Skip to main content

De beste programlanseringsprogrammene og Docks for å organisere skrivebordet

De beste programlanseringsprogrammene og Docks for å organisere skrivebordet

Geoffrey Carr

Er skrivebordet ditt så rart at du ikke kan finne noe? Er Start-menyen så lenge du må bla for å se hvilke programmer som er der? Hvis det er tilfelle, trenger du sannsynligvis en programstarter for å organisere skrivebordet ditt og gjøre livet ditt lettere.

Vi har laget en liste over mange nyttige applikasjonsstartere i forskjellige former. Du kan velge fra dock-programmer, bærbare programstartere, Start-meny og Oppgaveboks utskiftninger, og tastaturorienterte lansere.

Dock Application Launchers

Docks er grafiske programstartere som forbedrer og organiserer skrivebordet ditt. De er generelt veldig tilpassbare og uttrekkbare.

Rocketdock

RocketDock er en programstarter, eller dock, for Windows som sitter langs en kant på skrivebordet ditt. Den er modellert etter Mac OS X-verktøylinjen, og inneholder snarveier for å starte programmer og åpne filer og mapper. Du kan også utvide funksjonaliteten til dokken ved hjelp av dokletter, og utseendet på dokken kan tilpasses.

Vi har tidligere vist deg hvordan du installerer, bruker og utvider RocketDock og hvordan du gjør RocketDock bærbar.

Object

ObjectDock er en annen dock for Windows som ligner RocketDock. Den lar deg organisere snarveier, programmer og løpende oppgaver på en attraktiv, animert dock. Du kan også legge til ekstra funksjonalitet til docken din som widgets, for eksempel en værm widget, en klokke, en kalender og en batteristatus-widget. Sett opp docken din raskt ved å importere hurtigtastene og fastgjorte oppgavelinjer. Docken din kan plasseres på en hvilken som helst kant av skjermen.

Det er også en betalt versjon ($ 19,95) av ObjectDock som lar deg lage så mange dokker som du vil, og legge til faner til havnaene dine. Det gir også Aero-Peek-lignende funksjonalitet for forbedret oppgaveveksling og lar deg få tilgang til ikonene på systemstatusfeltet på dokken din.

RK Launcher

RK Launcher er et annet gratis dockingsverktøy for Windows som gir en visuelt behagelig bar på kanten av skjermen, som du enkelt kan legge til snarveier til programmer, filer og mapper. Docken kan plasseres på en hvilken som helst kant av skjermen eller i et av hjørnene. Du kan helt tilpasse utseendet med temaer og egendefinerte ikoner og legge til funksjonalitet med docklets. Det er mange funksjoner og muligheten til å minimere programmer til brygga, og gjør RK Launcher til en god oppgaveboks.

XWindows Dock

XWindows Dock er et gratis dockeprogram for Windows som emulerer verktøylinjen Mac launcher. Det er helt tilpassbart og inneholder grafiske effekter som refleksjoner, gjennomsiktighet, skygge, uskarphet osv. Nettstedet hevder at de bare bruker den nyeste teknologien, og at du får den kraftigste, stabile og raskeste docken til Windows-plattformen. Ny plugin manager gir også en ny stabelbeholder, ligner Stacks-dokkingstasjonen som er tilgjengelig for RocketDock, med fan / grid-visninger.

Sliderdock

Sliderdock er et gratis dock-program for Windows som er forskjellig fra dock-programmene vi har vist deg så langt. Den lar deg enkelt legge program snarveier, filer og mapper til hver sirkulær dokke, eller ring, ved å dra og slippe. Du kan ha flere ringer med ikoner. Rotering av museskiven i hver ring roterer ikonene som gir rask tilgang til ikonene. Du kan også bruke hurtigtaster for å få tilgang til ikonene på docken din. Sliderdock er helt tilpassbar, fra utseendet på ringene og ikonene til dokkenes oppførsel.

Circle Dock

Circle Dock er et annet gratis, sirkulært dock-program for Windows, men forskjellig fra Sliderdock. Når du aktiverer Sirkel Dock, kan den vises rett ved musemarkøren, selv om musen er på kanten av skjermen. Alle ikoner på kaien som er utenfor skjermen, kan nås ved hjelp av musens hjul eller piltastene. Du kan legge til ubegrensede mapper, snarveier, linker og ledelser på tvers av undernivåer. Bakgrunnen og ikonene på dokken din er fullt tilpassbare. Circle Dock støtter flere skjermer og virtuelle skrivebord og er bærbar. For å kjøre det, bare trekk ut filene og kjør .exe-filen.

Winstep Nexus Dock

Winstep Nexus Dock er et gratis, helt tilpassbart dockeprogram for Windows som gir levende ikonrefleksjoner blant mange andre øyeffekter. Drage-og-slipp-funksjonene til Nexus Dock gjør det enkelt å administrere programmer, filer, skrivere, etc. Bruk dra og slipp for å flytte, kopiere og omorganisere objekter på og av dokken. Slipp dokumenter på applikasjonsobjekter på dokken din for å laste dem automatisk i de aktuelle programmene. Dra elementer som Kontrollpanel og Min datamaskin til docken din ved hjelp av Nexus Dock, som støtter virtuell filsystem. Dokumenter, bilder og videofiler dratt på dockedisplayene dine som miniatyrer for enkel identifisering. Endre utseendet på ikonene på dokken din ved å dra og slippe favoritt .ico, .png eller .tif-filer på objekter på kaien. Nexus Dock kan også fungere som en oppgavelinjeutskift med muligheten til å vise minimerte, kjørende programmer og systemstatusfeltet på dokken din.

Det er en betalt (fra $ 24.95) Ultimate-versjonen av Nexus Dock, som har flere funksjoner, for eksempel flere dokker og muligheten til å gruppere snarveier i nestede sub-docks, tabbed docks og muligheten til å duplisere, slette og deaktivere og aktivere eksisterende dokker .

WinLaunch

WinLaunch er en gratis, bærbar programstarter for Windows hentet fra Mac OS X Lion.Den starter minimert og aktiveres, i utgangspunktet, ved hjelp av snarvei Shift + Tab. Når de er aktivert, er Windows-ikonene skjult og Windows-bakgrunnen sløret, og viser ikoner på lanseringen. Ikoner kan grupperes som du gjør i IOS; dra og slipp et ikon på en annen for å opprette en gruppe som kan omdøpes, som vist i det følgende bildet. Du kan også flytte og slette elementer og opprette nye mapper ved hjelp av "Jiggle-modus", som aktiveres ved å holde musen ned på et element. Legg til ikoner for lanseringen ved å trykke på "F" -tasten, og redusere lanseringen til et bevegelig vindu som du kan dra snarveier, filer eller mapper på.

MERK: WinLaunch krever Microsoft. NET Framework 4, som kan lastes ned ved hjelp av en av følgende koblinger:

  • Frittstående installatør
  • Web installatør (Internett-tilgang kreves under installasjonen)

Portable Application Launchers

Følgende er en liste over applikasjonsbraketter som er bærbare. De er nyttige for å starte bærbare applikasjoner på USB-minnepinner, eller hvis du ikke vil installere enda et program på PCen.

PortableApps.com

PortableApps.com er en svært populær, bærbar programvare løsning for Windows, slik at du kan ta din favorittprogramvare med deg på en bærbar lagringsenhet (USB-minnepinne, iPod, minnekort, bærbar harddisk, etc.), så vel som på lokale lagring og i skyen. Det er en helt åpen kildekode og fri plattform og gir mange nyttige bærbare programmer. Det fungerer i hovedsak som et bærbart skrivebord, og du kan lagre alle dine innstillinger og preferanser for alle dine bærbare programmer. Den leveres med sin egen programstart, som gir enkel tilgang til programmene dine.

CodySafe

CodySafe er et alternativ til PortableApps.com, som gir en gratis applikasjonsstarter for Windows og tilgang til bærbare programmer. Du kan laste ned bærbare programmer fra CodySafe-siden, men du oppfordres også til å skaffe programmer fra nettsteder som PortableApps.com, PortableFreeware.com og PenDriveApps.com. Du kan gruppere og kategorisere dine bærbare apper og tilpasse CodySafe med skinn, temaer og lyder.

CodySafe er også tilgjengelig i betalte versjoner ($ 19,90, $ 29,90 og fra $ 89,90) som gir et økende antall ekstra funksjoner, for eksempel undergrupper og underkategorier, tilgang til en Apps Depot, passordbeskyttelse og maskinvarekryptering.

Se vår artikkel om CodySafe for mer informasjon.

Portable Application Launcher

Portable Application Launcher (PAL) er en gratis Windows-lanserer som organiserer snarveiene dine i grupper og kategorier. Den er tilgjengelig fra systemstatusfeltet eller brukerdefinerte hurtigtaster. Du kan også tilpasse menyen med stiler. Bærbare programmer i PortableApps.com Format (PAF) kan automatisk installeres på PAL. I tillegg til å gi en praktisk meny for lansering av applikasjoner, kan du også legge til dokumenter på et spesielt skjermbilde og verktøy og verktøy på skjermbildet Ekstras, for eksempel notater, en kalender og enkel tilgang til Portable Freeware Collection.

forrett

Forrett er en gratis, åpen kildekode, bærbar programstarter for Windows som lar deg organisere programmene dine på en tilpassbar, videresendelig dock som kan vises horisontalt eller vertikalt. Endre størrelse på ikonene til en av tre forskjellige størrelser og legg til dine egne tilpassede ikoner. Organiser ikonene ved å dra og slippe dem på kaien og gruppere ikonene dine i menyer. Tilpass Forrett-docken med skinn.

PStart

PStart er en enkel Windows system tray launcher for applikasjoner. Den er designet for å kjøre bærbare applikasjoner, men kan også brukes på din lokale harddisk som en ekstra Start-meny som gir en rask programsøkfunksjon. Bruk PStart til å åpne viktige dokumenter og mapper, samt bærbare programmer.

Når du installerer PStart, kan du velge å installere PStart til din lokale harddisk eller til en flyttbar enhet. PStart bruker slektsbaner når de er installert som et bærbart program. Hvis en annen stasjonsbokstav er tildelt til USB-flash-stasjonen når den er satt inn i en annen datamaskin, kan de bærbare programmene, filene, mappene dine fortsatt åpnes riktig.

Det er også en Søke-fan for raskt å finne filer og en Notes-fan for å lagre informasjon du ikke vil glemme.

ASuite

ASuite er en annen gratis, bærbar programstarter for Windows lik PStart. Den viser program snarveier, filer, mapper og nettsider lenker i en trestruktur på List-fanen. På samme måte som PStart, er den også designet for å kjøre på flyttbare medier, for eksempel USB-minnepinner. ASuite bruker relative veier, som PStart, slik at programmene, filene og mappene dine kan åpnes på en hvilken som helst Windows-datamaskin uten problem. Programmet krever installasjon, men det kan installeres på hvilken som helst stasjon, lokal eller flyttbar.

MERK: Når du bruker ASuite i Windows 7, anbefaler vi at du installerer programmet til et annet sted enn "C: Program Files." ASuite må skrive inn innstillinger når du konfigurerer det, og du får en feil hvis den er installert på en Plassering hvor du ikke har full skriveattest.

SE-TrayMenu

SE-TrayMenu gir en erstatning for den manglende Quick Launch-verktøylinjen i Windows 7 (den kan også brukes i XP, Vista og Windows 8). Bruk SE-TrayMenu for å få rask tilgang til de mest brukte applikasjonene og systemkommandoene ved hjelp av en tilpassbar hurtigmeny fra Windows-systemstatusfeltet. Legg raskt til programmer, dokumenter, mapper og Internett-linker til menyen med dra og slipp. Menyen er også helt tilpassbar.

SE-TrayMenu kan enten installeres eller brukes som et bærbart program.

Se vår artikkel om SE-TrayMenu for mer informasjon.

Bærbar Start-meny

Bærbar Start-meny er en enkel og gratis programstarter for Windows som ligner på Start-menyen som kan installeres på en USB-flash-stasjon eller en lokal harddisk. Organiser programmene dine i et enkelt menysystem og start dem med et systemstatusfeltikon. Når du lukker Portable Start-menyen på en USB-flash-stasjon, kan du kjøre løpende programmer automatisk også. Portable Start Menu lar deg også automatisk montere og demontere TrueCrypt-beholdere.

Start-menyen, oppgavelinjen og skrivebordsprogrammer for Windows-program

De følgende programmene er programstartere som enten erstatter eller forbedrer Windows Start-menyen, oppgavelinjen eller skrivebordet. Vi viser også en lanseringsprogramvare som kommer i form av en Gadget for Windows 7-skrivebordet.

Jumplist-Launcher

Jumplist-Launcher er en gratis Windows program launcher som lar deg konsolidere applikasjoner på oppgavelinjen, kombinere flere applikasjoner til en hoppeliste. Det krever ikke installasjon, så du kan kjøre den direkte på din lokale harddisk eller på en USB-flash-stasjon. Du kan legge til opptil 60 programmer i egendefinerte grupper i en hoppeliste, og dra og slipp snarveier, filer og mapper på installasjonsdialogen Jumplist-Launcher.

For mer informasjon, se vår artikkel om Jumplist-Launcher.

7Stacks

7Stacks er et gratis programstartprogram for Windows som emulerer stablingsfunksjonaliteten fra Mac OS X. Når du har installert 7Stacks, legges et ikon til skrivebordet som lar deg enkelt lage nye stabler som snarveier på skrivebordet. Du kan deretter knytte opptil 10 forskjellige stabler til oppgavelinjen. Hvis du ikke vil pinne stablene dine til oppgavelinjen, kan du bruke menymodus og la snarveiene til stablene dine på skrivebordet. Du kan lage stabler fra spesielle mapper, for eksempel Mine dokumenter, eller fra vanlige mapper på harddisken.

MERK: I Windows 7 er stabler festet til oppgavelinjen. I Windows XP og Vista er stabler festet til Hurtigstart-verktøylinjen.

Se vår artikkel om 7Stacks for informasjon.

8Start Launcher

8Start Launcher er en gratis, tilpassbar programstarter for Windows som lar deg enkelt organisere snarveiene dine, URL-favoritter, filer, mapper og programkoblinger i grupper og kategorier. Startprogrammet kan nås gjennom systemstatusfeltet, ved hjelp av hurtigtast, eller ved å klikke på den midtre museknappen. Den er bærbar og kan bruke relative baner, noe som gjør den nyttig som en applikasjonsstarter for bærbare programmer på USB-minnepinner. Utseendet til lanseringen kan tilpasses med skinn, og du kan bruke egendefinerte bildefiler (.jpg, .png, .ico, .bmp, .gif) som knappikonene.

ViPad

ViPad er et gratis programstartprogram og desktop organisasjonsverktøy for Windows som lar deg samle favoritt snarveier, nettstedkoblinger, snarveier, systemverktøy, mapper, etc. på ett sted. Du kan til og med kategorisere elementene på personlige faner. Bruk dra og slipp for å sette elementer på lanseringen og å omorganisere elementene.

Windows 7 App Launcher Gadget

Windows 7 App Launcher Gadget gir en svært liten programstarter som vises på skrivebordet som en gadget. Du kan dra og slippe program snarveier, filer og mapper direkte på gadgeten. Du kan også legge til favoritter fra Firefox, Opera og IE til gadgeten slik at du raskt kan få tilgang til nettsteder.

Linux-Only Application Launchers

Hvis du bruker Linux, sjekk ut de følgende nyttige programstartere som bare er tilgjengelige for Linux.

Avant Window Navigator

Avant Window Navigator (AWN) er en dock-lignende navigeringslinje for Linux som forbedrer og organiserer ditt Linux-skrivebord. Det kan også brukes til å holde oversikt over åpne vinduer. AWN er svært tilpassbar og passer perfekt inn i Ubuntu-temaet. Gratis temaer er tilgjengelige for å tilpasse utseendet på baren din, samt tilleggsutstyr for å utvide barens funksjonalitet.

Se vår artikkel om AWN for å finne ut hvordan du installerer og tilpasser AWN på din Ubuntu-maskin.

Gnome-Do

Gnome-Do er et tastatur-orientert program for Linux som lar deg raskt søke etter mange elementer i ditt GNOME-skrivebordsmiljø, for eksempel programmer, Firefox-bokmerker, filer, etc., og utføre vanlige handlinger på disse elementene, for eksempel Run and Åpen. Det er plugin-basert, slik at du enkelt kan utvide den til å håndtere nye elementer og handlinger.

Docky

Docky er en dockeprogram for Linux som gjør åpning vanlige applikasjoner og styrer Windows raskere og enklere. Det ligner Avant Window Navigator og er fullt integrert i GNOME-skrivebordet. I tillegg til å være en programstarter, kan Docky også administrere dine løpende applikasjoner og vert for forskjellige docklets, inkludert en CPU-skjerm, værrapport og klokke. Programmer kan integreres med Docky for å legge til ekstra elementer i kontekstmenyene eller endre ikonene deres for å vise mer informasjon.

Keyboard Application Launchers

Følgende programstartere er for de som foretrekker å bruke tastaturet over musen. De lanserer applikasjoner og åpner filer raskt og enkelt.

Finn og kjør Robot (FARR)

Finn og kjør Robot (FARR) er en gratis applikasjonsstarter for keyboard maniacs. Den bruker et adaptivt, Äúlive søk, funksjon som lar deg raskt finne programmer og dokumenter på datamaskinen ved å skrive. Vis FARR-vinduet ved hjelp av en egendefinert hurtigtast, og start deretter med å skrive de første bokstavene i programmet, filen eller mappen du vil finne, og resultatene vises øyeblikkelig. Du kan også bruke FARR til å kjøre nettsøk, sende e-post, manipulere filer og mye mer. Plugins, add-ons og extensions er også tilgjengelige for FARR.

Launchy

Launchy er et gratis verktøy for Windows, Linux og Mac designet for å hjelpe deg med å starte dokumenter, filer, mapper og bokmerker med bare noen få tastetrykk. Det indekserer også programmene i Start-menyen i Windows, og gir rask tilgang til favorittprogrammene dine. Launchy åpnes som et lite vindu der du skriver inn søkeordet ditt. Resultatene vises under vinduet mens du skriver. Det er skins for å tilpasse utseendet til Launchy og plugins for å forlenge funksjonaliteten. Plugins er bare tilgjengelige hvis du bruker Launchy i Windows.

Windows 7 App Launcher (7APL)

Windows 7 App Launcher (7APL) lar deg starte flere applikasjoner samtidig i Windows med en hurtigtast eller Windows 7 hoppelisterfunksjonen. Du oppretter profiler som inneholder alle programmene du vil starte samtidig, og bruker en hurtigtast til hver profil. For å kjøre profiler fra en hoppeliste, pin 7APL.exe-filen til oppgavelinjen.

7APL trenger ikke installeres. Bare pakke ut .zip-filen og dobbeltklikk på .exe-filen.

For mer informasjon, se vår artikkel om Windows 7 App Launcher.

Blaze

Blaze er en programstarter for Windows som lar deg søke i filer og mapper og på nettet, samt starte programmer. Bruk også Blaze til å utføre beregninger og basekonverteringer på stedet. Lag e-postmeldinger på-fly og utfør kommandoer på et bestemt Utforsker-vindu.

Blaze er tilgjengelig i en bærbar versjon som støtter relative baner. Det indekserer mappene på USB-flash-stasjonen eller ekstern harddisk, så selv om du kobler stasjonen til en annen datamaskin, og den har tildelt et annet stasjonsbrev, vil Blaze fortsatt vite hvor du skal finne varene dine.

MERK: For å kunne kjøre Blaze må .NET Framework 3.5 installeres på vertsmaskinen. Klikk på en av koblingene nedenfor for å laste den ned.

  • Frittstående installatør
  • Web installer (krever Internett-tilgang under installasjon)

Se vår artikkel om Blaze for mer informasjon.

byrder

Executor er en multi-purpose launcher for Windows som lar deg raskt kjøre programmer og søke etter alt fra en sentral plassering. Det er som en mer avansert og tilpassbar versjon av Windows-rundialogen. Den opererer ved hjelp av søkeord, og hvert søkeord kan tildeles en hurtigtast, så Executor kan også utføre som mange populære hurtigtastledere. Oppsettets utseende, utseende og oppførsel kan tilpasses.

Se vår artikkel om Executor for mer informasjon.

Key Launch

Nøkkelfunksjon er en programstarter som lar deg ignorere Start-menyen og skrivebordsnøkkene og starte programmer ved hjelp av tastaturet. Definer aliaser for å starte programmer med forkortelser. For eksempel kan du definere "w" for "Microsoft Word", og det lar deg bare trykke Ctrl + Space og deretter "w" for å åpne Word.

Famulus

Famulus er en enkel og bærbar fil og applikasjonsstarter for Windows. Trykk og hold '*' -tasten på talltastaturet i en brøkdel av et sekund for å hente en tekstmelding. Skriv forhåndsdefinerte tilpassede kommandoer i spørringen og trykk Enter-tasten for å kjøre en tilknyttet fil, mappe, applikasjon eller nettside. De forrige 5 kommandoene er lagret for enkel tilgang. Start kommandoen med '@' -symbolet for å kjøre nettadresser, filbaner eller systemkommandoer direkte.

MERK: Hvis du bruker en bærbar datamaskin uten nummerpute, kan du endre aktiveringsnøkkelen i innstillingene.

ControlPad Application Launcher

ControlPad lar deg bruke nummertastaturet som et kommandoen kjøringssystem for Windows. Konfigurer hvilken som helst numerisk kode (eller søkeord) for å utføre programmer, åpne dokumenter, åpne nettsider eller sende en rekke tastetrykk til operativsystemet. Trykk på '*' -tasten på talltastaturet i omtrent ett sekund for å få tilgang til et vindu der du oppgir en numerisk kode eller et nøkkelord. Deretter trykker du på '/' -tasten på talltastaturet for å tilordne koden eller søkeordet til et program, en fil, en mappe osv.

MERK: Hvis du bruker en bærbar datamaskin uten et numerisk tastatur, er det en spesiell bærermodus som bruker F12 (trykk og hold nede) i stedet for '*' -tasten som nøkkel som aktiverer ControlPad.

Som om alle disse alternativene for programstartere ikke er nok, kan du også lage en superdrevet programstarter i Windows ved hjelp av Hurtigstart-verktøylinjen. For å gjøre dette i Windows 7 må du legge til Hurtigstart-verktøylinjen tilbake til oppgavelinjen. Du kan også installere et gratis program som lar deg gruppere snarveier på hurtigstartlinjen og legge til titler, separatorer og undermenyer.

Link
Plus
Send
Send
Pin