Skip to main content

Nybegynner Photoshop: Svart-hvitt og rød bildeeffekt på ti sekunder

Nybegynner Photoshop: Svart-hvitt og rød bildeeffekt på ti sekunder

Geoffrey Carr

Det er en klassisk effekt: det svarte og hvite bildet med den sterke, isolerte røde. Slik slår du ut den effekten i Photoshop om ti sekunder med vår (GIMP vennlig!) Metode.

Dette er en flott, enkel måte å skrive inn på Photoshop-brukeren. Denne metoden kan også lett oversettes til en GIMP-teknikk, da verktøyene som brukes, er like i begge programmene. Mer avanserte brukere kan sjekke ut vår bonusmetode, eller la sine egne metoder i kommentarene for å hjelpe nybegynnere.

Én metode: Lyser raskt valg av en farge

Vi starter med et godt kvalitetsfoto. Du kan bruke et hvilket som helst bilde du liker og til og med isolere en hvilken som helst farge du vil ha - det trenger ikke å være rød. Men velg et bilde som har et godt fokuspunkt eller noe du kan markere med din isolerte farge.

Du kan ta tak i din eyedropper med snarvei

. Velg en farge som representerer den "gjennomsnittlige" fargen du prøver å isolere. Med andre ord er det flere "røde" i denne røde bilen, men jeg velger den typen "midtrød" i området vist ovenfor. Venstre klikk fargen du vil ha og fortsett videre.

Naviger til Velg> Fargevalg.

Du kan lage et valg her basert på hvor Photoshop finner fargen du nettopp har valgt. Ta en nærmere titt på forhåndsvisningsbildet ditt mens du spiller med glidebryteren "Fuzziness". Du vil mest av fargen du prøver å isolere (i dette tilfellet den røde i bilen) for å vises som hvit i forhåndsvisningen. Trykk på "OK" når du føler at du har isolert delene du vil bli fargerike.

Som en side for avanserte brukere kan du isolere alle primærfargene ved hjelp av samme verktøy og metode ved å endre rullegardinmenyen til noen av alternativene som er vist ovenfor. Du kan trygt ignorere dette skjermbildet hvis du bare følger begynnerens hvordan.

Når du trykker på OK i dialogboksen Fargevalg, får du et utvalg av røde (eller hvilken fargen du har valgt å bruke).

trykk

å vende om det valget - i stedet for å velge røde i bilen, har vi nå hele resten av bildet valgt.

å desaturere dette valget umiddelbart. Naviger til Velg> Fravelg for å se hva du har gjort. Siden dette er gjort i et enkelt bakgrunnslag, må du kontrollere at du bruker Lagre som for å lagre en alternativ kopi av bildet ditt, og ikke overskrive din dyrebare original!

Merknad for GIMP-brukere: Du kan oppnå lignende valg og effekter ved å bruke verktøyet "Velg etter farge", som finnes under Verktøy> Utvalgsverktøy> Etter fargevalg. Du kan angi terskelen din i verktøylinjen, vist over høyre, og få lignende resultater i panelet "Valgredigerings", vist ovenfor. Åpne dette panelet ved å navigere til Velg> Utvalgsredigerer.

Metode to: Isolerende komplekse farger med lag

Jeg vil satse på at de fleste lesere har kommet over dette bildet en eller to ganger, selv i tilfeldig surfing. La oss gi Jimmy en makeover ved å isolere fargen i øynene hans. Denne andre metoden forutsetter at du har et litt høyere komfortnivå med Photoshop.

Gjør et grovt utvalg med Quick Selection Tool, hurtigtast "W."Det trenger ikke å være veldig bra, som du kan se over, selv om du kan være så nøyaktig som du vil, eller til og med bruke en hvilken som helst metode som passer deg.

Vi har laget valg på begge øynene. trykk

å lage et nytt lag fra dem.

Legg merke til at vi bruker bakgrunnslaget i hvordan: mange purister hater å endre bakgrunnslaget, så før det neste trinnet, lagre som for å lage en ny kopi, eller rett og slett høyreklikk bakgrunnslaget for å duplisere det. Etter å ha gjort det (eller ignorere det rådet), gå til enten Bakgrunns- eller Bakgrunnskopi-laget i Lagpanelet.

trykk

å desaturere bakgrunnsdelen av bildet, og la øynene på et eget lag.

trykk

for å få viskelærverktøyet. Hvis du vet hvordan du bruker lagmasker, kan du alltid lage en for å maskere ut delene av det isolerte fargene (øynene, i vårt eksempel) lag. Imidlertid kan nybegynnere Photoshop-brukere finne det enklere å bare bruke viskelæret. Pass på at du hopper til "øynene" laget i Lagpanelet for å begynne å slette. Eliminer hvilken som helst del av utvalget du ikke vil være fargerikt.

Jimmys øyne er veldig subtile, så vi kan øke metningen. Fortsatt i vårt isolerte fargelag, kan vi få opp Hue / Saturation og justere det selv.

trykk

for å hente skjermbildet Hue / Saturation.

Vi justerer fargelaget som vist over til høyre. Alternativet "Colorize" er på, og glidebryterne blir endret for å gjøre øynene til en fargerik, mettet blå som skiller seg ut fra grått i bakgrunnen.

Og her er vårt siste bilde. Det er sannsynlig å være hundre forskjellige måter å oppnå samme effekt, inkludert bruk av lagmasker og justeringslag. Hvis du har en favoritt metode for å gjøre dette trikset, la det være i kommentarene nedenfor for å dele med de andre leserne!


Image Credits: Corvette 1958 av Softeis, tilgjengelig under Creative Commons. Jimmy Wales av Manuel Archain, tilgjengelig under Creative Commons.

Link
Plus
Send
Send
Pin