Skip to main content

Hvordan Android Ps Gesture Navigation fungerer

Hvordan Android Ps Gesture Navigation fungerer

Geoffrey Carr

Med beta-utgivelsen av Android P, gjør Google tilgjengelig et nytt navigasjonssystem: Gestures. Dette erstatter Back-Home-Recents navigasjonssystemet som Android har brukt i mange år med raske swipes og lysbilder.

Jeg har brukt P-beta-bygningen med bevegelser aktivert på min Pixel 2 siden den ble utgitt hos Google I / O, så jeg har hatt litt tid til å bli akklimatisert. Tidlige inntrykk kommer ut som noe av en blandet bag, det er en god start, men det er fortsatt arbeid å gjøre.

Gester var lettere å få justert til enn jeg forventet, så overgangen var rask. Noen av bevegelsene er også raskere enn deres knapper på knapper, noe som er fint.

På den andre siden av den mynten er noen av disse bevegelsene faktiskmye vanskeligere enn å bare bruke knappene som å åpne apper i delt skjerm, for eksempel. Med knapper, du bare lenge trykker på Nylig, og deretter velger du appene dine. Det er lett. Med Gestures må du åpne Nylig-menyen, trykke lenge på ikonet for appen, velg "delt skjerm", og velg deretter din andre app. Det er ikke intuitivt i det hele tatt, og tar omtrent fem ganger lengre enn før.

Men jeg gir deg en oversikt over hvordan du bruker bevegelser og hvordan de er forskjellige, så jeg kommer foran meg selv.

La oss ta en nærmere titt på disse bevegelsene, hvordan de jobber for øyeblikket, og hva vi håper endrer før den offisielle utgivelsen av Android P.

Merk: Gestene er fremdeles tydelig i beta og er uferdige. Dette er ikke noe mer enn en tidlig titt på hva Google har matlaging. Ting kan (og veldig bra kanskje) endres før gestusnavigering blir vanlig på Android.

Slik aktiverer du Gesture Navigation

Første ting først, la oss snakke om hvordan du slår på dette. For å komme i gang, gå videre og gi varselbaren et par tauer for å vise den fulle hurtiginnstillingsmenyen. Trykk på tannhjulikonet for å hoppe inn i Innstillinger-menyen.

I Innstillinger ruller du helt ned og klikker på "System" -menyen. Derfra, trykk på "Gestures" alternativet.

Trykk på "Swipe up on Home button" og velg deretter.

Boom-gesture navigasjon er nå på. Med det, er det hva du kan forvente.

Gesturnavigasjon: For bedre eller for verre

Det første du får merke til er at knappene Back and Recents begge er borte så snart du går tilbake til startskjermen. Dette er et lite slag i begynnelsen, men ikke så fort - så snart en app treffer forgrunnen, kommer tilbake-knappen igjen.

Men dette er også der den første ulempen / irritasjonen dukker opp: for å åpne Nyhetsmenyen må du sveipe opp på Hjem-knappen. Så for å åpne app-skuffen må du sveipe opp en gang, noe som gjør denne bevegelsen tregere enn i tidligere versjoner av Android, der du bare trengte å trykke på skuffikonet eller sveipe opp for å få tilgang til appene dine.

Når det er sagt, derer En fordel her: Du kan enkelt få tilgang til app skuffen fra nesten hvor som helst med bare et par swipes. Så det er en win-lose-type scenario-det er raskere fra apper, men tregere fra startskjermbildet. C'est la vie.

En ting som er veldig hyggelig om den nye oppdateringsmenyen, er imidlertid at den gir rask rask tilgang til fem av de mest brukte appene dine. Det er en app-dock på Nyhets-menyen, men i stedet for å kunne tilpasses, er det bare fem apper du har brukt ofte og nylig. Dette gjør flere oppgaver mellom flere apperbelysningrask. Det er solidt.

Ellers, hvis du bare bytter mellom to apper - noe du pleide å kunne gjøre ved å dobbeltklikke på knappen Nylig - du vil bare raskt skyve hjemknappen til høyre.

Så hvis du ikke allerede har lagt merke til, i sin nåværende tilstand er gest "navigering" egentlig bare en erstatning for Nyhetsmenyen. Hjem-knappen er fortsatt tilstede, og tilbakeknappen er fortsatt tilstede når en app er i forgrunnen. Så for øyeblikket erstatter dette bare knappen Nylig.

Men det er også det største problemet akkurat nå. Som jeg påpekte tidligere, dettehelt bryter kontrollpanelene på skjermbildet ved å legge til flere trinn som ikke burde være der. Det er et problem som Google må adressere før dette treffer førsteklasses tid, så forhåpentligvis er det noe som allerede er i arbeidene.

Den nye måten å få tilgang til skjermbildet.


I sin nåværende konfigurasjon er Android Ps Gesture-navigasjon ... interessant. Det er lett å bli vant til, men føles uferdig - fordi deter. Til slutt ønsker jeg å se en sveipe-venstre-til-tilbakebetaling ta stedet for tilbakeknappen, samt en mer intuitiv (og enklere) måte å komme til skjermbildet på.

Alt som er sagt, tror jeg dette er et skritt i riktig retning.

Link
Plus
Send
Send
Pin