Skip to main content

Slik ser du hvilken video som helst på Oculus Go, Rift, HTC Vive, Gear VR eller Daydream

Slik ser du hvilken video som helst på Oculus Go, Rift, HTC Vive, Gear VR eller Daydream

Geoffrey Carr

Du har sikkert fått Oculus Go, Oculus Rift, eller HTC Vive til å spille spill, men VR kan også tilby en seriøs, nedslående videoopplevelse. Slik ser du en film på alle VR-hodesett, enten det er en vanlig 2D-film, en 3D-film eller en full 360 graders VR-produksjon.

Vi har instruksjoner om hvordan du ser på VR-videoer på Oculus Go, Rift, Vive, Daydream eller Gear VR - fortsett å bla til du kommer til den delen som gjelder for deg.

Hvorfor vil jeg gjøre dette?

Hvorfor se en video når VR ble laget for så mye mer? Vel ... det er veldig kult! Tenk deg å se en 3D-film, på en 100 tommers buet TV som fullstendig fyller synsfeltet ditt. Det er som å ha Barney Stinson's TV festet til hodet ditt.

Det er ulemper, skjønt. VR er fortsatt i sin barndom, og hodesettets oppløsning er ikke veldig bra nok til å tilby den høyeste kvaliteten på videoen. Som i spill, kan du definitivt se pikslene, og filmen din vil ha den "skjermdørseffekten" på den. I tillegg fant jeg at øynene mine begynte å skade etter en time eller så, og stroppene begynte å skade hodet etter en og en halv time. Kilometertrykket kan variere, selvfølgelig, men det er sannsynligvis ikke ideelt for å se på fullfilmer. Det er imidlertid flott å se dine favorittscener på en måte du aldri har sett dem før, eller se kortere videoer ment å bli sett i 3D eller VR.

Hvis det blir deg pumpet for å se på Tron Legacy lightcycle kamp i stor, i ditt ansikt 3D, her er hvordan du får det til å skje.

De fire typer videoene du kan se på ditt VR-headset

Det finnes fire typer video du kan se på VR, som du kan få fra forskjellige kilder:

  • Vanlig 2D-video: Dette er de vanlige videoene du finner på YouTube, eller rippe fra DVDer og Blu-ray-plater.
  • 3D-video: Du har sett 3D-filmer på teatret, og du kan også kjøpe disse 3D-filmene på Blu-ray. For å se dem i VR, kan du rippe den 3D Blu-ray til et "side ved side" eller "over under" format som kan spilles på et VR-headsett i 3D. (Du vil vanligvis ha valget mellom Full SBS, som inneholder hvert øye i full oppløsning, eller Half SBS, som inneholder hvert øye i subsamplet halvoppløsning. Full SBS-videoer er merkbart høyere kvalitet, men tar opp mer harddiskplass og mer grafikkmakt til å spille.)
  • 180 eller 360 graders video: Disse videoene er ganske nye, men du kan sjekke ut mange av dem på YouTube eller laste dem ned fra andre kilder. På din 2D-skjerm kan du bruke musen til å dra videoen rundt for å se forskjellige visninger, men spilles på en Oculus Rift eller HTC Vive. Du kan faktisk se deg rundt ved hjelp av headsettet. Det er veldig kult.
  • Full VR-video: Dette formatet kombinerer 3D- og 180- eller 360-graders opptak for en fullverdig, 3D-oppfølging opplevelse. Du kan se noen få gratis på YouTube, og kjøpe noen videodemoer fra selskaper som VideoBlocks. Selv om vi er ærlige, er de fleste VR-videoene der ute akkurat nå, vel, porno.

Det er nesten ikke så mange 360- og VR-videoer der ute som 2D- og 3D-filmer, men da VR fortsetter å vokse, så vil valget.

Hvordan får du filmer eller videoer på Oculus Go Headset?

Hvis du vil se en film på Rift eller Vive-headsettet, legger du bare filmen på PCen og spiller med instruksjonene lenger nede i denne artikkelen. Men hvis du bruker et Oculus Go-headsett, er alt selvstendig og det kobler seg ikke til PCen i det hele tatt. Så hvordan får du filmene på hodesettet? Her er alternativene dine:

  • Du kan bruke den innebygde nettleser-appen, som du kan starte med menyen nederst. Du vil bare sørge for at du bruker privat nettlesingsmodus, lær hvordan du sletter historien og hvordan du sletter den lastet ned filer. Du vet, hvis du ser noe pinlig, som linux fan club videoer. Avhengig av nettstedet du får videoer fra, kan du vanligvis bare streame dem uten å måtte laste ned i det hele tatt.
  • Last ned filene til PCen, og kopier dem direkte til Oculus-hodetelefonene ved hjelp av en USB-kabel eller strøm dem fra PCen eller Macen til Oculus Go med Skybox VR. Fortsett å lese for instruksjonene om hvordan du bruker den.

Viktig merknad: Hvis du streker direkte fra et nettsted, må du sørge for å klikke når filmen begynner å spille, og klikk på HQ-ikonet og endre det til HD eller den høyeste oppløsningen mulig. De fleste nettsteder er standard til en virkelig sløret oppløsning, men de har HD hvis du manuelt velger den.

Slik ser du videoer på Oculus Go, Daydream View eller Gear VR

Når det gjelder å se VR-videoer, kan du alltid se streaminginnhold i nettleseren, se lokale videoer eller alt du har betalt for i appbutikken. Men når det gjelder å se nedlastet innhold, må du se på andre alternativer, som Skybox VR, vårt favorittvalg.

Merk: Har du en Plex-server? Du kan bare installere Plex-klienten fra butikken fra den respektive linken (Gear VR, Daydream eller Oculus Go) og koble til serveren din. Det er ganske mye alt der er til det.Hvis du ikke vil blande dine VR-videoer til Plex-serveren din, eller du bare vil spille av innhold som du har lastet ned direkte på headsettet, er det best å bruke Skybox VR Player i stedet.

For all hensikt er Skybox et innholdsbibliotek - et digitalt VR-teater, hvis du vil. Den katalogiserer lokal video på enheten din, slik at du kan se stort sett alt du vil ha i VR på din Daydream View eller Gear VR - bare installer appen og la den gjøre sine ting. Men her er det beste: det fungerer ikke bare med videoer som er lagret lokalt på telefonen din. Du kan også bruke AirScreen-pluginet til å streame videoer fra PCen din så lenge det er på samme Wi-Fi-nettverk som telefonen.

Først installerer du Skybox-klienten på VR-hodetelefonen ved å ta den fra butikken på Oculus Go, Daydream eller Gear VR. Hvis du allerede har videoene lokalt på hodesettet ditt, er det alt du trenger å gjøre.

Hvis du har videoene på PCen, går du over til Skyboxs nedlastingsseksjon og tar tak i klienten for datamaskinen din (PC eller Mac). Merk: Windows-klienten er bare 64-biters. Når du er lastet ned, gå videre og gi den en rask installasjon.

Å bruke Skybox er veldig enkelt: Bare klikk på "Åpne" -knappen for å legge til filer eller mapper i biblioteket. Du kan også dra og slippe inn i spillervinduet.

Det vil ta litt å fylle (spesielt hvis du velger en mappe med ganske mange videoer), men når det er ferdig, skal alt dukke opp i Skybox.

For å koble til PCen, klikk på AirScreen-knappen på venstre side, og velg deretter "Søk enhet." Det bør ikke ta lang tid å finne PCen din.

Når PCen din oppdages, vises den som en knapp. Klikk for å koble til. Boom-alle videoene du har lagt til i Skybox-biblioteket på PCen, er klare til å vise.

Å fikse når Skybox ikke viser filmen riktig

Det er verdt å merke seg at hvis filmen din ikke vises riktig, bør du hente opp menyen ved å klikke og bruke terningikonet for å justere avspillingsalternativene. Du kan velge mellom side ved side og 180 eller 360 formater. Hvis du ikke er sikker, bare fortsett å endre alternativene til bildet ser riktig ut.

Ellers kan du bruke innstillingsknappen til å endre aspektforholdet og hva ikke.

Slik ser du videoer på Oculus Rift eller HTC Vive

Oppdater: Siden første gangen vi skrev denne artikkelen, har Skybox VR-spilleren blitt bedre, og det er vel verdt å teste ut først, for det meste fordi det er helt gratis, og tilbyr ikke bare lokal avspilling, men også muligheten til å streame over nettverket fra en annen PC. Du kan laste den ned i Oculus Rift Store, eller til Vive-brukere, få den på Steam. Det er en flott app med mange alternativer for tweaking avspillingen.

Som vi la merke til Oculus Go tidligere, hvis filmen din ikke vises riktig, bør du hente opp menyen ved å klikke og bruke terningikonet for å justere avspillingsalternativene, og velg mellom 180 eller 360 og side ved side mot vanlig. Og hvis du ikke er sikker, bare fortsett å endre alternativene til bildet ser riktig ut. Du må kanskje også installere K-Lite codec-pakken for å få ting som fungerer hvis filmen ikke vil spille i det hele tatt - bare vær forsiktig med crapware i installasjonsprogrammet.

Hvis Skybox ikke fungerer for deg, fortsett å lese for vår tidligere valg:

Slik ser du videoer på Oculus Rift eller HTC Vive ved hjelp av Whirligig

Det er noen forskjellige apper for å se på videoer i VR, men etter å ha testet noen, slo vi opp på Whirligig. Du kan laste ned en gammel gratis versjon på deres nettside, eller få $ 4 versjonen på Steam, som får sporadiske oppdateringer, forbedringer og nye funksjoner. Jeg anbefaler absolutt å kjøpe $ 4-versjonen, men du kan prøve den gratis versjonen for å se om det er din kopp te først. (Merk at den gratis versjonen kan stampe når du spiller store filer.)

Hvis du har en Oculus Rift, må du først aktivere ukjente kilder for å tillate SteamVR å bruke Oculus Rift-headsettet. Som standard tillater Rift bare apper fra Oculus-butikken, som betyr at SteamVR og Steam-spill er vant.

Hvis du kjøper $ 4 versjonen av Whirligig på Steam, anbefaler jeg også å velge inn i betaen. Whirligig er fortsatt under utvikling, og hvis du vil ha den beste avspillingen mulig, trenger du beta-versjonen med alle de siste forbedringene. Jeg fant ut at store, fulle SBS-videoer stod i eldre, ikke-betaversjoner av Whirligig på PCen min, men spilte meg fint i den nyeste betaen.

Så, etter å ha kjøpt Whirligig, åpne Steam, hør til biblioteket, og klikk "Spill" i øverste høyre hjørne av sidefeltet. Klikk "Programvare" for å finne Whirligig i biblioteket ditt.

Deretter høyreklikker du på Whirligig i Steams sidebjelke, og går til Egenskaper. Klikk på "Betas" -fanen, og velg den nyeste betaen i rullegardinmenyen. Whirligig vil oppdatere til den nyeste versjonen.

Til slutt, avhengig av videoene du planlegger å se, må du kanskje laste ned og installere K-Lite Codec Pack. Jeg anbefaler å installere Basic-versjonen. Sørg for å klikke på "Expert" -knappen og vær nøye med det. K-Lite kommer med med crapware, du må bare avvise å installere den under veiviseren.

Når det er gjort, start Whirligig i ditt VR-miljø, og du vil bli presentert med Whirligigs heads-up overlegg. Du kan kontrollere Whirligigs menyer med HTC Vive's touchpad, en Xbox 360 eller One-kontroller, eller en mus og et tastatur.Jeg anbefaler på det sterkeste å bruke en mus og et tastatur, da det er mye enklere enn noen av spillene.

Hvis du vil se en video, klikker du Bla gjennom i øverste venstre hjørne av menyen. Du kan bla gjennom harddisken din for å velge en videofil. (Whirligig hevder også å støtte YouTube-koblinger i Innstillinger, men jeg kunne ikke få det til å fungere på tidspunktet for denne skrivingen.)

Når videoen begynner å spille, vil du sannsynligvis ønske å justere noen innstillinger ved hjelp av Whirligigs heads-up-kontroller. Her er det vi anbefaler for hver type video:

  • Vanlig 2D-video: Sett projektor til kino eller kino buet.
  • 3D-video: 3D-video kommer i noen få forskjellige former, så sjekk videoen du lastet ned - eller innstillingene du brukte da du revet den - for å se om det er Half Side-By-Side, Full Side-By-Side, Half Over-Under, eller full over-under. Sett projektoren til enten Cinema eller Cinema Curved, velg deretter SBS eller OU i stedet for Mono. Hvis videoen er Half SBS, sett Strekk til "100" slik at den vises i riktig formatforhold.
  • 180 eller 360 graders video: Videoen vil vanligvis fortelle deg om det er 180 grader eller 360 grader på nettstedet du laster ned det fra. Hvis det er 180 grader, sett projektoren til "Fisheye" og sett FOV til 180. Hvis det er 360, sett projektoren til "Barrel" og FOV til 360. Du må kanskje også finjustere "Tilt" for 180 videoer eller "Rotasjon" for 360 videoer slik at videoen vender mot riktig retning.
  • Full VR-video: Kombiner de riktige innstillingene fra "3D-video" og "180 eller 360 graders video" -seksjoner i denne listen.

Du kan også justere innstillingene for skala og avstand for å passe til din smak, eller klikk på Innstillinger-tannhjulet nederst til høyre for enda flere alternativer. Whirligig har også noen andre kule funksjoner som å lagre forskjellige forhåndsinnstillinger, men disse grunnleggende skal få deg i gang ganske raskt. For nå, lene deg tilbake og nyt filmen!


Whirligig er ikke den eneste måten å se videoer på VR-hodetelefonen på, men det var det beste forholdet mellom kostnad og ytelse i våre tester. Hvis du er villig til å betale litt mer, er Virtual Desktop ($ 15) også ganske bra, og kan gjøre mye mer enn å spille videoer. Det er, som navnet tilsier, en fullversjon av PC-en din desktop i virtuell virkelighet. Bare spill en video i din favoritt desktop-spiller (som VLC), sett den til fullskjerm og gå. Hvis du har problemer med Whirligig, er Virtual Desktop nesten sikker på å imponere.

Link
Plus
Send
Send
Pin