Skip to main content

Lag Instagram Style Photo Effects med GIMP eller Photoshop

Lag Instagram Style Photo Effects med GIMP eller Photoshop

Geoffrey Carr

Du har sikkert sett mange vintage bildeeffekter, eller kanskje selv gjort noe av deg selv ved hjelp av programvare som Instagram. I dag ser vi på noen få "vintage effekter" og ser hvordan de kan replikeres i enten GIMP eller Photoshop.

Vintage effekter som Instagram er enkle, og kan tilnærmet eller omvendt konstrueres ganske enkelt hvis du vet hvordan. Vi tar en titt på hvordan selv gratis programvare som GIMP kan replikere effekter av iPhone fotografer og proffer likt.

Automatiske vintagebilder med Photoshop-handlinger

Hvis du ikke hadde sett dem allerede, har Gizmodo blogget om den meget gode Photoshop Action som er satt av Daniel Box. Flott som de var, var Daniel langt fra den første fotografen for å tilby vintage-stil-bildeeffekter pakket som PS-handlinger. Noen få raske søk på Vintage Photo Photoshop-handlinger vil gi deg masse og masse flotte, enkle å bruke handlinger som umiddelbart vil forvandle et fotografi.

Hvis du aldri har brukt Photoshop Actions før, er de som små programmer du kan opprette i Photoshop, for å lagre, laste og dele. Men for de av oss som ikke kan bruke Photoshop Actions (eller ønsker å lage egne unike bildeeffekter) er det alltid den manuelle metoden.

Manuelt opprette "Nashville" -effekten

La oss gjenskape en av disse effektene i Photoshop eller GIMP, ved hjelp av lignende verktøy, enten programmet kan håndtere. Finn et bilde du vil spille med, og brann opp enten bilderedigerer. Lagre en alternativ kopi av bildet slik at du kan gå tilbake når som helst du trenger.

Lag et nytt lag og fyll det med en blek gul farge, og sett deretter lagets blandingstilstand for å multiplisere.

Du kan bruke en farge som ligner på denne RGB-oppskriften, hvis du foretrekker det. RGB-oppskrift på 250, 220, 175 og hex #fadcaf vil både gjenskape en lignende farge i begge programmer.

(Forfatterens notat: Endring av denne fargen kan definitivt påvirke ditt endelige resultat - så eksperimenter med det!)

Hopp tilbake til din bakgrunnslag. Vi skal gjøre tre hurtige tilpasninger til bakgrunnen. Først juster du den sentrale glidebryteren, flytt den over mot venstre side av histogrammet. Du bør justere i alle tre kanalene i RGB.

For å åpne nivåer, trykk Ctrl + L i Photoshop, eller naviger til Farger> Nivåer i GIMP.

Deretter endrer du nivåer for å jobbe i "Green" -kanalen, og juster utgangsnivåene ved å flytte dem nærmere på høyre side av skjermen. Vær sikker på å gjøre dette i Grønn kanal, og ikke noen annen, eller RGB-kanalen.

Endre nivåene dine for å justere "Blå" -kanalen, og dramatisk juster utgangsnivåer-glideren. Når du har gjort alle tre av disse, kan du trykke på OK.

Med bare de få trinnene kan et bilde bli dramatisk omformet. Du kan alltid gå videre, men dette er et fint vintageutseende i seg selv.

Vintagefotoeffekter forsøker noen ganger å ødelegge detaljer, for eksempel de flattede svarte og høydepunktene for å simulere dårlige utskrifter eller eldre fotopapirer. Ytterligere justeringer av nivåer kan legge til denne effekten, men er ikke nødvendig.

Manuelt lage "Lord Kelvin" -effekten

La oss gjøre en av Instagram-effektene, denne gangen en som ligner "Lord Kelvin." Start med et annet bilde, og denne gangen skal vi gjøre noen justeringer av kurvene. Hvis du ikke er kjent med kurververktøyet, kan du lese om hvordan de kan hjelpe deg med å justere kontrast som et proff. Husk å lagre en alternativ kopi av bildet ditt før du begynner å jobbe!

Åpne kurver i Photoshop ved å trykke Ctrl + M. I GIMP, Naviger til Farger> Kurver.

Vi skal justere kurvene til hver kanal separat. For den røde kanalen lager du en kurve som ligner denne. Legg merke til at venstrepunktet er hevet opp fra bunnen av kurvboksen.

La oss nå justere den grønne kanalen. Igjen, løft venstrepunktet, kurv linjen litt med midtpunktet som er vist ovenfor, og senk høyrepunktet og ta det inn, slik at linjeplattformene til høyre.

Endelig juster den blå chanelen. Det er bisarrt og radikalt i forhold til de to siste kanaljusteringene. Løft venstre vinkel opp ganske høyt, og slipp det høyeste punktet innover og nedover som vist. Deretter bøyer du linjen litt nedover, og trykker på OK.

(Forfatterens notat: Du kan bruke hvilke verdier du vil ha for noen av disse tre justeringene. Dette er verdier som ligner de som Daniel Box bruker til å kopiere Instagram, men det er ingen enkel måte å lage en vintage effekt på. Endre det etter eget ønske og lag en gal vintage effekt av din egen, hvis du vil!)

Du kan opprette flere subtile endringer i nivåer eller kurver for å finjustere bildet ditt etter eget ønske. Begge verktøyene er like nyttige, men gir deg kontroll over subtilt forskjellige deler av bildet. Spill med dem begge, og opprett den effekten som fungerer best for deg.


Har du spørsmål eller kommentarer angående grafikk, bilder, filtyper eller photoshop? Send dine spørsmål til [email protected], og de kan være omtalt i en fremtidig How-To Geek Graphics-artikkel.

Image Credits: Venner av Alireza Teimoury, tilgjengelig under Creative Commons. Kinesisk nyttår av Brian Yap (葉), tilgjengelig under Creative Commons.

Link
Plus
Send
Send
Pin