Skip to main content

Sophos Home er et forretningskvalitets antivirus for Windows-hjemmebrukere

Sophos Home er et forretningskvalitets antivirus for Windows-hjemmebrukere

Geoffrey Carr

Grunnleggende sikkerhet og beskyttelse på personlige enheter har aldri vært prioritert. Vi stoler ofte på gratis eller betalt antivirusverktøy som er designet for å gi noen grunnleggende beskyttelse mot truslene. Men hva om du kunne få sikkerhet i et forretningsklasse i et antivirusprogram som er designet for å brukes på personlige og hjemlige enheter. Sophos, et kjent navn på cybersecurity-plassen, gir deg denne enterprise-grade antivirusprogrammet kalt Sophos Home.

Sophos Home Premium Review

Dette er et flaggskip antivirusprogramvare som tilbys i både gratis og premium varianter. Mens den gratis varianten leveres med grunnleggende beskyttelse og en 30-dagers prøveversjon for andre funksjoner, får du ubegrenset tilgang til premiumvarianten. Selskapet hevder at det meste av sanntidsbeskyttelsesteknologien er hentet fra Sophos Intercept X, som er deres markedsledende endepunktsbeskyttelsesløsning som brukes av ledende banker, offentlige organisasjoner og bedrifter.

Sophos Home er en komplett suite og tilbyr virusbeskyttelse, ransomware beskyttelse, webfiltrering, datautvinning og mange flere sikkerhetsfunksjoner som er beskrevet beskrivende i denne artikkelen.

Fjernstyringspanel

I motsetning til vanlige antivirusverktøy kommer Sophos ikke med et konfigurativt panel eller innstillinger. I stedet kan du kontrollere antivirusinnstillingene dine fra et skybasert dashbord. Dette lar deg ikke bare kontrollere antivirusprogrammet ditt eksternt fra hvor som helst, men lar deg også administrere mer enn én enhet om gangen. For å logge inn på dashbordet, kan du besøke Sophos nettside eller klikke på Administrer min sikkerhet fra Sophos Home-vinduet åpnet på datamaskinen.

Fra dette betjeningspanelet kan du se statusen til enheten din, starte nye skanninger og endre antiviruskonfigurasjon.

Sanntidsbeskyttelse

Sophos Home leveres med en enestående sanntidsmotor som kontinuerlig skanner datamaskinen din for noen form for trusler. Det er fullt i stand til å fjerne alle slags virus og ransomware som kjører på datamaskinen. Eventuell blokkert aktivitet eller slettede filer vil dukke opp i Historie og programmet vil også varsle deg om det. Realtidsbeskyttelse og andre relaterte funksjoner kan deaktiveres, men det anbefales ikke å gjøre det.

Annet enn sanntidsbeskyttelse, tilbyr Sophos Home sanntid skadelig trafikkoppdaging som kan oppdage eventuelle programmer som knytter seg til ondsinnede webservere. PUA-beskyttelse (potensielt uønsket søknad) kan også blokkere uønskede applikasjoner i sanntid.

Ransomware Protection

Sophos Home leveres med en innebygget ransomware beskyttelsesmotor som beskytter datamaskinene mot alle typer ransomware. Det kan oppdage hvilken aktivitet som utføres av ransomware, og kan også hjelpe deg med å dekryptere eventuelle berørte filer. Denne funksjonen ble ganske viktig etter at nylig ransomware-angrep og sårbarheter er eksponert. Verktøyet kan også beskytte MBR (Master Boot Record) slik at ransomware ikke kan ødelegge datamaskinens lagringskonfigurasjon.

Internett beskyttelse

Som et flertall av viruset kommer fra internett i disse dager, har riktig web beskyttelse på plass et must. Sophos Home leveres med alle nødvendige funksjoner som en Internett-bruker krever for å holde seg beskyttet mot virus som kommer fra internett. Verktøyet kan automatisk blokkere nettsteder som har blitt rapportert som usikre eller inneholder skadelig programvare. De Last ned omdømme funksjonen bruker en reputational scoring-modell for å vurdere nedlastingene dine og dømme om de er trygge eller ikke.

Hvis du er en ivrig nettbanker, kan du stole på Sophos for å gi deg en trygg og sikker nettleseropplevelse. Antivirusprogrammet blokkerer alle slags keyloggers, slik at din sensitive informasjon alltid er trygg og sikker. Videre kan det advare deg om nettleseren din er blitt kompromittert, slik at du kan unngå å skrive inn sensitiv informasjon.

Siden de fleste webbeskyttelsesfunksjonene er basert på relative score og tilbakemelding hentet fra ulike brukere, kan det hende at et nettsted du vil ha tilgang til, er blokkert. Så, du kan enkelt legge til et slikt nettsted i unntakslisten, og det vil ikke bli blokkert av Sophos lenger.

Webfiltrering

Hvis du er forelder og vil blokkere noe innhold på barnets enhet, kan Sophos Home gjøre det for deg. Under Web Filtrering innstillinger, kan du finne mange kategorier som kan blokkeres. Det finnes tre nivåer av filtrering tilgjengelig. Du kan tillate eller blokkere et nettsted. Eller du kan bare advare brukeren om at han / hun prøver å få tilgang til noe begrenset innhold. Ved hjelp av webfiltrering kan du enkelt blokkere sosiale nettverk, chatplattformer, nyheter og allment interesseblogger, datingsider, voksen og seksuelt eksplisitt innhold, hacking, narkotika, vold og relaterte nettsteder på barnets datamaskin. Du kan også legge til unntak for nettsteder du vil tillate.

Personvern

Denne delen har bare en funksjon fra nå, og det er webkamerabeskyttelse. Hvis et program forsøker å bruke webkameraet, vil Sophos Home vise deg et varsel om det. Aktivering av denne funksjonen tillater ikke at et program bruker webkamera uten ditt samtykke.

Sophos Home utgjør et godt antivirus- og sikkerhetsverktøy. Det tilbyr ikke bare funksjoner av et konvensjonelt antivirusprogram, men prøver å integrere forretningsfunksjoner i et produkt som er ment å bli brukt av hjemmebrukere. Den beste delen av verktøyet er cloud management av enheter. Du kan administrere og konfigurere alle enhetene dine fra et enkelt dashbord. Dette gjør også overvåking litt enklere, som du lett blir varslet ved hjelp av varsler hvis noe går galt på noen av datamaskinene.

Kjøp Sophos Home

Sophos Home har en gratis variant tilgjengelig som tilbyr sanntidsbeskyttelse, webfiltrering, webbeskyttelse og fjernadministrasjon. Men de fleste av de avanserte funksjonene som personvern, sikker internetbank, etc, er en del av den betalte varianten. Du kan administrere opptil 3 enheter på en enkelt gratis konto og opptil 10 enheter med en betalt konto. Vi anbefaler at du kjøp Sophos Home Premium fra den offisielle nettsiden, og hold din Windows-PC beskyttet til enhver tid. Kostnaden er $ 50 i 1 år for 10 enheter - men du får en spesialrabatt på 20%.

Link
Plus
Send
Send
Pin