Skip to main content

Endre fargevalg av Kommandoprompt med Microsofts ColorTool

Endre fargevalg av Kommandoprompt med Microsofts ColorTool

Geoffrey Carr

Microsoft kom opp med en pakke med nye funksjoner med Windows 10 Fall Creators Update. Sammen med flere forbedringer sett i sin nyeste versjon av Windows, banet det også veien for enkel tilpasning av Windows Console eller Command Prompt. I sin nyeste oppdatering opprettet Microsoft et nytt fargevalg for Windows Console for å gi et moderne utseende. I dette innlegget vil vi se hvordan du kan endre Windows Console-fargevalg i Windows 10 ved hjelp av Microsofts ColorTool & last ned flere fargevalg for CMD fra Github.

Endre Windows Console fargevalg

Mens design og layout spiller en nøkkelrolle for å forbedre lesbarheten av tekst, ble standardfargeverdiene endret for lesbarheten i de nyeste høykontraktene. Mens denne funksjonen bare vises hvis du kjører en ren installasjon av Windows 10, kan du fortsatt få det nye fargevalget i ditt eksisterende Windows-system ved å bare laste ned det offisielle verktøyet som er utgitt av Microsoft. Dette verktøyet muliggjør enkel tilpasning av kommandopromptvinduet. Følgende trinn vil veilede deg for å installere de nye fargeskjemaene og tilpasse ledeteksten med det nye fargeskjemaet.

Microsofts ColorTool

Last ned open source-verktøyet fra Microsoft, kalt Color Tool fra GitHub-depotet, og hent ut innholdet i colortool .zip filen til en katalog på systemet ditt.

Type Ledeteksten i Start-menyen og høyreklikk på resultatet. Kjør CMD som administrator.

Skriv inn følgende kommando for å navigere til mappen som inneholder kjørbare filer for farger, og trykk på Enter:

Cd c: path ocolortool

Skriv inn følgende kommando for å endre gjeldende Windows-fargevalg og trykk Enter for å endre fargeskjemaet til Windows-konsollen:

colortool  scheme-name

Ordningsnavn-fargene er tilgjengelige i mappen "Ordninger" i "colortool" -mappen. I kommandoen ovenfor kan skjemanavnet være navnet på fargeskjemaet du velger.

Campbell.ini, campbell-legacy.ini, cmd-legacy.ini, deuternopia.itermcolors, OneHalfDark.itermcolors, OneHalfLight.itermcolors, solarized_dark.itermcolors and solarized_light.itermcolors are the eight color schemes available in the current release.

Høyreklikk på tittellinjen for kommandoprompt og velg Egenskaper for å åpne vinduet Egenskaper.

I Egenskaper-vinduet, klikk på OK-knappen for å bruke endringene.

Start kommandoprompten på nytt for å se resultatene.

Endre standard fargeskjema for CMD

Hvis du vil endre kommandolinjens standardfargevalg, skriver du følgende kommando og fortsetter med de tre siste trinnene som er beskrevet ovenfor.

Colortool -d scheme-name

Kjør følgende kommando for å endre både standard fargevalg og nåværende vindufargevalg. Trykk på Enter og følg igjen de tre siste trinnene som er beskrevet ovenfor:

Colortool  -b scheme-name

Når du er ferdig med alle trinnene ovenfor, har du nå den moderne Windows Console med det nye fargeskjemaet. Hvis du ønsker å komme tilbake til standard fargeinnstilling, kan du gjøre det ved å bare bruke Campbell-ordningen eller bruke kommandoen CMDcampbell ordningen å gå tilbake til standardfargen.

Last ned fargeskjemaer for kommandoprompt fra GitHub

Hva om du ikke er fornøyd med de eneste få fargevalgene som er pakket i colortool? Vi har en løsning hvis du ønsker å eksperimentere med mange andre farger. Det er et åpent prosjekt i GitHub depot kalt iTerm2 fargevalg som anbefales av Microsoft. Det tilbyr mer enn 100 fargeskjemaer.

Følg prosessen som er beskrevet nedenfor hvis du vil eksperimentere med disse fargevalgene for kommandoprompt

Gå til GitHub-depotet og last ned iTerm2-Color-Schemes og hent alle filene fra iTerm2-Color-Schemes.zip.

Åpne skjemamappen og kopier alle filene i en mappe. Deretter åpner du mappen i mappen Colourool, og limer inn filene i skjemamappen under ColorTool

Nå vil du kunne bruke farger som er tilgjengelige fra disse mange nye fargeskjemaer.

Når du bestemmer fargen for kommandoprompt, følger du trinnene ovenfor for å endre fargeskjemaene for kommandoprompt.

Relaterte innlegg:

  • Komme i gang med Github på Windows-datamaskinen
  • Komplett liste over hurtigtaster for Windows Live Writer
  • Gratis Windows Metro Style Template for Visual Basic brukere
  • Color Picker gratis programvare og online verktøy for å identifisere HTML-farge HEX, RGD, etc, koder
  • Deaktiver Endre fargeskjemaet for å forbedre ytelsesmeldingen

Link
Plus
Send
Send
Pin