Skip to main content

Slik aktiverer du VLCs webgrensesnitt, kontroller VLC fra en nettleser, og bruker hvilken som helst smarttelefon som fjernkontroll

Slik aktiverer du VLCs webgrensesnitt, kontroller VLC fra en nettleser, og bruker hvilken som helst smarttelefon som fjernkontroll

Geoffrey Carr

VLC inkluderer et webgrensesnitt, som du kan aktivere for å få tilgang til VLC-spilleren fra en nettleser, som styrer avspilling fra en annen enhet - spesielt nyttig for en mediasenter-PC. VLC tilbyr også et mobilt webgrensesnitt for smarttelefoner.

Nettgrensesnittet er slått av og låst ned som standard - du må redigere webserverens .hosts-fil eller VLC vil forkaste alle innkommende tilkoblinger fra andre enheter.

Aktivering av webgrensesnittet

For å aktivere webgrensesnittet, klikk Verktøy-menyen i VLC og velg Innstillinger.

Klikk på Alt-alternativet under Vis innstillinger for å se VLCs avanserte innstillinger. Rull ned i listen over avanserte innstillinger og velg Hovedgrensesnitt under grensesnittet.

Klikk på avmerkingsboksen Web for å aktivere HTTP-grensesnittet.

Lagre innstillingene dine og start VLC. Hver gang du starter VLC, blir webserveren startet i bakgrunnen - Windows vil be deg om å tillate VLC-brannmurtilgang når du starter den på nytt, noe som indikerer at webserveren kjører.

Klikk på følgende lenke eller koble adressen til nettleseren din for å få tilgang til VLC-nettgrensesnittet på din lokale datamaskin: http: // localhost: 8080 /

Hvis du bruker VLC 2.0.1, kan enkelte elementer i webgrensesnittet - spesielt søylinjen - kanskje ikke fungere skikkelig. Dette er en feil i versjon 2.0.1 som ikke er til stede i 2.0.0 og har blitt løst for versjon 2.0.2. VLC 2.0.0 inneholder et nytt webgrensesnitt som erstatter den gamle - forhåpentligvis vil det se mer polsk i fremtidige versjoner.

Tillat ekstern tilgang

Som standard er webgrensesnittet helt låst - det er begrenset til lokalhost, noe som betyr at du bare kan få tilgang til den fra maskinen VLC kjører på. Du får se en 403 Forbidden-feilside hvis du prøver å få tilgang til VLCs HTTP-server fra en hvilken som helst annen enhet.

For å tillate tilgang fra andre datamaskiner må du redigere webgrensesnittets .hosts-fil. Du finner denne filen i forskjellige kataloger på forskjellige operativsystemer:

  • Windows - C: Programfiler (x86) VideoLAN VLC lua http (bruk "Programfiler" i stedet for "Programfiler (x86)" på 32-biters versjoner av Windows.)
  • Mac OS X - /Applications/VLC.app/Contents/MacOS/share/lua/http/.hosts
  • Linux - /usr/share/vlc/lua/http/.hosts

Hvis du vil redigere denne filen på Windows, må du åpne Notisblokk - eller en annen tekstredigerer - som Administrator. Bla til mappen som er nevnt ovenfor og velg "Alle filer" i Notisblokkens åpne dialog for å vise .hosts-filen.

Du kan uncomment de to siste linjene (for å uncomment en linje, fjern # i begynnelsen av linjen) for å tillate tilgang fra alle IP-adresser, men filnotene dette er ikke helt trygge. Du kan også tillate en rekke IP-adresser - eller angi IP-adressen til hver annen enhet du vil tillate her (legg til hver IP-adresse på en egen linje).

Lagre filen og start VLC etter at endringen er gjort.

Bruke webgrensesnittet

Plugg http://123.456.7.89:8080 til en nettleser på en tillatt datamaskin eller smarttelefon for å vise VLCs webgrensesnitt. Bytt ut "123.456.7.89" i adressen med IP-adressen til datamaskinen som kjører VLC.

Hvis du trenger å finne datamaskinens IP-adresse, kan du bruke kommandoen ipconfig i et kommandoprompt-vindu. Se etter IPv4-adresselinjen under navnet på tilkoblingen din.


Hvis du også ønsker å få tilgang til VLCs webgrensesnitt via Internett i stedet for ditt lokale nettverk, må du videresende porter på ruteren din.

Link
Plus
Send
Send
Pin