Skip to main content

Google Maps vs Waze: Hvilken er egentlig bedre?

Google Maps vs Waze: Hvilken er egentlig bedre?

Geoffrey Carr

Google kan eie Waze, men det betyr ikke at det er eget Kartprodukt og Waze er det samme. Faktisk kjemper de to for dominans over dine navigasjonsbehov. Så hvilken er bedre? Det viser seg, det avhenger.

For å holde ting enkelt, skal vi bryte dette ned i tre kategorier: navigering, finne ting og andre funksjoner. Enhver navigasjonsapp skal være enkel ogbare arbeid, fordi den siste tror at du trenger å bekymre deg når du kommer deg rundt i ukjent territorium, flapper med appen som skal ta deg til hvor du skal hen.

Navigering: Komme fra A til B

Åpenbart er navigering den viktigste delen av en hvilken som helst navigasjonsapp. De trenger å ta deg der du faktisk trenger å gå.

Når det kommer til det, gjør både Google Maps og Waze jobben! Og det er ikke overraskende, gitt at Waze og Google deler mye kart og trafikkdata. Når det er sagt, er det noen store forskjeller.

Waze tillater folk å lage og sende inn kart. Det lar også folk enkelt rapportere problemer med eksisterende kart. Og disse rapportene pleier å bli blandet inn i kartene ganske raskt. I landlige og avsidesliggende områder finner du ofte brukeropprettede kart i Waze der det ikke finnes noen anstendige kart tilgjengelig i Google Maps.

Når det er sagt, kommer Google Maps også med en betydelig fordel i forhold til Waze. Mens Waze bare tilbyr kjørenavigasjon, tilbyr Google Maps også navigering hvis du går, sykler eller bruker offentlig transport. I slike tilfeller er Google Maps det mye bedre valget.

For bare veibeskrivelser har jeg personlig brukt både Waze og Maps ganske mye, både i landlige og urbane, tungt befolkede områder. For meg har jeg imidlertid fått Waze ta meg på flere tvilsomme ruter enn Google Maps har. Jeg har funnet dette spesielt sant i overbelastede områder.

Her er et eksempel. I Dallas tok Waze meg ganske langt ut av veien, bare for å sette meg rett tilbake på lett den mest overbelastede utdanningen i hele byen (I-35). Og det var akkurat det jeg prøvde å unngå. Ved å bruke både Maps og Waze til å gå til samme destinasjon i Dallas sentrum flere ganger, brukte ikke denne (eller til og med en lignende) rute enda en gang. Men Waze insisterte på det.

Jeg er ikke sikker på om det er fordi det var den mest direkte ruten eller hva, men det var stadig irriterende, til det tidspunktet måtte jeg slutte å bruke Waze når jeg kjørte til den aktuelle plasseringen. Og det er ikke den eneste gangen jeg har hatt slike problemer med Waze.

Nå, for å være rettferdig, brukte Waze og Maps mesteparten av tiden meget lignende ruter i alle mine andre tester. Men jeg må gi Google Maps kanten i navigasjonskategorien. Dette skyldes at det gir meg bedre ruter, men også fordi det gir ekstra navigasjonsalternativer hvis jeg sykler, går eller tar buss eller t-bane.

Vinner: Google Maps

Finne ting: restauranter, bensinstasjoner og alt annet

Hvis du får deg til hvor du skal, er det viktigste aspektet av en god navigasjonsapp, da vet du omgivelseneEnkelt For det andre på den listen - de to går nesten hånd i hånd.

Når det gjelder å vite hva som er rundt deg, gjør både Waze og Maps en god jobb. Du kan søke etter steder etter navn, og finne det du leter etter. Du kan også bruke stemme til å fortelle en til å finne et sted, og de vil begge gjøre det, men personlig finner jeg kart for å være litt bedre å finne steder - eller kanskje bare det faktum at den lokaliserer stedet, så begynner det umiddelbart å navigere i stedet for å be om mer innspill som Waze gjør.

På Google Maps kan du panorere rundt kartet og enkelt finne mange steder. Waze har en tendens til å vise mange færre steder, og de er bare av bestemte typer bensinstasjoner, for eksempel og større ikoner for bedrifter som annonserer på Waze. Nedenfor er for eksempel to bilder av samme sted i Google Maps (til venstre) og Waze (høyre).

Både Google Maps og Waze kan vise deg ikke bare plasseringen av bedrifter du søker etter, men deres driftstimer, telefonnummer, avdelinger og mer. Google Maps har en tendens til å ha detaljer om flere bedrifter enn Waze-spesielt lokale. Men Waze lar brukerne også lage sine egne sider for bedrifter eller attraksjoner, og deretter dele dem.

Til slutt er dette en annen svært nær kategori. Personlig gir jeg Google Maps kanten fordi det er lettere å panorere rundt kartet og se interessante steder i nærheten, og fordi de pleier å ha bedre informasjon om steder enn Waze gjør.

Vinner: Google Maps

Bonusfunksjoner: Politi Detection, Andre Navigasjonsalternativer

Så er detalle andre ting. Wazes krav til berømmelse er selvfølgelig et folkemessig aspekt. Det er virkelig ganske kult, og la oss være ærlige, er detekte Grunnen til at folk selv anser Waze over Maps i utgangspunktet.

Som Waze-brukere kjører, kan de sende alle slags sanntidsinformasjon til Waze veldig enkelt. Dette inkluderer ting som plasseringen av politiets fartfeller, stallede biler, vrak, rusk på veien og alle slags andre ting. Da andre Waze-drivere passerer samme sted og får beskjed om hindringen, kan de overvote eller downvote den for å la Waze vite om den fortsatt er tilstede.

Det er enstrålende trekk.

Måten hver app håndterer frakoblede data, er også interessant. Google Maps lar deg laste ned et bestemt område for offline navigering, slik at du kan starte navigasjonen uten en dataforbindelse. Du kan til og med navigere en hel rute uten å måtte ha data. Til sammenligning, downloader Waze bare rute data etter at navigasjonen har startet, og bare for den aktuelle navigasjonssesjonen, noe som er mye mindre nyttig. Sikker, hvis du mister data mens du kjører, bør du likevel være god, men det er omfanget av bruken.

Og så er det de morsomme tingene som egentlig ikke betyr noe som stemmeanpassing. Waze tilbyr det, Maps gjør det ikke. Ganske enkelt, og jeg er ikke overbevist om at det burde virkelig være noe i dette argumentet, men hei, kanskje det er viktig for deg.

Det er veldig vanskelig å ringe en vinner her. Waze tilbyr på den ene siden publikums evne til å vite hvilke kjørende hindringer som ligger langs veien, og noen morsomme stemmealternativer. Google Maps lar deg laste ned offline kart, slik at du kan være mer forberedt i tilfelle du mister forbindelsen din.

Det er opp til deg som passer dine behov bedre, men personlig tror jeg Waze har fordelen på ekstrafunksjoner.

Vinner: Waze

Så, hva er bedre?

Du kan kalle dette en TL, DR hvis du vil, men her er muttere og bolter:

  • Bruk Maps hvis du vil ha bedre ruter, offline navigering, flere steder av interesse og navigasjonsalternativer for å gå, sykle og offentlig transport.
  • Bruk Waze hvis det er viktig for deg å ha tilgang til sanntids publikum-hentet data som politiaktivitet, vrak og rusk.

Det er så enkelt. Begge appene vil få deg der du skal, og begge har flotte sett med funksjoner. Jeg bytter faktisk mellom de to ganske ofte, ved hjelp av kart når jeg vil ha de beste navigeringsfunksjonene, og Waze når jeg vet hvor jeg skal og bare vil ha trafikkdata fra folkemengdene. Best av begge verdener der.

Link
Plus
Send
Send
Pin