Skip to main content

Gjør Cortana utføre egendefinerte oppgaver på Windows 10

Gjør Cortana utføre egendefinerte oppgaver på Windows 10

Geoffrey Carr

Mange Windows 10 Brukerne utfører lignende oppgaver hver dag, og mens det finnes en måte å utføre oppgavene hver dag ved hjelp av den innebygde oppgaveskjemaet i Windows, er det enda bedre hvis du kan utføre kommandoer med stemmen din. Dette er hvor Cortana, Microsofts Digitale Assistant, kommer inn på bildet.

Cortana kan svare på spørsmål, starte programmer på PCen din, og til og med kan du utføre noen forhåndsdefinerte kommandoer når du blir spurt over stemme, men muligheten til å utføre tilpassede og komplekse kommandoer over stemme er ikke innebygd i den. I dette innlegget ser vi på forskjellige måter du kan utføre kommandoer handsfree.

Dette kan oppnås ved å spørre Cortana å åpne et skript som har noen forhåndsdefinerte kommandoer skrevet inn i den. La oss lære å gjøre det.

Gjør Cortana kjør kommandoer

Hvis du planlegger å utføre enkle kommandoer som Slå av PCen, Åpne innstillinger, Slå av Bluetooth osv., Vis at Cortana nå støtter de fleste av de grunnleggende funksjonene på Windows 10 PC. Du kan til og med starte programmer og spill.

Åpne File Explorer med stemme

I dette eksemplet viser jeg deg hvordan du åpner File Explorer med stemme:

 • På skrivebordet, høyreklikk og velg Ny> Snarvei.
 • Dette åpner en melding som vil spørre deg om Skriv inn plasseringen av varen.
 • Skriv inn sitater “Explorer.exe”, og klikk på neste.

 • Gi et unikt navn for dette. Si "EXP"
 • Genveien vil være tilgjengelig på skrivebordet ditt.
 • Kopier nå, og naviger til mappen C: Users AppData Roaming Microsoft Windows Startmeny Programmer
 • Lim inn det.

En dette er gjort, du kan si Hei Cortana, Åpne EXP, og det vil starte Explorer.

Det kan ta litt tid for Cortana å innse denne nye snarveien du har i den mappen. Cortana indekserer programmer ofte, og en gang ferdig, vil hun kunne finne dem.

TIPS: Tonnevis av Cortana Tips og triks her.

Utfør egendefinerte kommandoer ved hjelp av Cortana

La oss nå si om du har en komplisert kommando å utføre, som er en liste over flere kommandoer som skal utføres hver etter den andre. Cortana kan ikke gjøre det, og snarveien vil heller ikke fungere. Dette er hvor skriptets rolle kommer. Tenk på dette som et sett med kommandoer du skriver på kommandoprompten etter hverandre.

Du må ha en grunnleggende forståelse av kommandoer i Windows. Hvis du ikke er klar over det, sørg for å søke på internett eller finne noen som kan hjelpe deg med det.

scenario: Jeg kopierer filer hver dag fra en av stasjonen til en annen, og kopierer den også til OneDrive. Etter at kopien er fullført, sletter jeg alle filene fra kildemappen.

Du må opprett en "Batch" skriptfil for dette. Jeg vil foreslå at du laster ned Notepad ++, som kan varsle deg om feil, og tilbyr også syntaksstøtte. Når du har installert, følger du trinnene nedenfor:

 • Åpne Notisblokk ++.
 • Lage en Ny fil og lagre det som "Daily Backup", og sørg for velg utvidelsen som.BAT som vist på bildet nedenfor.
 • Skriv inn kommandoene dine, og i mitt tilfelle ser det slik ut.

 • Nå, Høyreklikk på batchfilen og velg Lag snarvei.
 • Pass på at du omdøper den til noen som betyr full. Du kan enten bruke F2 eller velge filen, og deretter klikke på Navnet på filen, og det åpner redigeringsboksen.
 • Kopier nå snarveien.
 • Deretter vil vi gjøre det samme vi gjorde for de enkle kommandoene.
 • Gå til C: Users YOUR-USERNAME AppData Roaming Microsoft Windows Startmeny Programmer.
 • Lim inn snarveien her.

Nå kan du si "Hei Cortana, åpne Min sikkerhetskopi", Og det vil utføre kommandoene. Hvis du la merke til, har jeg lagt en pause i skriptet for å sikre at du får se hva som skjedde under kopiprosessen. Så i tilfelle feil, vil du vite om det.

Pro Tips: Først må du alltid bruke enkle navn. Selv om Cortana klart kan forstå stemmekommandoer, har jeg sett mange ganger det gjenkjenner å mislykkes. For det andre, kontroller at kommandoene ikke høres ut som opprinnelige kommandoer som Cortana kan utføre. F.eks Avslutt, Musikk, osv. Til slutt, lag alltid en sikkerhetskopi av skriptet ditt, og lagre det på nettet.

Link
Plus
Send
Send
Pin