Skip to main content

En nybegynners guide til Ventrilo, VoIP-programmet for spillere

En nybegynners guide til Ventrilo, VoIP-programmet for spillere

Geoffrey Carr

Hvis du har brukt mye tid på å spille multiplayer PC-spill på nettet, har du sikkert sett Ventrilo. Det er en av de mest populære VoIP-appene blant PC-spillere, men brukergrensesnittet er fiendtlig mot nybegynnere.

Fikk en Ventrilo-server til å koble til? Vi vil vise deg hvordan du kommer i gang og lette deg i Ventrilos arcane-grensesnitt.

Ventrilo-grensesnittet

Etter å ha lastet ned og installert Ventrilo, brann det opp og du vil se Ventrilo brukergrensesnitt.

Den har noen fordeler - den lille størrelsen gjør det enkelt å overlappe spill uten å ta opp mye skjerm fast eiendom, men grensesnittet er ganske forbløffende hvis du ikke er kjent med det. Klikk på rullegardinlistene Brukernavn eller Server, og du vil bare se tomme lister.

Opprette et brukernavn

Du må opprette et brukernavn før du kobler til en server. Klikk på pilknappen til høyre for brukernavnet-boksen for å åpne brukeroppsettvinduet.

Klikk på Ny knappen og oppgi et brukernavn. Alle på Ventrilo-serverne du kobler til, vil se dette brukernavnet, så velg noe særegent.

De andre boksene her er ikke veldig viktige; gjerne ignorere dem. Du kan også opprette flere brukernavn og bytte mellom dem ved hjelp av brukernavnet-boksen i hovedvinduet, hvis du vil. Hvis du gjør det, vil hvert brukernavn ha sine egne serverinnstillinger.

Koble til en server

Nå som du har et brukernavn, trenger du en Ventrilo-server for å koble til. Dine medspillere har sannsynligvis sin egen server de bruker; bare be om detaljer. Igjen, klikk på den lille pilen for å komme i gang.

Klikk på Ny knappen, og du vil bli bedt om å navngi serveren. Navnet du oppgir her, vises bare på din egen datamaskin; nevne det noe minneverdig.

De tre viktige alternativene er serverens vertsnavn (eller numerisk IP-adresse), portnummer og passord. Hvis du ikke kjenner en serverport, holder du standard. De fleste servere krever passord, men du kan la denne boksen være tom hvis serveren ikke krever en. Du kan også legge til flere servere herfra og velge mellom dem ved hjelp av rullegardinmenyen Server i hovedvinduet.

Ventrilo sjekker serveren etter at du har lagt den til og lar deg vite om den er tilgjengelig. Klikk på Koble til for å bli med på serveren.

Vil du ha din egen Ventrilo-server? Ventrilo-servere leies vanligvis fra tredjeparts hostingleverandører, men du kan laste ned Ventrilo-serverprogramvaren gratis og være vert for en server selv.

kanaler

Logg inn og du vil være i hovedserverlobbyen (med mindre du angav en standardkanal i serverens konfigurasjonsvindu). Folk må være i samme kanal for å snakke med hverandre. Se den lille gule høyttaleren, i motsetning til en rød? Det betyr at noen snakker, men du kan ikke høre dem.

Dobbeltklikk på en kanal for å bli med den, og du vil kunne høre at folk snakker i den. Du kan også snakke i det selv.

Hvordan snakke

Ventrilo bruker som standard en push-to-talk-tast. Trykk og snakk gjør det mulig for mange å være i samme kanal samtidig. Folk presser bare på tasten når de vil snakke, slik at du ikke alltid hører bakgrunnsstøy fra alle i kanalen.

Klikk på Oppsett-knappen for å konfigurere push-to-talk-knappen og mikrofoninnstillingene.

Klikk på hurtigtast-boksen, og trykk på en tastekombinasjon for å bruke den tastekombinasjonen som trykknappstasten. Du må holde tastekombinasjonen nede når du vil snakke.

Du kan teste mikrofonoppsettet ditt ved å klikke på Monitor-knappen. Se disse tallene? Hvis de endrer seg mens du snakker, hører Ventrilo deg riktig. Ventrilo skal oppdage innmatingsenheten automatisk, men du kan bruke rullegardinmenyen Input Device for å velge den hvis det er et problem.

Deling av webadresser

Du bør være klar til å begynne å bruke Ventrilo som en proff, men det er en ting du bør vite. Folk bruker ofte kommentarknappen til å dele internettadresser, men det er ikke tydelig hvordan man får tilgang til dem.

Hvis du vil besøke en adresse som noen deler, bare høyreklikk navnet sitt, pek på Diverse og velg alternativet Kopier kommentarsadresse. Dette setter nettadressen i utklippstavlen din; Bare lim det inn i nettleserens adresselinje for å besøke nettsiden.


Ta gjerne utforskningen av Ventrilo selv når du er kjent med det grunnleggende. Du kan få tilgang til mange andre alternativer ved å høyreklikke i Ventrilo-vinduet eller høyreklikke på en bruker. Enten du vil dempe en bruker, spille inn en samtale, bruke en equalizer eller bruke lydeffekter til en bestemt bruker, er det et alternativ for det.

Link
Plus
Send
Send
Pin