Skip to main content

Maskinvareoppgradering: Slik installerer du en ny harddisk, Pt 1

Maskinvareoppgradering: Slik installerer du en ny harddisk, Pt 1

Geoffrey Carr

Det er lavkonjunktursøkonomi 101-du kan ikke alltid ha råd til å skille ut for en helt ny PC! HTG er her for å hjelpe deg med å reparere og oppgradere deler som er i desperat behov. Dagens emne: Hvordan oppgradere harddisken din.

I denne første av en ny serie med "Hardware Upgrade" -poster, dekker vi grunnleggende om å kjøpe nye stasjoner, sikkerhetskopiere gamle systemdisker og åpne PCen for å bytte ut stasjoner. Det er veldig geeky moro, og det kan hjelpe deg med å sette av et nytt PC-kjøp for bare litt lenger. Sjekk det ut!

Hva du trenger

Installere en harddisk er en ganske enkel, men skremmende affære. Her er nedgangen på hva du trenger for å oppgradere lagringsplassen din.

Phillips Head Skrutrekker: Det viktigste verktøyet i en PC-geeks verktøykasse, en vanlig Phillips-skrutrekker. Nesten alle skruene du kommer til å løpe inn, kommer til å bli Phillips-hode.

Mens forfatteren din aldri har hatt noen problemer med magnetiserte skrutrekkere, vurderer vi å jobbe med harddisker i dag, er de nok ikke de beste ideene. Finn deg en vanlig, ikke-magnetisert skrutrekker bare for å være på den sikre siden.

En "Tower" Style PC: Dessverre, vi kommer ikke til å snakke om hvordan du installerer en harddisk på en bærbar PC i dag. En dag!

Forhåpentligvis din PC er i rimelig form og er ikke utrolig gammel, og du vet, runs. Hvis harddisken din er død, kan du følge disse instruksjonene for å installere en ny, men å ha en funksjonell harddisk med et løpende OS kan spare deg for mye tid og hjertesorg.

En skinnende ny harddisk: Avhengig av hvor gammel PCen din er, kan du installere en skinnende gammel harddisk.

Det er to grunnleggende typer stasjoner vi vil være om oss selv med i dag: SATA og IDE. Flere detaljer om dem senere, samt noen retningslinjer for å kjøpe en stasjon.

Du skal trenge en formfaktor på 3,5 tommer. En hvilken som helst annen størrelse vil sannsynligvis ikke passe i ditt tilfelle.

En USB HDD-kabinett: Valgfritt, men veldig veldig nyttig hvis du har tenkt å sikkerhetskopiere din eksisterende stasjon. Mer om dette senere.

USB HDD-kabinett

Hvordan kobler stasjonen din til: IDE eller SATA?

De fleste standard interne harddisker har a formfaktor på 3,5 tommer, og kom inn i en av to store tilkoblingsstiler. Hverken er nyskapende ny, så de fleste PCer du oppgraderer, burde ha evnen til den ene eller den andre. På bildet over er den venstre kabelen en SATA-kabel, som er en nyere standard, og lettere å jobbe med. Den eldre forbindelsen kalles IDE, og stasjonene kalles noen ganger PATA. Mens det ikke er noe galt med IDE-harddisker, vil du sjekke om du har kapasitet til å bruke SATA før du kjøper en IDE-stasjon.

Ikke alle PCer vil ha tilkoblingene for å lese en SATA-stasjon. Hvis maskinen din er eldre, kan du ønske å åpne opp saken først, og se om moderkortet ditt har tilkoblinger for SATA. I de fleste situasjoner skal du velge SATA, fordi oppsettet er lettere og overføringshastigheten er raskere enn IDE.

De røde kontaktene som de til venstre kobler seg til SATA-kabler. Du kan til og med se starten på "SATA" bak høyre side av kontakten. De fleste hovedkort (det er ikke veldig gammelt) burde støtte det. Hvis du ikke ser disse kontaktene, må du bruke IDE-kontaktene, som de på bildet til høyre.

Det er selvsagt mange andre måter å koble harddisker til en PC. For i dag, og for enkelhets skyld, holder vi med det som mest sannsynlig er innenfor de fleste PC-tilfeller.

Kjøper en ny harddisk

Når du kjøper en stasjon, kjøper du basert på flere forskjellige faktorer. Den første er vanligvis "kan systemet håndtere det?"

Eldre systemer har kjørekapasitetsgrenser og vil streve for å gjenkjenne store disker. Systems eldre enn 1998 vil være begrenset til 8,4 GB, mens systemer eldre enn 2002 Kan ha en harddiskkapasitetsgrense på 137 GB pålagt av hovedkortets BIOS. Du trenger en PC som støtter 48 Bit LBA (Logical Block Address), i det minste av OS, om ikke BIOS også. Hvis maskinen din kjører XP med Service Pack 1, Windows Vista eller Windows 7, maskinen støtter sannsynligvis disse store stasjonene over 137 GB, og du burde ikke bekymre deg for dette. Hvis du kjører Windows 98, eller noe like gammel, har du sannsynligvis noen problemer med denne oppgraderingen, kanskje mer enn det er verdt.

Når du har bestemt størrelsesdisken, kan PCen din støtte, og finne ut hva slags stasjoner du kan koble til hovedkortet ditt (IDE eller SATA), du kan begynne å svare på de andre store spørsmålene som går inn i å kjøpe en stasjon. Her er en kort liste over de tre hovedkriteriene du bør gå over, før du skal skille ut dine hardt opptjente penger for en stasjon.

  • Kapasitet (Størrelse, målt i MB, GB og TB)
  • Ytelse (Diskleshastighet, målt i RPM)
  • Pris (Hva passer ditt budsjett?)

Det er mange andre faktorer som går inn på å kjøpe en kjøretur, selv om disse er de største. Hvis du kan bestemme hvilken type stasjon din PC kan håndtere, kan du velge en stasjon basert på disse kriteriene.Du kan kanskje få en høykapasitetsdrift (1TB +) for veldig billig, men du vil sannsynligvis ofre ytelse, og ende opp med en langsom kjøring. Høyytelsesdrivere er ofte dyre, uansett kapasitet, men kan være verdt det hvis du bytter ut systemdisken din.

Når du er fornøyd med ditt HDD-kjøp, er du klar for de neste trinnene.

Sikkerhetskopiere den gamle stasjonen

Før du åpner PCen og begynner å rive ut maskinvare, kan det hende at du må lage en kopi av disken du planlegger å fjerne. Dette er hvor nevnte (se ovenfor, i verktøy) harddisk kabinett kan komme til nytte. Det finnes flere måter å lage en perfekt, oppstartbar kopi av systemdisken din, som PING, DriveImage XML og FOG Project, samt Clonezilla, som vi dekket i en omfattende harddiskbesparende brukerveiledning.

Hvis du bare legger til en ekstra stasjon for lagring, trenger du ikke å sikkerhetskopiere systemdisken. Men mange av dere vil kanskje erstatte den med en nyere, større og raskere stasjon og Hold OS og filer intakt. Hvis det er tilfelle, sjekk ut noen av de mange bildeprogrammene som er oppført ovenfor, eller les vår veiledning om kloning av disken din.

  • Slik sikkerhetskopierer du og gjenoppretter en død eller døende disk med Clonezilla

Oppgradering av en systemdisk: Fjerning av den gamle disken

Med din prep ute av veien, er du endelig klar til å begynne å rive ut maskinvaren. Et par advarsler-fjerning av maskinvare fra en PC er gjort på egen risiko og i fare for din egen maskinvare, så gjør det bare hvis du er forberedt på å lære noen potensielt dyre leksjoner!

Trinn 1 fjerner alltid disse skruene som holder på salsidene. Legg merke til hvordan PCen også er koblet fra, og sørg for at din er også.

Hvis sidene av saken din ikke kommer ut av måten de røde pilene styrer, vil du sannsynligvis finne flere skruer som holder dem på plass. Dobbeltkryss og prøv dem igjen. Hvis dette ikke virker, kan saken din bygges annerledes. Se for å se hvilke fanger eller utgivelser som kan holde sidene på plass.

Hvis du ikke er kjent med PC-enes innvendinger, er det en oversikt over de delene vi skal jobbe med i dag, og delene vi trenger for å unngå. Legg merke til at den optiske stasjonen og harddisken er på omtrent samme sted, og kan til og med være koblet til de samme kablene. Pass på at du fjerner den rette!

Fjern kablene fra den gamle harddisken som vist. Du må fjerne to kabler fra hver disk-en for strøm, og en for data. Kablene over er IDE datakabler, desto vanskeligere av de to å fjerne. SATA-kablene er ganske enkelt å fjerne fra en stasjon, mens IDE-kablene er brede og stramt plassert på en stor rad stifter. Du kan slite deg når du fjerner dem - vær fast, men vær forsiktig så du ikke vri på pinnene, bryter noen del av kabelen, eller tapper hardt på noen del som er koblet til hovedkortet.

Det er typisk fire skruer som holder en harddisk på plass. Se etter dette buret foran på PC-kabinettet og løsne skruene som vist.

Den motsatte siden av PC-kabinettet bør også ha skruer som holder stasjonene på plass. Du må fjerne dem fra hullet som er illustrert her for å få stasjonen ut.

Avhengig av hvor tett innsiden av saken din er, må du kanskje fjerne annen maskinvare. I dette tilfellet vil den enkleste delen å fjerne være strømforsyningen, vist øverst til venstre, i stedet for prosessorvifte og heatsink, vist nederst til venstre. Trekk stasjonen ut som vist, og du vil være klar til å koble til den nye stasjonen. Du kan forvente å installere den nye stasjonen på samme måte som du fjernet denne, men bakover - men for mer detaljerte anvisninger og løsninger på vanlige problemer, sjekk tilbake neste mandag for del 2.

Neste: Koble til og feilsøke den nye stasjonen

Installere en ny harddisk kan bli komplisert hvis noe går galt, og vi kommer allerede inn i tl; dr territorium. Sjekk tilbake neste uke når vi dekker vanlige problemer med å installere nye harddisker, hvordan du får systemet til å gjenkjenne den nye disken og noen tips for nye installasjoner av et operativsystem.


Bildekreditter: Transplantasjon av Grant Hutchinson, tilgjengelig under Creative Commons. IDE-porter og IDE-kabler Bilde i offentlig domene. SATA kabler og havner av Berkut, tilgjengelig under GNU Free License. Alle andre bilder opphavsretten til forfatteren.

Link
Plus
Send
Send
Pin