Skip to main content

Slik installerer du utvidelser fra utenfor Chrome Nettmarked

Slik installerer du utvidelser fra utenfor Chrome Nettmarked

Geoffrey Carr

Prøv å installere en utvidelse utenfor Chrome Nettmarked, og Chrome forteller deg at utvidelsene "bare kan legges fra Chrome Nettmarked." Denne meldingen er imidlertid feil - du kan fortsatt installere utvidelser fra andre steder.

Denne begrensningen er på plass for å forhindre onde nettsteder å installere dårlige utvidelser, apper og brukerskript. Du bør bare installere utvidelser fra legitime nettsteder du stoler på - LastPass-nettsiden, for eksempel.

Installere en forlengelse manuelt

Hvis du vil installere en utvidelse manuelt, klikker du på skiftenøkkelmenyen, peker på Verktøy og velger Utvidelser for å åpne utvidelsessiden.

Hvis du ser meldingen, har Chrome allerede lastet ned utvidelsen, appen eller brukerskriptet til datamaskinen. Du finner den i Chrome's standard nedlastingsmappe. Utvidelser og apper har .crx filtypen, mens brukerskript har .user.js filtypen.

Hvis det ikke ble lastet ned til datamaskinen, høyreklikker du på utvidelsesinstallasjonslenken på siden og bruker alternativet Lagre som for å lagre det på datamaskinen.

Dra og slipp CRX (eller user.js) -filen på siden for utvidelser for å installere den.

Du blir bedt om å bekrefte installasjonen av utvidelsen, akkurat som om du hadde installert den fra Chrome Nettmarked.

Tillat alltid utvidelser fra utenfor Chrome Nettmarked

Hvis du ofte installerer utvidelser fra utenfor nettbutikken, kan du tillate utvidelsesinstallasjon fra et hvilket som helst nettsted ved å legge til et kommandolinjeflagg.

For å legge til et kommandolinjealternativ må du redigere egenskapene til Chrome-snarveien. For å få tilgang til disse i Windows 7, forutsatt at du starter Chrome fra oppgavelinjen, høyreklikker du Chrome-ikonet på oppgavelinjen, høyreklikker Google Chrome i menyen som vises, og velger Egenskaper.

Hvis du starter Chrome fra Start-menyen eller skrivebordet, høyreklikker du snarveien på Start-menyen eller skrivebordet i stedet.

Velg snarvei-fanen og legg til følgende tekst til slutten av Mål-boksen:

–enable-easy-off-store-extension-install

Når du har endret denne innstillingen, lukker du alle Chrome-vinduer og starter Chrome fra snarveien du endret. Det kan hende du vil vente et øyeblikk etter å lukke alle Chrome-vinduer for å sikre at Chrome ikke lenger kjører i bakgrunnen

Prøv å installere en utvidelse fra en nettside, og du får se en kjent installeringsprompning - klikk Fortsett for å installere utvidelsen.

Endre Chrome-retningslinjer

Chrome inneholder policyinnstillinger designet for systemadministratorer. Hvis du bruker Chrome i bedriften din og ønsker å tillate utvidelsesinstallasjon fra et bestemt nettsted eller to, kan du endre Chromes retningslinjer. Denne innstillingen er endret i registret på Windows, og i Chrome's preferanser filer på Mac og Linux.

For eksempel på Windows, kan du legge til følgende registeroppføring for å tillate utvidelsesinstallasjon fra lastpass.com:

SoftwarePoliciesGoogleChromeExtensionInstallSources1 = “https://lastpass.com/*”

Hvis du vil ha mer informasjon om denne Chrome-policyinnstillingen og andre Chrome-policyinnstillinger, kan du se siden Politikkliste på Chrome-prosjektets nettsted.

Link
Plus
Send
Send
Pin