Skip to main content

Hva å gjøre når Facebook-kontoen er hacket

Hva å gjøre når Facebook-kontoen er hacket

Geoffrey Carr

Hvordan vet du om Facebook-kontoen din er hacket? Du vet at du er hacket hvis du ser uvanlig aktivitet i kontoen din. Dette kan bety innlegg du aldri har gjort, meldinger du ikke sendte og ting slik. I noen tilfeller kan du ikke logge på kontoen din.

Facebook-konto hacket

Facebook er en tjeneste som brukes av mange. Du kobler deg til venner og familie ved hjelp av det sosiale nettverksstedet. Hva skjer når Facebook-kontoen din er hacket? Resultatene kan være en katastrofe. Personen som hacket kontoen din, kan endre profilen din til alt han eller hun vil. Han eller hun kan laste opp bilder og legge til ting som kan ødelegge ditt omdømme. Så det er alltid en god ide å sikre din Facebook-konto

Denne artikkelen forteller deg hva du skal gjøre når Facebook er hacket, og e-post og passord endret, og hva du skal gjøre etter å ha gjenopprettet den hackte kontoen.

Gjenopprett Hacked Facebook-konto

Den første tingen å gjøre når du skjønner at kontoen din er blitt hacket, må du rapportere at din Facebook-konto er hacket. Du vil bli presentert med en dialogboks som spør deg om du vil rapportere en hacked konto.

Dette trinnet hjelper deg med å få kontroll over kontoen din. Når du klikker på Min konto er kompromittert, du blir tatt til en skjerm hvor du må skrive inn ditt Facebook-brukernavn (den som reflekteres av din Facebook-URL for eksempel - http://facebook.com/brukernavn) eller e-post-IDen du bruker til å logge deg på Facebook-kontoen. Alternativt kan du skrive inn navnet ditt og en av Facebook-vennens navn.

Når du har angitt detaljene, vil Facebook søke etter kontoen din og presentere deg med kontoer som samsvarer med din. Velg kontoen din og skriv inn ditt nåværende eller gamle passord. Husk at hvis hackeren endret passordet ditt, kan du fortsatt skrive inn det gamle passordet for å gjenvinne tilgangen til kontoen din.

OnceFacebook gjenkjenner kontoen din; Du vil bli bedt om å opprette et nytt passord. Opprett et nytt passord som er minst åtte tegn langt og inneholder tall og spesialtegn. Ikke bruk en som du brukte tidligere på Facebook. Du bør ikke bruke tidligere Facebook-passord, da det er sjanser for at en av dine autoriserte Facebook-apper fortsatt kan huske dine eldre Facebook-passord. Hvis den appen skjer for å være skyldige (appen som hacket din Facebook-konto), kan du miste kontrollen over Facebook igjen.

Etter at du har opprettet det nye passordet, vil Facebook be deg om å endre e-postpassordet ditt også. Hvis passordet knyttet til e-post-ID-en din (den du bruker til å logge på Facebook) er den samme som for Facebook, bør du også endre passordet. Hvis ikke, klikker du bare på Fortsette.

Ved å klikke Fortsette, vil du få en gratulasjon skjerm. Det neste skjermbildet gir deg muligheter til å slå på flere sikkerhetsfunksjoner, for eksempel mottak av e-post og SMS, hvis noen logger på din Facebook-konto fra en ukjent enhet. Jeg anbefaler å slå på varslene for sikkerhets skyld. Dette gjøres, du kan logge deg på din Facebook-konto.

Opprett innloggingsgodkjenning

Når du slår på påloggingsgodkjenning, sender Facebook en kode til telefonen når noen prøver å få tilgang til den fra en ukjent enhet for første gang. Hvis du for eksempel har et nytt nettverk, og du logger deg på en Facebook-konto (hvor IP-adressen er annerledes), vil du motta en melding som sier at en kode er sendt til telefonen din som er registrert på Facebook. Du vil bli bedt om å skrive inn koden - som vises i tekstmeldingen i telefonen - før du får tilgang til Facebook-kontoen din. Denne to-trinns autentiseringsmetoden vil ytterligere sikre din Facebook-konto. Du kan aktivere Innloggingsgodkjenninger fra kategorien Sikkerhet i Kontoinnstillinger.

Opprydding Facebook-konto

Like etter at du logger deg på Facebook-kontoen, må du angre endringene hackeren har gjort på kontoen din. For å sjekke aktivitetene, gå til profilens tidslinje og se om noe har blitt lagt ut på tidslinjen eller på vennenes tidslinje fra profilen din.

Du vil kanskje også sjekke ut meldingsmappen for å se om hackeren sendte noen meldinger på dine vegne. Hvis hackeren sendte meldinger til folk, bør du sende meldinger til de samme personene som forteller om kontoen som blir kompromittert og unnskyldning for ulempene meldingene kan ha forårsaket dem.

Opprydningsautoriserte apper

En av de vanligste metodene for hvordan en Facebook-konto blir hacket, er appene vi autoriserer for å bruke vår Facebook-konto. Gå til Kontoinnstillinger og klikk på Apps. Dette åpner visningen der du kan sjekke ut alle appene du har autorisert til å bruke data fra din Facebook-konto.

Hvis du finner noen apper du ikke kjenner igjen, fjern den fra Facebook ved å klikke på X-knappen til høyre. Du vil kanskje også rydde opp appevisningen ved å fjerne appene du ikke lenger bruker.

Beslektet lese: Slik gjenoppretter du deaktivert Facebook-konto.

Du kan også være interessert i å vite:

  1. Har jeg blitt hacket? Var min online konto pwned?
  2. Hva skal jeg gjøre når Google-kontoen er hacket?
  3. Hva skal du gjøre når Twitter-kontoen din er hacket?
  4. Microsoft-konto hacket? Hjelp er her!

Innlegg datert 4. juli 2012 oppdatert og portet fra TGC

Relaterte innlegg:

  • Tips og sikkerhetsprogrammer for Facebook for å sikre din Facebook-konto
  • Hva gjør du hvis Google-kontoen din er hacket
  • Hva å gjøre når Twitter-kontoen din er hacket
  • Facebook Legacy-funksjonen lar deg velge en arving for din Facebook-konto
  • Microsoft-konto hacket? Hjelp er her!

Link
Plus
Send
Send
Pin