Skip to main content

Slå din hjemmerouter inn i en superdrevet router med DD-WRT

Slå din hjemmerouter inn i en superdrevet router med DD-WRT

Geoffrey Carr

Trådløs er overalt, og rutere er den kraften som gjør det til å skje, så hvorfor ikke overbelaste deg for å få riktig fordel av det? DD-WRT lar deg øke ruterenes rekkevidde, legge til funksjoner og mer.

DD-WRT har massevis av funksjoner - mer enn vi kan dekke i denne veiledningen, som er fokusert på å hjelpe deg med å få ruteren oppgradert. Hold deg innstilt, da vi vil gå inn i dybden om noen få dager på alle de store tingene du kan gjøre med det, men selv om du ikke bruker de ekstra funksjonene, er DD-WRT verdt å installere for å gjøre ruteren din jobbig. bedre.

Hva er DD-WRT?

Her er ruteren vår. Se: Netgear WNR2000, revisjon 2. Det er også en mektig fin, men det er fortsatt ikke best. Hvorfor, akkurat? Din router er bare like god som sin fastvare, programvaren som gjør det kryss. Når du kjøper en ruter fra Linksys / Cisco, Netgear, D-Link eller andre, er du bundet til programvaren. Det er et fint arrangement; du respekterer sine begrensninger, og de lover å hjelpe deg med dine problemer. Men hva hvis garantien din er utløpt, eller vil du kaste sine begrensninger? Kanskje du vil ta din maskinvare og skyve den til de mest ekstreme grensene. Det er der DD-WRT går inn.

DD-WRT er en åpen kildekode alternativ fastvare for rutere. Programvaren låser opp funksjoner som ikke er tilstede på alle rutere: statisk ruting, VPN, repeterende funksjoner, listen fortsetter. Det låser også innstillinger som ikke er tilgjengelige normalt, som antennekraft og overklokking.

Router Support

Å slå hjemme-ruteren inn i et nesten profesjonelt nivå verktøy er et flott prosjekt som har en stor advarsel: støtte. Ikke alle rutere er bygget eller utformet på samme måte. Selv to av samme modell kan ha forskjellige revisjonsnumre med svært forskjellige interne komponenter. På grunn av dette er det første trinnet å gjøre mye forskning. Det er best å ha en ruter som er fullt støttet, så hvis du ender med å kjøpe en, må du sjekke siden DD-WRT støttede rutere først. Bruk også ruterdatabasen, som vil hjelpe deg med å finne bestemte instruksjoner for din modell og revisjon. De fleste enheter har modell- og revisjonsnummer på bakpanelet, og hvis det ikke er noe revisjonsnummer, er det trygt å anta at det er 1,0.

For vårt formål er den viktige spesifikasjonen å vurdere NVROM eller ROM. Det er her fastvaren holdes, så selv om ruteren din har 16 MB RAM, vil det ikke fungere med et 4 MB bilde av DD-WRT uten minst så mye ROM. På grunn av dette er det noen få forskjellige versjoner av DD-WRT tilgjengelig ved forskjellige filstørrelser. Noen er trimmet ned for å passe inn i mindre ROM-konfigurasjoner. Andre er bygget med bestemte funksjoner i tankene, for eksempel VPN, SD-kortsupport eller en Samba-klient. For mer informasjon, se tabellen Filversjoner.

Forberedelse

Det viktigste i et prosjekt er forskning. Gjør alle leksene dine for denne, fordi (her kommer det):

ANSVARSFRASKRIVELSE: Hvis du endrer ruteren sin firmware, kan det føre til utilsiktede konsekvenser, for eksempel "murstein". Det er usannsynlig, og vi har aldri hatt en enhet som ikke kunne løses på noen måte, men det er viktig å forstå at det er en veldig reell mulighet. Bare for å være klar: du tar alt ansvar for alt du gjør; Vi er ikke ansvarlige for noe som burde gå galt.

Som nevnt ovenfor, start med siden med støttede enheter for å se om du har en DD-WRT-vennlig ruteren. Hvis du ikke ser noe spesifikt, eller om du gjør det, sjekk inn i ruterdatabasen. Her finner du koblinger til forumsider av de som har fullført prosessen for bestemte modeller / revisjoner, samt tilbakeslag og løsningsmuligheter de har funnet. Viktigst av alt, finner du koblinger til kompatible versjoner av firmware.

Det vennlige forumet ga oss noen nyttige opplysninger for vår spesielle modell. Ruteren vår, Netgear WNR2000 er revisjon 2, noe som betyr at den er kompatibel (revisjon 1 er ikke). Det har bare 4MB ROM, så vi måtte holde oss til mini-versjonen. Vi fulgte nedlastingslinkene og leser på hva du skal gjøre for å fullføre prosedyren i full detalj.

Nesten alle kilder anbefaler enstemmig tre spesifikke ting:

  1. Gjør en hard tilbakestilling på ruteren før du oppdaterer. Dette krever vanligvis en 30/30/30 prosedyre.
  2. Hard led ruteren når du oppdaterer fastvaren. ALDRI over trådløs.
  3. Bruk Internet Explorer (eller Safari) med mindre det spesifikt er oppgitt at andre nettlesere er i orden.

Det er mange grunner som dokumentasjonen vil avsløre for deg, men de to første er skrevet i stein, og den siste har holdt tro på nesten hvilken som helst ruteren, og det vil heller ikke skade.

De fleste rutere har et pinhull på ryggen, og du må trykke og holde for å utføre en hard reset. 30/30/30 prosedyren er primært rettet mot enheter med DD-WRT allerede på dem, men det er også nødvendig for noen andre modeller og vil ikke skade å gjøre uansett. Det sletter ikke-flyktig RAM. Fra DD-WRT nettsted, er prosedyren som følger:

  • With the unit powered on, press and hold the reset button on back of unit for 30 seconds
  • Without releasing the reset button, unplug the unit and hold reset for another 30 seconds
  • Plug the unit back in STILL holding the reset button a final 30 seconds (please note that this step can put Asus devices into recovery mode…see note below!) [Note]

This procedure should be done BEFORE and AFTER every firmware upgrade/downgrade.

Do not use configuration restore if you change firmware builds (different svn build numbers).

Prosessen

Hard reset, som beskrevet ovenfor, eller etter instruksjonene for den spesifikke ruteren.

Så etter vår harde tilbakestilling ventet vi på at lysene skulle gå tilbake til det normale, og vi hadde hardt tilkoblet ruteren til vår bærbare.I løpet av denne fasen slått vi av den trådløse tilkoblingen slik at bare den kablede tilkoblingen til vår WRN2000 var aktiv. Dette forhindrer eventuelle uhell og gjør det enkelt å koble til webgrensesnittet via standardinnstillingene.

Deretter brann du opp Internet Explorer og går til ruteren sin standardside, og logger på.

Bruk standard brukernavn og passord, vanligvis trykt på enhetens bakpanel eller enkelt funnet på internett.

Klikk på koblingen Ruteroppgradering.

Bla til riktig bilde og klikk Last opp, og vent tålmodig. Veldig tålmodig. Du får se at lastingsskjermbildet forteller deg å vente mens ruteren starter på nytt, og du får se at lysene blinker av og på en stund. Vent ca fem minutter, og ta feil på lengre side. Når du er klar, logg deg på ruteren din. DD-WRTs IP-adresse er 192.168.1.1, brukernavnet er 'root', og passordet er 'admin'.

Du vil bli møtt med ditt splitter nye grensesnitt.

OPPDATERING: Fellow How-To Geek-forfatter, Aviad, påpekte at på dette tidspunktet må vi gjøre en annen hard tilbakestilling / gjenoppretting til fabrikkinnstillingene. Dette vil størkne din DD-WRT installasjon og vil forhindre eventuelle problemer som ville komme opp ellers. Det er nevnt i blokknummeret ovenfor, men for å gjenta: utfør en annen hard reset NU.

Hvis ting ikke fungerte, har du kanskje hatt en "dårlig" flash. Ruteren din kan være muret, men oddsene er du kan komme seg fra det på noen måte. Det første stedet å sjekke ut, er hvordan å gjenopprette fra en dårlig Flash, og den andre er DD-WRT Forum. Så lenge du gjør leksene dine og være nøyaktig med instruksjonene, blir du greit.

Nå som du har DD-WRT på ruteren, er det noen andre ting du kan finne interessant:

Slik fjerner du annonser med Pixelserv på DD-WRT

Slik konfigurerer du en VPN-server ved hjelp av en DD-WRT-router

Og det er mer å komme!

Link
Plus
Send
Send
Pin