Skip to main content

Angi forskjellig skjermoppløsning for hver brukerkonto i Windows

Angi forskjellig skjermoppløsning for hver brukerkonto i Windows

Geoffrey Carr

Skjermoppløsning er en innstilling som bestemmer hvor mye detaljer og informasjon som vises på datamaskinens skjerm, og måles horisontalt og vertikalt i piksler.

Windows velger de beste skjerminnstillingene, inkludert skjermoppløsning, Monitor Refresh Rate og farge, basert på skjermen. Disse innstillingene varierer avhengig av om du har en LCD eller en CRT-skjerm.

Mens det vanligvis er en god ide å sette datamaskinens skjermoppløsning til sin opprinnelig oppløsning - Oppløsningen en skjerm ble designet for å vise basert på størrelsen, kan det være en grunn til at du vil endre den. Du kan velge noen av de anbefalte resolusjonene, eller bare la øynene avgjøre hva som passer deg best.

Noen anbefalte oppløsning for skjermer

Oppløsning basert på LCD-skjermstørrelse

Oppløsning basert på CRT-skjermstørrelse

I motsetning til LCD-skjermer, kommer CRT-skjermer vanligvis ikke i widescreen-størrelser. Nesten alle har et standard 4: 3 skjermforhold, med oppløsninger i samme 4: 3-forhold bredde til høyde. Her er den anbefalte oppløsningen basert på CRT-skjermstørrelse

En LCD-skjerm som kjører ved sin opprinnelige oppløsning viser vanligvis tekst bedre enn en CRT-skjerm. LCD-skjermer kan teknisk støtte lavere oppløsninger enn deres opprinnelige oppløsning, men teksten ser ikke så skarpt ut, og bildet kan være lite, sentrert på skjermen, kantet med svart eller ser strakt ut.

Endre skjermoppløsningen i Windows

Hvis du vil endre skjermoppløsningen i Windows 7/8/10, høyreklikker du på skrivebordet og velger Skjermoppløsning.

I vinduet Kontrollpanelskjerm som åpnes, kan du angi ønsket oppløsning fra rullegardinmenyen. Du kan gå her for å lære mer om hvordan du justerer skjermen for bedre skjermoppløsning.

Hvis du er bruker av Windows 10, åpner du også Innstillinger> System> Skjerm. Klikk på Avanserte skjerminnstillinger for å åpne følgende vinduer.

Her kan du stille inn skjermoppløsningen.

Angi forskjellig skjermoppløsning for hver bruker

Windows OS lar deg ikke stille opp skjermoppløsning per bruker. Når du har angitt en skjermoppløsning ved hjelp av kontrollpanelet, gjelder samme innstilling for alle brukere. Men du kan, hvis du ønsker det, sette det slik at skjermen din viser en individuell oppløsning for hver brukerkonto. Det er hver gang en bruker logger på, vil han få de skjermoppløsningene han har satt for sin konto.

For å gjøre det, last ned og bruk Caroll. Dette freeware vil automatisk justere skjermoppløsningene for hver PC-bruker.

Første gang du kjører det, vil programmet vise alle tilgjengelige skjermoppløsninger. Velg den du vil, og klikk på Endre skjermoppløsning og gjenopprett med hver pålogging. Nå neste gang du logger på, endrer Carroll skjermoppløsningen automatisk uten å vise brukergrensesnittet.

Relaterte innlegg:

  • Er skjermsparere nødvendig og fortsatt nødvendig?
  • Hvordan sette opp to skjermer på Windows 10
  • Juster skjermen for bedre skjermoppløsning i Windows 10/8/7
  • Slik endrer du skjermoppløsning og skjerminnstillinger i Windows 10
  • Skjermoppløsningen endres automatisk på egenhånd i Windows 10/8/7

Link
Plus
Send
Send
Pin