Skip to main content

Slik oppretter du Network Link aggregation (802.3ad) på Ubuntu

Slik oppretter du Network Link aggregation (802.3ad) på Ubuntu

Geoffrey Carr

Trenger du å pumpe store mengder data til en rekke klienter samtidig, mens du bare bruker en enkelt IP-adresse? Ved å bruke "link aggregation" kan vi bli med flere separate nettverkskort på systemet til en humongous NIC.

Oversikt

Linkaggregat ble utformet for å gi deg muligheten til å øke tilgjengelig nettverksbåndbredde og fleksibilitet, uten å fullstendig endre infrastrukturen din til å gjøre det (med en kostnad som et slikt trekk innebærer).

Utover det, som systemadministratorer, har vi vanligvis lite eller ingen innvirkning på de indre operasjonene av programmene som kjører på våre servere. Så hvis en slik tid kommer, må vi øke den tilgjengelige nettverksbåndbredden til applikasjonen, vi kan komme overfor et komplett redesign av systemet. Du vet sikkert at endring av klient-server interaksjon, finansiering av en målrettet funksjon forespørsler fra programmets leverandør eller oppgradering til en ny generasjon nettverksutstyr, er enten mye arbeid eller krever et budsjett eller begge deler. Så et sekund før du gaffel ut tiden og $ $ $ $ $, mener at resultatet av å bruke "Link aggregation" -teknologien, er at fordi dette er gjort på infrastrukturnivå (OS, NIC og switches), kan søknaden forbli helt uvitende til endringen mens plutselig får den samlede båndbredden til flere nettverksforbindelser.

Videre er denne teknologien i dag en standard del av de fleste nettverksutstyr, du må bare være en "geek" for å bruke den. Så, "Husk brannene i helvete som smidde deg!" Og la vise alle hva vi er laget av ved å klemme hver ounce av ytelse tilgjengelig fra den nåværende infrastrukturen

.

Bilde av renjith krishnan

Forutsetninger

 • Denne veiledningen ble skrevet ved hjelp av Ubuntu server9.10 x64, derfor antas det at du har et Debian-basert system for å jobbe med også.
 • systemet har mer enn ett nettverkskort.
 • Du vil se meg bruke VIM som redigeringsprogrammet, dette er bare fordi jeg er vant til det ... du kan bruke hvilken som helst annen rediger du vil ha.

Linux side av ting

Vi vil bruke pakken "ifenslave" (interface enslave), som kan ta systemets nettverkskort og binde dem i mørket. En ting å merke seg at mens du er på Windows, er denne typen konfigurasjon gjort på NICs drivernivå og er dermed begrenset til bare grensesnittene som er tilgjengelige på kortet, med ifenslave-pakken er det mulig å ta noe NIC i systemet og knytte det ( forutsatt at de er av samme hastighetskvalitet, dvs. 1000Mb / s).

I denne veiledningen vil vi sette opp koblingen for å bruke 802.3ad-standarden, både på bryteren (ved hjelp av LACP) og serveren. Det er bemerkelsesverdig å si at pakken "ifenslave" muliggjør aggregasjonsmoduser som ikke krever samarbeid av bryteren. Men jeg hadde ikke personlig brukt dem ennå, så jeg kan ikke garantere dem. Bare hold dette i bakhodet hvis du ikke klarer å få nettverksinfrastrukturen til å samarbeide eller hvis nettverkskortet ikke har driverstøtte for "Ethtool".

Installere ifenslave-pakken

Denne prosedyren ble opprettet på Ubuntu 9.10, som hadde en enestående feil i pakken "ifenslave" som ikke bringer opp det sammenkoblede grensesnittet ved oppstart (dokumentert her). Hvis du installerer ifenslaven på en 10.10-utgivelse, vil du automatisk få versjonen med feilrettingen. Men for de som ikke kjører den nyeste og største, må du manuelt installere en nyere versjon av Ifenslave-pakken.

* Takk Alexander Usyskin for å hjelpe til med å finne ut dette.

Å installere pakken vanligvis (for 10.10 og over brukere):

sudo aptitude install ifenslave

For å installere den nyere versjonen manuelt, last ned den versjonen som passer til operativsystemet (x86 eller x64), sett den inn i tmp katalog og installer ved hjelp av dpkg kommando.

For et 32-biters OS:

sudo dpkg -i /tmp/ifenslave-2.6_1.1.0-15ubuntu1_i386.deb

For et 64-biters OS:

sudo dpkg -i /tmp/ifenslave-2.6_1.1.0-15ubuntu1_amd64.deb

Konfigurer det bundet grensesnittet

Nå som ifenslave-pakken er installert, kan vi konfigurere et bundet grensesnitt. For å gjøre dette, rediger du grensesnitt konfigurasjonsfil:

sudo vim /etc/network/interfaces

Kommentere alle grensesnittene som vil være en del av obligasjonen, og legg til følgende:

auto bond0 iface bond0 inet dhcp bond-slaves all bond-mode 4 bond-miimon 100 bond-primary eth1 eth2 eth3 eth4 eth0

Eksempelet ovenfor setter bindingen til: bruk modus 4 (802.3ad), hent IP fra DHCP og bruk alle NICene på serveren for obligasjonen (den aktuelle serveren hadde 4 grensesnitt fra en firekantet NIC og on- styret NIC).

Infrastruktur side av ting

Som sagt i oversikten bruker vi "modus 4" (802.3ad) i denne veiledningen, så vi må sette bryteren på mottakeren for å bruke aggregering på portene vi kobler til serveren på.

Nå kan jeg ikke gå over alle tenkelige enhetskonfigurasjoner der ute, så jeg gir to eksempler og håper at det vil gi deg nok til å fortsette når du ser etter informasjonen om leverandørdokumentasjonen eller Google for din spesifikke enhet.

Juniper J-web

Dette segmentet forklarer hvordan du konfigurerer grensesnitt (porter) på en Juniper-enhet for å bruke "Link aggregation" (LACP) ved hjelp av GUI for J-webadministrasjon.

Merk: Jeg brukte EX3200 for skjermfangstene og instruksjonene som er beskrevet nedenfor, men J-weben er ganske lik for andre Juniper-enheter som bruker JUNOS.

Ikke-tilknyt grensesnittet

Dette trinnet er nødvendig fordi alt-i-boksen, er hvert grensesnitt på en Juniper-enhet knyttet til standard Vlan kalt "unit0". Mens Juniper har dokumentasjon om hvordan du skal konfigurere koblingsaggregering, har jeg funnet dette første og grunnleggende trinnet, for å bli savnet.Uten å utføre dette trinnet, vil resten av trinnene som beskrives av dokumentasjonen, bare ikke virke, og du vil klare hodet på hva du mangler.

Takk for Juniper-supportpersonalet for å gi denne GUI-løsningen (til slutt).

 1. På hovedskjermbildet for J-nett klikker du på Konfigurer.
 2. Deretter klikker du på "CLI-verktøy".
 3. Velg "Pek og klikk CLI".
 4. Deretter klikker du på "rediger" nær overskriften "Grensesnitt".

 5. Velg grensesnittet du vil være en del av aggregeringen, og klikk på "Rediger" ved siden av den.

 6. Under delen "Enhet" slettes foreningen som vist på bildet.

 7. Klikk på OK.
 8. Gjenta for alle grensesnittene du vil være en del av aggregeringer.
 9. Når du er ferdig, bruk "Commit" for å bruke endringene.

Gruppering av grensesnitt i aggregeringer

Nå som grensesnittene har vært disassosiert, kan vi lage aggregeringsforbindelser ved å "gruppere" dem.

 1. På hovedskjermbildet J-web klikker du på "Grensesnitt".
 2. Klikk deretter "Link Aggregation".
 3. Velg "Legg til".

 4. Når popup-vinduet kommer opp, velg "aktivt".
 5. Klikk på "Legg til".

 6. I under-popup-vinduet velger du grensesnittene som vil være en del av koblingen (hold Ctrl for flere).
 7. Klikk "OK" til alle konfigurasjonsvinduene er borte.
 8. Ferdig.

HPs webforvaltede ProCurve-brytere

Gratis til Juniper-instruksjonene, her er instruksjonene for HPs ProCurve-webstyrte enheter.

HP 1800G

 1. Klikk på "Trunks".
 2. Klikk på "LACP Setup"
 3. Marker avkrysningsruten for porter som du vil være aggregering i stand, i dette eksempelet brukte jeg portene 3 og 4.

 4. Klikk på Bruk nederst på siden.
 5. Ferdig.

HP 1810G

 1. Klikk på "Trunks".
 2. Klikk på "Trunk Configuration".
 3. Velg avkrysningsruten "Opprett".
 4. Gi Link et navn.
 5. Klikk på "Apply".

 6. Klikk på "Trunk Membership".
 7. Velg "Trunk id" fra rullegardinlisten, i vårt eksempel bruker vi "Trunk2".
 8. Klikk på portene du vil være en del av aggregeringen, i vårt eksempel brukte vi portene 11 og 12.
 9. Klikk på "Apply".

 10. Gjør endringene permanente ved å gå til "vedlikehold".
 11. Deretter inn i undermenyen "Lagre konfigurasjoner".
 12. Klikk på "Lagre konfigurasjon" -knappen.

 13. Ferdig.

Vis er det hvite lyset du er laget av

Link
Plus
Send
Send
Pin