Skip to main content

Slik tilpasser du enkelt Windows Explorer-kontekstmenyene med FileMenu-verktøy

Slik tilpasser du enkelt Windows Explorer-kontekstmenyene med FileMenu-verktøy

Geoffrey Carr

Vi har tidligere dekket å tilpasse Windows Utforskers kontekstmenyer ved å legge til egendefinerte snarveier og fjerne eksisterende snarveier med Registerredigering. FileMenu Tools er et brukervennlig, grafisk alternativ til disse ganske kompliserte registerhackene.

FileMenu-verktøy kan legge til nye kontekstmenyelementer og fjerne eksisterende, enten de kom med Windows eller et tredjepartsprogram. Den kommer også med en rekke nye kontekstmenyalternativer, men du kan enkelt deaktivere dem, hvis ønskelig.

Starter

Når du laster ned FileMenu Tools og installerer det, vil det prøve å installere en verktøylinje - det vil du sannsynligvis velge bort fra dette.

Som standard legger FileMenu Tools en ny undermeny med en rekke tilleggsverktøy. Hvis dette ser ut som mye rot på deg, ikke bekymre deg - du kan skjule alle standardvalgene og lage dine egne alternativer som ikke vises i en undermeny.

Etter at den er installert, start programmet Configure FileMenu Tools fra Start-menyen eller skrivebordet for å komme i gang. Du kan også velge alternativet Konfigurer FileMenu Tools i undermenyen FileMenu Tools.

Det er tre faner i FileMenu Tools-vinduet. Man lar deg administrere kontekstmenyelementene som følger med FileMenu Tools, og opprette din egen, en håndterer Send-menyen, og man styrer andre kontekstmenyelementer.

Fra hovedfanen kan du deaktivere individuelle kontekstmenyelementer som følger med FileMenu Tools, eller klikk Alternativer-menyen og deaktiver alle de medfølgende verktøyene helt.

Du kan også fjerne merket for "Vis alle kommandoene i SubMenu" alternativet for å plassere alle egendefinerte kommandoer i hovedmenyen. Dette vil bli rotete hvis du holder standard sett med alternativer, men det kan ikke være en dårlig ide hvis du bare bruker en håndfull tilpassede alternativer.

FileMenu Tools beholder alternativene gruppert, selv om du deaktiverer undermenyen.

Opprette nye menyelementer

Hvis du vil legge til et nytt kontekstmenyelement, klikker du på Legg til kommandoalternativet i sidefeltet.

Bruk alternativene i Egenskaper-panelet til å tilpasse det nye alternativet. For eksempel, la oss si at vi vil legge til et "Åpne i Firefox" -alternativ for HTML-filer. Først vil vi sette alternativet Menytekst til vårt ønskede navn - "Åpne i Firefox", i dette tilfellet.

I utvidelsesruten legger vi inn "htm, html" for å få alternativvisningen for både HTM- og HTML-filutvidelsene. Informasjonsruten nederst i Egenskaper-ruten forklarer hvert alternativ og syntaxen.

Vi vil bare at dette alternativet skal vises for filer, ikke mapper og stasjoner, så vi stiller både "Mapper" og "Stasjoner" til "Nei".

I programegenskapsseksjonen klikker vi på Programknappen og blar til filen Firefox.exe i mappen Program Files. FileMenu Tools oppdager automatisk det aktuelle ikonet, men vi kan også angi en egendefinert en med ikonet.

Etter at du har gjort denne endringen - eller annen endring - må du klikke på den grønne merketekniske "Apply Changes" -knappen på verktøylinjen for å aktivere endringene. Hvis du har gjort en feil, kan du klikke på den røde knappen "Avbryt endringer" i stedet.

Etter at vi har klikket på Apply-knappen, vises vårt nye alternativ i de aktuelle kontekstmenyene.

Du kan også opprette egendefinerte Send til menyelementer på menyen Send til-fanen.

Tilpasse snarveiene

Fra kategorien Send til meny kan du deaktivere alternativer som vises i undermenyen Send til. Hvis du for eksempel har Skype installert, men vil fjerne Skype-snarveien fra Send To-menyen, fjerner du bare Skype-alternativet.

Du kan til og med deaktivere menyelementene Send til som følger med Windows.

Fra kategorien "Kommandoer på andre applikasjoner" kan du deaktivere alternativer som andre programmer har installert - for eksempel fjerner du merket for 7-Zip-alternativet fjerner undermenyen som 7-Zip installerer.

For å deaktivere kommandoer som andre programmer har installert, må du kjøre FileMenu Tools som administrator. Høyreklikk snarveien kan velge "Kjør som administrator" for å gjøre dette. Hvis du ikke gjør det, vil du se en feilmelding når du prøver å deaktivere disse kommandoene.


Har du et annet foretrukket program for å tilpasse Windows Explorer-kontekstmenyene? Legg igjen en kommentar og gi oss beskjed om det.

Link
Plus
Send
Send
Pin