Skip to main content

Slik bruker du Event Viewer for å finne datamaskinens oppstartstid

Slik bruker du Event Viewer for å finne datamaskinens oppstartstid

Geoffrey Carr

Alle som eide en PC har hatt å takle den eventuelle systemstartdempingen. Slik bruker du Event Viewer til å spore nøyaktig hvor lenge systemet tar for å starte opp og slå av.

Event Viewer i Windows 7 gir oss en enkel måte å spore eventuelle feil eller advarselmeldinger på. Det du kanskje ikke vet er at alle hendelser i Windows blir logget inn i hendelsesviseren. Hvis du vet det rette stedet å se, kan du til og med finne oppstart og avstengningsinformasjon.

Finne oppstartstiden

Å åpne hendelsesvisertypen "hendelsesviseren" i Windows Start-menys søkeboksen og trykk enter.

Etter at Event Viewer har åpnet, vil du bli møtt med en oversikt over hva som skjer i systemet ditt.

Siden vi allerede vet hva vi leter etter, kan du bore inn i Programmer og Tjenester logger på venstre side. Så bor i Microsoft-delen, etterfulgt av Windows.

Nå ser vi etter en mappe som heter Diagnostics-Performance, denne mappen inneholder en logg som heter Operational. Klikk på denne loggen for å åpne den.

På høyre side klikker du på filteralternativet som vist under.

For å gjøre det lettere, gir Microsoft hver hendelse en hendelse-ID, med disse kan du filtrere hendelsesloggene for å komme til informasjonen enda raskere. Du bør krysse advarselsboksen og angi en hendelse-ID på 100, den skal se akkurat som bildet nedenfor. Når skjermen din ser ut, klikker du OK.

Filteret vil sortere gjennom loggen og bare hente hendelser som har en Hendelses-ID på 100. Klikk på toppteksten i kolonnen Dato og klokkeslett for å sortere loggen i stigende rekkefølge.

For å få den nyeste oppstartstiden, bla til bunnen av listen, og dobbeltklikk på advarselsmeldingen for å åpne den. Oppstartstiden vil bli vist i millisekunder, slik at du får det i løpet av sekunder, bør du dele det med 1000

I bildet ovenfor er oppstartstiden min 38889 millisekunder, for å få det i sekunder må du dele det med 1000, så 38889/1000 = 38.89 sekunder.

Finne din avslutningstid

For å finne nedleggelsestiden er alt som kreves, å bruke et filter med forskjellige kriterier. I likhet med oppstartstiden har avslutningsarrangementet også en hendelse-ID, for å finne avslutningsarrangementer, bør du angi en hendelse-ID på 200 samt krysse advarselsboksen.

Klikk på overskriften i kolonnen Dato og klokkeslett for å sortere loggen i stigende rekkefølge.

For å få den siste nedleggingen, bla til bunnen av listen og dobbeltklikk på advarselsmeldingen for å åpne den. Avbruddstiden vil bli vist i millisekunder, slik at du får det i sekunder, bør du dele det med 1000

I bildet ovenfor er oppstartstiden min 21374 millisekunder, for å få det om sekunder må du dele det med 1000, så 21374/1000 = 21,37 sekunder.

** Merk at du bare vil kunne se et referanse i hendelsesloggen hvis du har installert noen programmer på PCen.

Link
Plus
Send
Send
Pin