Skip to main content

Slik synkroniserer du nettleserdata med Firefox-synkronisering

Slik synkroniserer du nettleserdata med Firefox-synkronisering

Geoffrey Carr

Firefox Synkronisering gir deg tilgang til dine åpne faner, bokmerker, historie, passord og preferanser overalt, uansett om du bruker en bærbar PC, skrivebord eller smarttelefon. Firefox Sync fungerer også som en sikkerhetskopi for nettleserdataene dine.

Firefox Syncs lokale kryptering holder dine synkroniserte data private, men kompliserer oppsettprosessen. Sette opp synkronisering handler ikke bare om å logge inn med det samme passordet overalt.

Aktiver synkronisering

Start med å velge "Konfigurer synkronisering"I Firefox-menyen. Du kan også åpne Firefox-alternativer-vinduet, klikke over til synkroniseringsruten og klikke på "Konfigurer Firefox-synkronisering"Lenke.

Hvis du er en ny bruker, må du opprette en Firefox-synkroniseringskonto.

Et interessant alternativ du finner her er servervalgsruten - organisasjoner kan konfigurere sine egne Firefox Sync-servere i stedet for å bruke Mozillas.

Firefox vil kryptere nettleserdataene dine og lagre den på Firefox Sync-serverne. Ingen kan se dataene dine uten å vite nøkkelen din.

Synkroniseringsalternativer

Tilpass datatypene Firefox synkroniserer ved å klikke på Synkroniseringsalternativer knappen mens du konfigurerer Synkronisering, eller åpner Firefox-vinduet og klikker over til Synkroniser-panelet. Herfra kan du også sette et navn for å identifisere datamaskinen.

Legge til en enhet

Legg til en annen enhet ved å velge "Sett opp synkronisering " i sin Firefox-meny og klikk på "Jeg har en konto. "Du vil se en kode.

Gå tilbake til din første enhet, åpne Firefox-alternativvinduet, klikk over til synkroniseringsruten og velg "Pair a Device.”

Du blir bedt om å skrive inn koden fra den andre enheten.

Når du har det, blir de to enhetene paret.

Firefox på smarttelefonen

Bruk Firefox Mobile for Android eller Firefox Home for iPhone for å få tilgang til bokmerkene dine, åpne faner og andre synkroniserte data på farten.

Trykk på "Pair a Device"Lenke på startskjermen og skriv inn koden den gir en av dine sammenkoblede datamaskiner.

Når det er paret, kan du trykke på "Faner fra dine andre datamaskiner"Alternativet for å se åpne faner, bokmerker og historikkoppføringer.

Synkroniser gjenopprettingsnøkkel

Firefox Synkroniserer krypterer dataene dine med en lokal nøkkel, som er lagret på enhetene dine og ikke lastet opp til Firefox Sync-servere. Hvis du mister nøkkelen på alle enheter - for eksempel ved å omformatere alle sammenkoblede enheter samtidig - kan du ikke få tilgang til lagrede data uten gjenopprettingsnøkkelen. Du må klikke på "Jeg har ikke enheten med meg"Kobling etter å klikke"Jeg har en konto"I installasjonsprosessen. Hvis du mister nøkkelen din, må du tilbakestille dataene dine og miste all data som er lagret på serveren.

For å gjøre dette, vil du åpne opsjonsvinduet, klikke over til synkroniseringsruten, klikk på Administrer konto menyen og velg "Min gjenopprettingsnøkkel"Alternativet.

Lagre gjenopprettingsnøkkelen på et trygt sted, eller skriv det ut for å holde det trygt.

Feilsøking Synkronisering

Hvis du opplever problemer med synkronisering, kan du bruke alternativet Tilbakestill synkronisering i Administrer konto-menyen.

Bruk alternativene her til å erstatte dataene på serveren med data fra bestemte datamaskiner. Du kan også endre gjenopprettingsnøkkelen fra skjermbildet Min gjenopprettingsnøkkel for å slette data som er lagret på serveren.


Nå er du klar til å gå - du har Firefox-dataene dine med deg overalt. Ikke lenger gjenskaper de samme bokmerkene på alle datamaskinene dine eller sliter med å huske hvilke nettsider du leser på den andre datamaskinen.

Link
Plus
Send
Send
Pin