Skip to main content

Google Drive Vs SkyDrive: Prisplaner, ledig plass, personvern, filkompatibilitet

Google Drive Vs SkyDrive: Prisplaner, ledig plass, personvern, filkompatibilitet

Geoffrey Carr

Både SkyDrive og Google Cloud er skygtjenester som imøtekommer filoppbevaring og deling. Mens SkyDrive har vært på markedet i relativt lengre tid, er Google Disk en etterlengtet drøm som er oppfylt for Google-fans. Vi har allerede sett sammenligningen av SkyDrive vs Apple iCloud vs Google vs Dropbox utgitt av Microsoft. I dette innlegget vil jeg sammenligne Google Drive med SkyDrive litt mer detaljert.

Den frie bruken på tilbudet

Når du sammenligner Google Disk med SkyDrive, sjekker vi først hva som er tilgjengelig for våre ikke-dollar.

SkyDrive tilbyr 7 GB ledig plass til nye brukere. For kontoer opprettet før 22. april 2012, tillater det å oppgradere ledig plass til 25 GB uten å måtte betale noe (Tilbyr ved skriving av denne artikkelen. SkyDrive kan fjerne den gratis oppgraderingen senere). Brukere må være oppmerksomme på at de kan oppgradere og burde kreve deres 25 GB ledig plass så snart som mulig.

Google Disk tilbyr bare 5 GB ledig plass. Det tilbyr gratis oppgraderingsalternativ til 25 GB - og så er det også betalte alternativer. Vi sjekker ut prisene i neste del.

Google Disk vs SkyDrive - Betalte Planer

Både SkyDrive og Google Disk tilbyr mer plass til forskjellig pris.

Prisen på SkyDrive er som følger:

  • + 20GB på $ 10 / år
  • + 50GB på $ 25 / år
  • + 100GB på $ 50 / år

Prisene for Google Disk er som følger:

  • + 25GB på $ 2,5 / måned
  • + 100GB på $ 4,99 / måned

Google Disk tilbyr også tilpassede pakker på forespørsel. Forretningshuse kan leie opptil 16 TB skyplass.

Merk: Når du går for betalte planer med Google Disk, øker Gmail-kontoen din automatisk til 25 GB.

Filkompatibilitet

Google Disk kan skryte av å være kompatibel med 30 filtyper. Dette betyr at du kan åpne disse filtyper i nettleseren din, uten å måtte laste dem ned til datamaskinen. Listen inneholder PSD (Photoshop) og AI (Illustrator) filer. Du kan også spille av videofiler. Men når du kommer til MP3 og andre musikkfiler, må du laste ned filene og spille dem i en lokal musikkspiller.

SkyDrives kompatibilitetsliste er ikke så stor. Du kan imidlertid fortsatt se videoer av MP4- og WMV-format ved hjelp av nettleseren. For musikkfiler må du laste dem ned for å lytte.

Både SkyDrive og Google Drive støtter Open Document Format. Den tidligere bruker sitt eget format for å lage nye dokumenter. I SkyDrive brukes Office Web Apps til å lage dokumenter. I begge tilfeller trenger du ikke en lokal installasjon for å lage dokumenter og regneark.

Vær oppmerksom på at Google konverterer dokumenter til Google Docs-format før du kan redigere dem. Tilsvarende ville Microsoft SkyDrive konvertere filene til eget format for å tillate redigering. Konverteringshastigheten er så fort at du ikke merker konverteringsprosessen. I tilfelle av Google Disk gir den deg en dialogboks som spør deg om du vil konvertere filene du laster opp.

Maksimal individuell filgrense

For SkyDrive, hvis du bruker nettleseren for å laste opp filer, er maksimal filstørrelse 300MB. Hvis du bruker Microsoft SkyDrive for skrivebordsprogram, kan du laste opp filer opptil 2 GB i størrelse.

Med Google Disk kan du laste opp filer med opptil 10 GB i størrelse. Dette vil selvfølgelig kreve at du installerer Google Disk for PC / MAC-programmet. Det er ingen grense for filstørrelse selv når du velger å laste opp ved hjelp av nettleseren (hetten er 10 GB).

Google Disk vs Microsoft SkyDrive - Personvern

SkyDrive tilbyr standard personvern for "Del med meg". Hver ny mappe du lager i rotkatalogen til SkyDrive, kan kun ses av deg. Dette kan endres for å dele med "Noen som har lenker" og "Med alle".

Problemet med SkyDrive er at mappene og filene som er opprettet / lastet opp, erverver personverninnstillingene til foreldrenes mapper og kan ikke angis individuelt - med mindre filene / mappene lastes opp / opprettes i rotkatalogen.

Dette problemet er fjernet når du bruker Google Disk. Med andre ord får du angi personvernalternativer per fil eller mappe. Hvis du for eksempel har to filer i en mappe, kan du sette en av dem som offentlige og dele andre med bare venner eller bestemte personer.

Dette var et forsøk på å sammenligne Google Drive med SkyDrive uten noen forstyrrelser. Hvis du vil legge til noe, vennligst legg igjen en kommentar nedenfor.

Relaterte innlegg:

  • Windows 8 og SkyDrive: Metro Style app, Desktop Integration, Fjernfil Henting
  • Installer OneDrive for Windows på PCen
  • SkyDrive Smart Files i Windows 8.1 og hvordan å hydrere dem
  • Google Privacy Checkup Tool: Herd din personvern og gjør dine online kontoer sikrere
  • Google Disk vs Dropbox: Funksjoner, Programvare, Lagringsplaner Sammenligning

Link
Plus
Send
Send
Pin