Skip to main content

Hva du sa: Malware Fighting Tips og triks

Hva du sa: Malware Fighting Tips og triks

Geoffrey Carr

Tidligere i uken ba vi deg om å dele dine favoritt-malware-kampanjer. Nå er vi tilbake for å markere noen av de tipsene og triksene du delte.

Vårt Ask-leser-serien gir våre fantastiske og teknologisk litterære lesere en sjanse til å vise frem sine kunnskaper. I dag avrunder vi noen av tipsene og triksene fra onsdagens spørre leserpost. Hva er de beste malware-triksene dine og utheve dem her.

Sandkasse Din surfing og fildelingsaktivitet

Flere lesere brukte programvare sandboxing som et verktøy for å isolere skadelig malware. Mest brukte gratis Windows-applikasjon Sandboxie og noen brukte virtuelle maskinapplikasjoner som VMware og VirtualBox. Sandboxing dine Internett-tilkoblede applikasjoner, spesielt nettlesere og fildelingsprogrammer, lager et ekstra lag mellom operativsystemet og ondsinnet kode.

Unngå å bla som rootbruker

Mens dette tipset gjelder på tvers av operativsystemer, er det mest kritisk for Windows-brukere. De fleste (hvis ikke 99% av dem) bruker Windows hver dag som administrator / root-bruker. Hvis malware finner sin vei på maskinen, er det enkelt for den å overta siden kontoen den er aktiv på, har full tilgang til maskinen. For det andre bare for å sandbokse søknadene dine i popularitet, ble det begrenset brukerkontoen og bare surfing på begrensede tilgangskontoer i stedet for som administrator.

Drep prosesser for å aktivere skannere for å fjerne dem

Malware infestations kan være spesielt irriterende og deres prosesser er utholdende. De mest populære programmene blant HTG-lesere for å drepe malwareprosesser, slik at andre programmer kan utrydde dem, var Rkill og TDSSKiller.

Reader Hammy84 sa:

Start with a combination of rkill.com (the exe) to kill any running malicious processes, then up to date full scan with Malwarebytes Anti-Malware, followed by a full scan with Spybot S&D. Always good to do this in safe mode too to get a thorough search completed.

Bruk av sikker modus er definitivt et godt tips når det er mulig, ettersom mange spyware ikke laster inn i sikker modus.

God malware Defense er en multi-prong strategi

Svært få lesere foreslo alt annet enn et multi-prong forsvar mot skadelig programvare. En av de mest populære kombinasjonene var langt Microsoft Security Essentials kjører hver dag + hyppige skanninger med CCleaner (for å rydde ut ikke-skadelig programvare du ikke vil kaste bort tidsscanning og håndtere) samt skanning med Malwarebyte Anti -Malware. For å bekjempe rotete infeksjoner som allerede var fullblåst, er Combofix et av de mest populære dypskanneverktøyene.

Som et eksempel på multi-prong-tilnærmingen skrev leseren Duckbrain:

I was dealing with a particularly difficult one for a friend last night. Tried MalwareBytes, Safe Mode and cleaning all startup objects, and even ClamAV on Ubuntu. I finally got it by clicking and pressing keys until it froze and force-closed it. Then I used CCleaner to find the executable in the startup objects and deleted it by hand. Finally, I installed Microsoft Security Essentials to protect from attacks in the future.

Ikke glem å sørge for at du har en oppdatert antivirusprogram installert når du får alt rent. Vi anbefaler Microsoft Security Essentials.


For flere tips og triks, slå opp det opprinnelige innlegget for å se hvordan dine medlesere håndterer skadelig programvare og hvilke programmer de ruller ut i angrepet. Har du et spørsmål du vil sette før How-To Geek-publikum? Skyt oss en epost på [email protected] med "Spør leserne" i emnelinjen, og vi får se hva vi kan gjøre.

Link
Plus
Send
Send
Pin