Skip to main content

Få tilgang til stasjonære PCer på veien med TeamViewer for Android og iPhone

Få tilgang til stasjonære PCer på veien med TeamViewer for Android og iPhone

Geoffrey Carr

Med TeamViewer for Android eller iOS er eksterne skrivebordstilkoblinger til Windows, Mac eller Linux et snap. Det er gratis for ikke-kommersiell bruk og enkel å sette opp - ikke påkrevd med brannmurregler, porter eller IP-adresser som kreves.

TeamViewer er et av de eksterne tilgangsprogrammene mest favoriserte av våre lesere. Mens det er andre måter å få tilgang til skrivebord fra håndflaten, er ingen like lett å sette opp. Vi bruker Android-appen i denne artikkelen, men iOS-appen skal fungere på samme måte.

Forstår det

TeamViewer-apper er tilgjengelige i både Googles Android Market og Apples App Store.

Prøver det ut

Du kan prøve TeamViewer uten å installere noe på datamaskinen. Tast inn 12345 som TeamViewer ID (ikke noe passord kreves), og trykk Koble til partner i appen. Du kobler til TeamViewers demonstrasjons Windows-sesjon, hvor du kan få en følelse for grensesnittet.

TeamViewer Setup

TeamViewer er tilgjengelig som gratis nedlasting for Windows, Mac og Linux-skrivebord. Vi har dekket den stasjonære versjonen mer detaljert tidligere.

TeamViewer er så enkelt å installere og sette opp at du kan ha en person som trenger hjelp med datamaskinen installere den. TeamViewer kan til og med kjøres uten installasjon, hvis brukeren ikke har administratorrettigheter.

Avhengig av hvordan du vil bruke TeamViewer, kan du kjøre det manuelt eller få det alltid å kjøre i bakgrunnen. Å velge "Nei (Standard)"Hvis du vil kjøre TeamViewer manuelt, med en annen kode hver gang, eller velg"Ja"Hvis du vil at TeamViewer skal kjøre som en tjeneste, med et permanent passord.

Start TeamViewer, og du får se skrivebordets TeamViewer-ID og et tilfeldig generert passord. Koble disse inn i TeamViewer-appen på mobilenheten for å koble til.

Bruke TeamViewer

Når noen er koblet til datamaskinen din, ser du et TeamViewer-panel på skjermen. Fra panelet kan du se hvem som er tilkoblet, koble fra dem eller hindre at de styrer datamaskinen.

TeamViewer viser dine inngangsinstruksjoner når du kobler til. Instruksjonene er for det meste hva du kan forvente fra et berøringsskjermprogram - klemme for å zoome, dra fingeren over skjermen for å flytte markøren, og trykk en gang til venstre. For å dra et element, trykk det to ganger, hold nede den andre gangen og flytt fingeren. Du kan høyreklikke ved å trykke med to fingre eller trykke på det musformede ikonet nederst på skjermen.

For å skrive noe, trykk på tastaturikonet nederst på skjermen, og du vil se enhetens tastatur. TeamViewer tilbyr de vanlige modifikasjonstastene, for eksempel Ctrl, Alt og Windows-tasten øverst på skjermen.

Ikonet med forstørrelsesglass lar deg zoome inn og ut av skjermen, for å se mer på et øyeblikk eller vise et bestemt område mer detaljert.

Skiftenøkkelikonet inneholder vanlige kommandoer, for eksempel å sende et Ctrl-Alt-Delete-signal eller omstarte det eksterne skrivebordet. Gearikonet viser TeamViewer's options skjerm, som har muligheter for å kontrollere de grafiske innstillingene på fjernsystemet for å øke ytelsen.

Trykk på X-ikonet for å koble fra når du er ferdig.


Vi har også dekket med å bruke VNC- og SSH-klienter for ekstern tilgang fra Android i fortiden, samt å koble til et Windows-fjernt skrivebord fra iPhone, iPod Touch og iPad.

Foretrekker du en annen ekstern tilgangsløsning? Gi oss beskjed i kommentarene.

Link
Plus
Send
Send
Pin