Skip to main content

Hvordan Spot en falsk Facebook-side

Hvordan Spot en falsk Facebook-side

Geoffrey Carr

Det er mange falske Facebook-sider der ute. I beste fall spilder de tiden og prøver kanskje å selge noen annonser. I verste fall prøver de å svindle penger og personlig informasjon fra deg. Slik ser du dem.

Falske Facebook-sider er et stort problem. Bare denne måneden viste det sig at den største Black Lives Matter Facebook-siden faktisk ble drevet av en hvit fyr i Australia som heter Ian som kjøper og selger domenenavn - og åpenbart Facebook-sider - som en hobby. Det er millioner flere der ute som gjør alt fra å lage svindelkonkurranser for å imitere legitime mediaorganisasjoner, så la oss ta en titt på noen av måtene du kan finne ut om en side du ser på, er falsk.

Se for å se om en side er bekreftet

Facebook-sider av offentlige figurer, mediebedrifter og merker kan bli bekreftet, noe som betyr at Facebook har bekreftet at siden representerer hvem det hevder. Nesten hver legitim side tar deg tid og krefter for å gjøre det. For eksempel er den virkelige Southwest Airlines Facebook-siden bekreftet. Du kan se det ved det blå krysset ved siden av sidenavnet.

På den annen side er de falske sørvestsiden ikke bekreftet. De har ikke en blå kryss.

Verifisering er ikke en perfekt test, men det er fortsatt en ganske god en. De fleste store merkevarer og medieorganisasjoner er verifisert. Problemet er at bare store merkevarer og mediebedrifter kan få verifisert; mindre merker er ikke kvalifisert. Facebook kan også gjøre feil hvis noen sender inn en forespørsel med de riktige dokumentene (ekte eller falsk). De bekreftet How-To Geeek, et varemerke som krenker knockoff av nettstedet vårt, og vi måtte sende inn en klage for å få det tatt ned.

Sjekk navnet nære

Facebook er ganske rask til å knuse sider som bryter med varemerker. Dette betyr at svindel Facebook-sider må bruke en løsning hvis de ønsker å være online. Denne falske Southwest Airlines-siden er et tekstbokseksempel.

Hvis du ser på navnet, vil du legge merke til to ting:

  • Det er stavet "South West" i stedet for "Southwest."
  • Det er en "." På slutten av Airlines.

Disse to triksene er utrolig vanlige med Facebook-sider som prøver å etterligne legitime merker. Ved forsettlig og subtilt feilstaving av navnet eller legge til en periode på slutten, kan de unngå Facebooks filtre mens de lurer tilfeldige personer som ikke ser for tett ut.

Det er det samme med How-To Geeek-siden. Hvis du ikke så for nær, ville du sannsynligvis ikke ha lagt merke til det ekstra "e" i navnet.

Se på oppføringenskategori for siden

Et annet sted hvor falske Facebook-sider ofte viser sine sanne farger, er i sidekategorien notering. Enkelte kategorier krever at personen stiller opp siden for å levere mange ekte informasjonstegnede adresser og telefonnumre som enkelt kan kontrolleres. Fake sider vil ikke ha denne informasjonen til å sende inn.

Den virkelige Southwest Airlines-siden er oppført som reisebyrå. Noe som flyselskap eller reiseselskap ville heller ikke ha vært mistenksom. De falske sidene er imidlertid begge oppført som fellesskap (som synes å være en gå til kategori for falske Facebook-sider).

Hvis kategorien på en Facebook-side ikke samsvarer med hva du synes det burde være, så er det en god sjanse at siden er en falsk.

Sjekk hvilken type innhold siden legger inn

Den største giveaway at en side er falsk, er ikke navnet sitt, eller om den er verifisert eller ej. Det er typen innhold det innlegger. Den virkelige Southwest Airlines-sideinnlegget føles gode nyhetshistorier om deres ansatte.

Den falske skriver om konkurranser som virker for gode til å være sanne. Det er nesten sikkert en svindel som er utformet for å høste dine personlige data.

På samme måte, hvis en falsk Facebook-side utgir en nyhetsorganisasjon eller en politisk gruppe, vil de sannsynligvis legge inn videoer som er for nøyaktig justert med et bestemt synspunkt eller motvirke de synspunkter organisasjonen normalt uttrykker. Det er lett å lage falske nyhetsrapporter som ser autentiske ut, og Facebook-sider gjør det for øyeblikket i strid med en tvilsom folkeavstemning i Irland.

Vær mistanke om Sider ber om donasjoner

Mange falske Facebook-sider kommer også opp som svar på store kriser eller politiske hendelser. Den falske Black Lives Matter-siden samlet inn mer enn $ 100 000 i donasjoner. Det er mange penger folk trodde de ga til en årsak de støttet som faktisk endte opp på en australsk bankkonto.

Mens det er legitime Facebook-sider der ute som krever donasjoner, må du være ekstra forsiktig med å verifisere at de er som de hevder å være før du donerer. Hvis du vil gi til en bestemt organisasjon eller årsak, er du langt bedre med å gjøre det gjennom deres offisielle nettside i stedet for gjennom Facebook. Det er mye lettere å feire en Facebook-side enn et legitimt nettsted.


Facebook har et stort falskt sideproblem. Det er mye lettere for folk å lage falske sider enn det er for Facebook å polere dem. Forhåpentligvis har du nå en bedre ide om hvordan en falsk Facebook-side ser ut.

Link
Plus
Send
Send
Pin