Skip to main content

Hva er RuntimeBroker.exe i Windows 10

Hva er RuntimeBroker.exe i Windows 10

Geoffrey Carr

RuntimeBroker.exe er en liten 32 KB systemfil i Windows 10/8/7 som ligger i System32-mappen. Hvis du åpner oppgavebehandling, vil du se Runtime Broker løping.

RuntimeBroker.exe i Windows 10

Filen RuntimeBroker.exe kjøres bare når du kjører en Windows Store-app. Hvis du ikke har kjørt noen apper etter at du har startet Windows 10/8-datamaskinen, kan du ikke se denne filen som kjører i Oppgavebehandling. Bare når du åpner en butikk / moderne app, vil du se RuntimeBroker.exe kjører - dette skyldes at kjøring av en hvilken som helst Windows 8/10 app utløser RuntimeBroker.exe til handling. Men selv om du lukker appen, fortsetter RuntimeBroker.exe å kjøre bakgrunnsforbruker nær null-ressurser.

Hva gjør RuntimeBroker.exe?

RuntimeBroker.exe overvåker tilgangen til Windows API og sørger for at apper ikke bryter med kjernefeltet i Windows. Den sjekker om Windows Store-appen er i gang, erklærer alle sine tillatelser for å få tilgang til ressursene dine. Dette inkluderer å informere om det har tillatelse eller ikke. Prosessen håndterer sikkerhetsstillatelse fra prosesser som sensorer, kameraer etc. På en måte hjelper det dermed med å sikre ditt privatliv når du bruker Windows Store-apper.

Er RuntimeBroker.exe et virus eller skadelig programvare?

Hvis filen RuntimeBroker.exe er plassert i mappen System32, er det en legitim Microsoft-prosess. Hvis ikke, kan det være skadelig programvare. Du kan høyreklikke filen og sjekke egenskapene, hvis du er i tvil.

RuntimeBroker.exe tar mye minne

RuntimeBroker.exe forlater normalt veldig lite fotavtrykk. I noen tilfeller kan RuntimeBroker.exe forbruke flere ressurser, men slipper ikke minne etter at arbeidet er gjort, noe som medfører hukommelselekkasje. Hvis RuntimeBroker.exe bruker høyt minne og viser høy RAM-bruk, kan det være lurt å undersøke de installerte tredjepartsappene dine. Se spesielt på tredjepartsprogrammer som du kanskje har installert etter at du har merket dette problemet - spesielt de som viser Live Tiles. Avinstaller dem etter hverandre, og start datamaskinen på nytt og sjekk deretter minnesutnyttelsen for å prøve å isolere problematisk app.

Det bør forhåpentligvis hjelpe.

Vil du vite om disse prosessene? Svchost.exe | Shellexperiencehost.exe | TrustedInstaller.exe | Spoolersv.exe.

Relaterte innlegg:

  • Løs Windows Stopp Feil eller Blå Skjerm av Død
  • Desktop Window Manager dwm.exe bruker høy CPU eller Memory
  • ShellExperienceHost.exe eller Windows Shell Experience Host i Windows 10
  • Hva er Application Frame Host-prosess på Windows PC
  • Fiks: WerMgr.exe eller WerFault.exe-programfeil i Windows 10

Link
Plus
Send
Send
Pin