Skip to main content

Slik får du tilgang til eBok-biblioteket på iPad via Dropbox

Slik får du tilgang til eBok-biblioteket på iPad via Dropbox

Geoffrey Carr

Du er en leser på farten, og du har ikke tid til en tethered synkronisering - det er ikke noe problem. I dag viser vi deg hvordan du beholder ebook-biblioteket ditt til iPad via Dropbox.

Enten du leser romaner, børster opp på dine favoritt RPG-håndbøker, eller på annen måte forbruker bøker på farten, vil denne opplæringen vise deg hvordan du kan utnytte Dropbox-kontoen din for å holde dokumentene dine på fingertipsene dine.

Hva du trenger

For denne opplæringen trenger du følgende ting:

  • En iOS-enhet (vi bruker iPad fordi den passer best for lesing med større skjerm)
  • En gratis Dropbox-konto og skrivebordet Dropbox-programmet.
  • En gratis kopi av Dropbox iOS-programmet.
  • En gratis kopi av Stanza eBook Reader og Kindle for iOS.

De gratis applikasjonene du trenger er avhengig av hva slags e-bøker du leser. Hvis du for eksempel ikke har noen MOBI formaterte ebøker, kan du hoppe over nedlasting av Kindle-appen, da Stanza vil håndtere ePub, PDF og tegneserieformater (som CBZ) helt fint. Du kan erstatte dine egne leserprogrammer i avhengig av formatene du vil lese. Det er imidlertid viktig at applikasjonen du velger støtter "eksport" -funksjonen, og vil tillate Dropbox å importere en fil til den - mer på dette senere i opplæringen.

Komme i gang med grunnleggende oppsett

Før vi går videre må du ha noen ting i orden. Først må du ha en Dropbox-konto. Hvis du ikke allerede har en, gå over til Dropbox.com og registrer deg for en. De gir en flott startet opplæring som går deg gjennom å konfigurere kontoen din og installere skrivebordsprogrammet. Mens du ikke trenger å installere skrivebordsprogrammet, slår det virkelig hele pressen bak denne uanstrengt synkroniseringsveiledningen, så vi foreslår det sterkt.

Når du har opprettet Dropbox (eller hvis du allerede har en konto og alt er klart for å gå), lage en ny mappe i roten til Dropbox-kontoen din / Bøker /. Vi videreoppdeles vår bøkermappe inn i / Bøker /, / Tegneserier /, og / Håndbøker /. Den siste er ikke så tørr som det virker, vi kopierer spillhåndbøker over til bruk under spillet. Du kan tilpasse undermappene dine etter eget ønske.

For det andre må du installere Dropbox-programmet på iPad. Ta et øyeblikk etter installasjonen for å starte appen og autorisere den til Dropbox-kontoen din ved hjelp av påloggingsinformasjonen din.

Til slutt, installer en kopi av Stanza og Kindle for iOS på iPad; de to programmene dekker et bredt spekter av formater. De av dere som fulgte med vår Slik får du tilgang til ebook-samlingen din hvor som helst i verden, har du allerede Stanza installert!

Populere Drobox Book Repository

Når du har installert grunnleggende applikasjoner, er det på tide å fylle ut Dropbox-boksamlingen din. Rund opp noen e-bøker i forskjellige formater for å dumpe inn i mappen du opprettet (eller, hvis du bruker Caliber og har en Dropbox-konto stort nok, kan du bare flytte hele biblioteket til Dropbox-mappen din). Uansett mappestruktur og tilhørende filer du inkluderer i overføringen, vil det være mappestrukturen og filene du vil se når du navigerer fra Dropbox fra iPad.

Siden verken Dropbox-programmet eller ebook-leserne vi bruker, har noen form for mekanisme for konvertering av ebook-formater, er det viktig at du kontrollerer at bøkene du ønsker å lese på iPad, er i et passende format. Tenne for iOS kan håndtere MOBI-filer. Stanza kan håndtere ePUB-, PDF-, CBR-, CBZ- og DjVu-formatbøker. Konverter bøker tilsvarende eller installer flere ebook-leserapper for å lese andre formater.

For denne opplærings arbeidsflyttestesten kopierte vi over ePUB, MOBI, PDF og CBR formaterte filer.

Åpne filene i Dropbox på iPad

Når du har filene kopiert på datamaskinen til de aktuelle katalogene, er det på tide å ta tak i iPad. Åpne Dropbox-appen og naviger til / Bøker / katalog vi opprettet tidligere i opplæringen.

Her er det viktig å understreke ett aspekt av Dropbox iOS-programmet. I motsetning til den tradisjonelle desktop Dropbox-applikasjonen, slår mobilversjonene for Dropbox ikke aktivt ut innholdet til mobilbrukeren, for å skære ned på bortkastet båndbredde og overladingskostnader. Tenk på Dropbox-mappen din som en virtuell hylle når det gjelder boksamlingen din. Du må ta boken fra hyllen for at den skal være tilgjengelig i Dropbox-cachen (avhengig av innstillingene du angir, vil Dropbox for iOS få noe sted fra 250-1000 MB data på enheten, mer enn nok for e-bøker) . Dermed når du åpner filen i Dropbox, blir den tilgjengelig for Dropbox mobil (forutsatt at du har dataforbindelse hvor du er). Når du åpner den i Dropbox og eksporterer den til leserprogrammet, blir den en permanent del av mobilboksamlingen din, og vedlikeholdes av leserprogrammet og ikke Dropbox. Hvordan spiller dette ut i praksis? La oss demonstrere.

Naviger til / Bøker / mappe og velg en bok å lese, helst en ikke-PDF, siden Dropbox kan nativt åpne det formatet. Vi skal plukke og ePUB-fil. Du får se en kort fillastingslinje og deretter vises Dropbox-logoen der dokumentet skal være med feilen "Kan ikke vise filen" under den.Det er greit, vi har et program som kan se det! Trykk på eksportikonet øverst til høyre på skjermen slik som:

Hvis du ikke ser programmet du vil bruke der, må du ikke få panikk. Hvis du har mer enn 4 potensielle eksportapplikasjoner, kan du bla opp og ned for å finne den du vil ha (når du først åpner eksportdialogboksen, finnes det en rullefelt på siden, men det forsvinner etter en liten sekund eller så). Hvis du ikke ser Stanza med en gang, blar du til du ser den.

Trykk på Stanza for å starte eksportprosessen. Grensesnittet bytter til Stanza, og du vil se importfilen din med en fremdriftsmåler. Når filen er ferdig med å importere (det tar bare noen få øyeblikk) ser du den nye boken i nedlastingsdelen av Stanza:

Trykk på boken for å åpne og nyt den som en hvilken som helst annen bok du har importert til Stanza via iTunes eller lastet ned fra det større Internett.


Det er det! Gjenta prosessen for enhver annen bok, tegneserie eller kompatibelt dokument i Dropbox-en for å importere til riktig program, for eksempel ved å bruke eksportfunksjonen til å sende MOBI-formaterte bøker til Kindle for iOS. Du kan bruke dette trikset til å sende nesten alle dokumenter som har en kompatibel leser-app til iPad eller annen iOS-enhet.

Link
Plus
Send
Send
Pin