverter til GPT / MBR Disk;
  • Bekreft operasjonen din ved å klikke "OK" for å fortsette;
  • Klikk Søke om knappen på verktøylinjen for å forandre endringene.

Hvis du vet om en annen metode for å skjule MBR til GPT på en trygg måte, vennligst del med oss ​​under kommentarøkten.

OPPDATER: Les om det nye MBR2GPT Disk Konverteringsverktøy i Windows 10 Creators Update v1703. Ved hjelp av dette innebygde verktøyet kan du trygt og ikke-destruktivt konvertere en Windows 10-datamaskin fra eldre BIOS til UEFI-diskpartisjonering.

Link
Plus
Send
Send
Pin