Skip to main content

Lokale, LocalLow, Roaming-mapper i AppData på Windows 10

Lokale, LocalLow, Roaming-mapper i AppData på Windows 10

Geoffrey Carr

Windows 10 AppData mappen inneholder følgende undermapper - roaming, lokal & LocalLow. Dette innlegget forklarer hva de er og deres funksjoner.

Nesten hvert program du installerer på Windows 10 PC, oppretter sin egen mappe i AppData-mappen og lagrer all relatert informasjon der. AppData eller Application data er en skjult mappe i Windows 10 som bidrar til å beskytte brukerdata og innstillinger fra sletting og manipulering. For å få tilgang til det, må man velge "Vis skjulte filer og mapper" i mappevalgene.

Man kan pakke inn følgende direkte i Windows Filutforsker og trykk Enter for å åpne den:

C:UsersAppData

Når du åpner AppData-mappen, ser du tre mapper:

 1. lokal
 2. LocalLow
 3. Roaming.

Hvis et program vil ha et enkelt sett med innstillinger eller filer som skal brukes av flere brukere, bør den bruke ProgramData-mappe - men hvis den ønsker å lagre separate mapper for hver bruker, bør programmene bruke AppData-mappen.

La oss se hva som er Local, LocalLow og Roaming-mapper, og hva er deres funksjoner.

Lokale, LocalLow & Roaming mapper

Hver av disse mappene er opprettet av Microsoft med vilje av følgende grunner:

 • Bedre ytelse under innlogging
 • Segregering av søknadens data basert på bruksnivå.

Lokal mappe

Lokal mappe inneholder hovedsakelig mapper knyttet til installering av programmer. Dataene i den (% Localappdata%) kan ikke flyttes med brukerprofilen din siden den er spesifikk for en PC og derfor for stor til å synkronisere med en server. For eksempel lagres midlertidige filer i Internet Explorer under Midlertidige Internett-filer eller Cookies-mappen. Det er også en mappe av Microsoft der du kan finne historien om Windows-aktiviteter.

LocalLow-mappen

Denne LocalLow-mappen inneholder data som ikke kan flyttes. Dessuten har den også et lavere nivå av tilgang. Hvis du for eksempel kjører en nettleser i en beskyttet eller sikker modus, får appen bare tilgang til data fra LocalLow-mappen. I tillegg er LocalLow-mappen ikke opprettet på den andre datamaskinen. Derfor kan eventuelle programmer som får tilgang til LocalLow-mappen, mislykkes.

Roaming-mappe

Roaming-mappen er en type mappe som lett kan synkroniseres med en server. Dens data kan bevege seg med brukerens profil fra PC til PC - som når du er på et domene, kan du enkelt logge deg på hvilken som helst datamaskin og få tilgang til sine favoritter, dokumenter, etc. Hvis du for eksempel logger deg på en annen PC på et domene, Din nettleser favoritter eller bokmerker vil være tilgjengelige. Dette er en av de viktigste fordelene med Roaming-profilen i et selskap. Brukerprofildataene (kopiere til serveren), de egendefinerte dataene, er alltid tilgjengelige uansett hvilket system ansatt bruker.

Kort oppsummert:

Program mappen inneholder globale applikasjonsdata som ikke er brukerspesifikke og er tilgjengelig for alle brukere på datamaskinen. Eventuelle globale data er lagt inn her.

AppData mappen inneholder brukerspesifikke preferanser og profilkonfigurasjoner og er videre delt inn i tre undermapper:

 1. roaming mappen inneholder data som kan flytte med brukerprofilen fra en datamaskin til en datamaskin
 2. lokal mappen inneholder data som ikke kan flyttes med brukerprofilen din.
 3. LocalLow mappen inneholder lavnivåtilgangsdata, f.eks. midlertidige filer i nettleseren din når du kjører i en beskyttet modus.

Håper dette hjelper.

Relaterte innlegg:

 • Windows Midlertidige filer - Alt du vil vite
 • Midlertidig Internett-mappestedsplassering i Windows 7/8/10
 • Kan ikke gjenopprette mapper for midlertidig Internett-filer for Internet Explorer 11
 • Plassering av Cookies-mappen i Windows 10/8/7
 • Kan du dele 32-biters og 64-bits roaming brukerprofiler i Windows 7?

Link
Plus
Send
Send
Pin