Skip to main content

Fiks: Windows 10 kan ikke åpne JPG-filer

Fiks: Windows 10 kan ikke åpne JPG-filer

Geoffrey Carr

Windows 10 er et flott operativsystem med mange flotte nye funksjoner, men det betyr ikke at det er uten problemer, synes alle operativsystemer å møte fra tid til annen. Et av de vanligste problemene er at Windows 10 ikke kan åpne en JPG bildefil. Det er et vanlig problem som pleier å pop-up nå og igjen. Bare prøv å leve med det faktum at det ikke er noe perfekt operativsystem der ute, og som sådan vil rare ting skje som ikke skal skje i første omgang.

Hva er irriterende om dette problemet er det faktum at mange Windows 10-brukere jobber med bilder på daglig basis. Å få en enkel oppgave å bli gjort ubrukelig kan være irriterende, minst sagt, men det er måter å få ting tilbake på sporet.

Windows 10 kan ikke åpne JPG-filer

OK, la oss se på et par alternativer som kan løse problemet med Windows 10, ikke å kunne åpne JPG.

1] Tilbakestill bilder app

Det aller første du bør gjøre for å tilbakestille Photos-appen på din Windows 10-maskin. For å gjøre dette, åpne Innstillinger panel> Apps > Apper og funksjoner fane. Nå, bla ned og finn ut Bilder og velg Avanserte instillinger.

På neste skjerm klikker du på tilbakestille knappen for å starte prosessen.

Det kan ta noen øyeblikk å fullføre prosessen, og din Windows Store-app vil bli tilbakestilt til standardinnstillingene.

2] Installer Photos-appen på nytt

Sjansen er at årsaken til at det ikke er mulig å åpne JPEG-filer, kan ha mye å gjøre med en feil i Photos-appen. Vi anbefaler å installere UWP-appen på nytt og se om det hjelper.

Først må du trykke på Windows-nøkkelen + S, og deretter etter at du skriver Kraftskall. Høyreklikk på filen og velg Kjør som administrator. Når PowerShell er fullt oppe, kjører du følgende kommando:

get-appxpackage *Microsoft.Windows.Photos* | remove-appxpackage

Når Photos-appen er fjernet, risikerer du bare til Microsoft Store, søk etter Microsoft Photos og last ned og installer den på nytt.

Du kan også bruke CCleaner til å avinstallere appen med et klikk.

3] Velg Photo Viewer som standard hvis den ikke allerede er

Sammenlignet med Foto-appen, er Photo Viewer raskere, selv om den ikke har noen av de interessante funksjonene. Likevel, hvis du ikke allerede er fan av Foto-appen, er dette bra nok.

Vi må gjenopprette Photo Viewer. Det var tilgjengelig i tidligere versjoner av Windows, men med Windows 10 valgte Microsoft å utelate det til fordel for Foto-appen.

Følg denne registret manipulasjonen for å gjenopprette Windows Photo Viewer i Windows 10, eller bruk vår UltimateWindows Tweaker for å aktivere det med et klikk.

Last ned vår freeware Ultimate Windows Tweaker, navigere til Ytterligere kategorien og klikk på Aktiver Windows Photo Viewer og klikk på Bruk.

Etter å ha gjort dette, høyreklikk på en bildefil, og du vil se den inkludert i Åpne med kontekstmenyen.

Du vil også se det tilbudt å være sett som standard fotobeskytter hvis du vil.

For å gjøre Photo Viewer til standardprogrammet for å åpne JPEG og alle slags bilder på datamaskinen. Bare åpne Innstillinger-appen, velg deretter System> Standardapper> Photo Viewer> Bilder.

Til slutt velger du Windows Photo Viewer fra listen og derfra skal alt fungere som forventet.

Hvis alt annet feiler, så er det kanskje på tide å laste ned en alternativ fotobeskytter fra nettet.

Relaterte innlegg:

  • Slik bruker du Google Foto
  • Aktiver og gjenopprett Windows Photo Viewer i Windows 10
  • 10 Best Free Stock Photography-steder
  • Tilbakestill denne PCen lar deg gjenopprette Windows 10 til fabrikkinnstillinger uten å miste filer
  • Windows 10 Photos appen er sakte å åpne eller ikke fungerer

Link
Plus
Send
Send
Pin